"Ya Allah, Kau telah kurniakan kami anak-anak dan zuriat dalam keadaan sebaik-baiknya. Kami memohon kepadaMu...., perelokkanlah akhlak mereka, permudahkanlah perjalanan hidup mereka, lindungilah mereka dari fitnah dunia, kurniakanlah mereka jodoh dari kalangan orang yang baik-baik. Jadikanlah mereka anak-anak yang mengerjakan sholat dan lembut hatinya serta ampunkanlah mereka. Sesungguhnya kami tidak mempunyai kekuatan melainkan Engkau yang mempunyai kekuatan. Amin..."

Ads

Exchange Link di sini

Blog ini adalah berkenaan parenting dan cerita tentang AshA's FaMiLy, cerita untuk anak-anak kami...

Saya seorang ibu yang menyusukan anak dengan susu ibu. Saya sangat suka berkongsi tentang breastfeeding dan saya menyokong breastfeeding. Saya bersedia berkongsi dengan pembaca, anda tanya, saya cuba jawab....

Saya juga sangat berminat dengan pendidikan dan tarbiyah awal anak-anak. Apa yang saya dapat, saya kongsi di sini. Harap anda juga dapat berkongsi dengan saya.

Semua tulisan dan gambar2 di sini adalah hak milik AshA's FaMiLy, kecuali yang telah dinyatakan telah di ambil dari mana2 sumber.

Harap pembaca menghormati hak milik saya. Sila maklumkan pada saya jika ingin ambil apa2 dari sini ya! Jangan la copy & paste tanpa kredit pada saya....

Apa yang ditulis adalah berdasarkan pengalaman dan sedikit kajian dan perbincangan.

Sekiranya pembaca tidak selesa dgn tulisan ini, sila maklumkan secara privacy kpd saya dan anda boleh close blog ini sekiranya anda merasakan entry dalam blog ini tak berkaitan dan tak sesuai dgn anda... Janganlah sengaja nak mensensasikan blog comel saya ni...

Harap maklum dan Selamat Membaca!

Tuesday, June 29, 2010

Contest - Teka Souvenir dari Spain & Morocco

~STICKY ENTRY~

Hm, Ummi ni kan, dah lama sangat teringin nak buat giveaway or contest, sbb rasa seronok plak nak bagi hadiah kat orang. Ummi dah selalu seronok dapat hadiah, teringin nak memberi la plak kan...

Saban hari dok fikir ideas, nak wat contest apa? Nak bagi hadiah apa? Ade ke org nak sponsor?

So, better Ummi mulakan dengan kecil2an dulu kan.... Ummi mulakan dengan giveaway dulu. Ummi pernah buat sekali tapi kurang menjadi sbb ramai yg tak perasan. Apepun, ttp ada pemenang dan Ummi pernah sekali la bagi hadiah kat orang...

Hm, contest Ummi simple je. Ummi open kat semua yang selalu mengikuti perkembangan Anas kat blog mahupun kat FB dan kawan2 baru jugak ya! -ups, ahli keluarga terdekat takleh join kot sbb korg dh tahu...

Ok, ramai yang tahu baru2 ni Atuk & Nenda Anas gi Spain & Morocco for 2 weeks. Diorang dah balik last week dgn selamatnya, Alhamdulillah... So, harus la ada souvenir utk cucu kesayangan kan...

So, contest ni mudah je...

1. Cuba teka souvenirs apa yang Anas dapat dari Atuk & Nenda dia?
ada 2 souvenirs yang plg best

2. Kat mana diorang beli souvenirs tu?
kedua2nya beli kat tempat yang sama

kena jawab satu je skali hantar komen tau. tak boleh ada 'atau' & '/'
if nak teka banyak2, hantar komen lain plak...

Ummi akan open contest ni sampai ada jawapan yang PALING TEPAT. Ummi akan update clue day by day. Boleh teka seberapa banyak pun. Bila ada jawapan yang PALING TEPAT, Ummi akan umumkan cepat2.

Tak perlu buat special entry
(Tapi kalau sape2 nak tolong Ummi promote kan simple contest ni, Ummi alu2kan dan sangat berterima kasih)

Hanya perlu tinggalkan jawapan kat kotak komen kat entry ini sahaja
(kat tempat lain such as shoutbox, FB dan komen kat entry lain tak diterima ya)



Hadiahnya:
Sekeping Fridge Magnet dari Andalucia, Southern Spain.
(Ummi tak janjikan hadiah yang mahal. Baru 1st time, Ummi just nak seronok2 sbb Ummi teringin dan happy dapat bagi hadiah kat orang)

update on 29 June 2010 - rasa cam main teka2 kat Era.fm & Hot.fm plak.... Cuba lagi tau!

Note 1: Ada kekurangan lagi ke? Tolong tunjukkan kalau saya salah ek!

Note 2: Ummi amik kesempatan demam Piala Dunia dan kegilaan kawan2 Ummi yang suka kumpul fridge magnet...

Note 3: Pendek kata, Ummi mmg teringin nak buat contest. Ade sape2 leh tolong bagi idea kat Ummi untuk itu?


Ummi & Abah sayang Anas!

26 comments:

syaheed said...

rasanya baju t-shirt Fifa/Real Madrid and bola kat Real Madrid Football Club, Madrid, Spain..hehe..saje je try..

AshAnas said...

sumayyah, jwpn awk dh hampir tepat... cuma kurang tepat sket je...
blh cuba lagi... thanks ya join simple contest akak...

Ina Hashim said...

1)jersi Barcelona
2)beli kat barcelona

AJ said...

lg satu jersey dari seville hehe

AJ said...

aj try erm jersey dari barcelona hehe

yatie chomeyl said...

1) jersey negara Spain
2) beli kat Real Madrid Football Fanclub, masa melawat Stadium Santiago Bernabeu, madrid

;)

AshAnas said...

Ina...
hm, kurg tepat, hehe...
cuba la lagi...
nnti shira akan update klu lagi...

AshAnas said...

kak yatie...
hampir tepat, ada yang tertinggal...

AshAnas said...

AJ...
salah la... hehe...
cuba lagi tau...

aisey, mcm main teka2 kat hot fm plk... bezanya, hadiah sama je, xde naik 10inggit, haha...

Diary Qol said...

salam kak.alahai.anis xpandai betul bab meneka ni.tpi leh cuba utk memeriahkan suasana.,hehe..

rasanya..tshirt fifa2010 spain dan shoe sport barcelona. beli kat spain.hehe

Momma Mia said...

kami cuba lagi (sbb post yg kul 10++ cam takde jer)
1. Jersi real madrid + kasut bola
2. beli kat Real Madrid Football Fanclub

AshAnas said...

anis, belum tepat lagi...

kak alin, hm, blh cuba lg kak...
klu shira dh update lagi...

Ibu Ayra said...

kak long nak try...
1. t-shirt tapi design jersi negara spain...lagi satu tu kasut baby ala2 kasut bola...
2. beli kat Real Madrid Football Fanclub...

Ummi Hanie said...

salam Shira ,

Hanie try luck yea...

Bola WORLD CUP !
dari Spain/Barcelona

gudluck to me...hehe ;)

::Mamalyna:: said...

nak teka,

1. jersi real madrid + kasut bola
2. beli kat kelab real madrid

tq..

AshAnas said...

kak long, 1/3 jawapan yang tepat!

AshAnas said...

hanie, 1/3 tepat!

AshAnas said...

mamalyna... hampir2 tepat

Ibu Ayra said...

try lagik...

1. bola world cup dan sepasang jaket spain
2 beli kat Real Madrid Football Fanclub...

hehehehe....

Momma Mia said...

kami cuba lagi ... hihi
1. Tshirt bola + bola world cup
2. beli kat Real Madrid Football Fanclub

AshAnas said...

kak long, 1/3

rasa mcm nak update clue lagi je mlm ni...

AshAnas said...

kak alin, wau!
2/3....

kaji lg clue yg kedua utk 29.6.2010, hehe...

shira plk makin excited!

NURUL IZZA said...

iza try pula..

1- tshirt bola sepak spain
2- beli kat Real Madrib Football Fanclub.

haha main teka je.tp yang 1st tu iza teka mcm nak betul je.kekeke

yatie chomeyl said...

1) t-shirt negara Spain
2) bola kecik FIFA World Cup 2010
3) beli kat Real Madrid Football Fanclub, masa melawat Stadium Santiago Bernabeu, madrid

Ibu Ayra said...

try lagik...

1. t-shirt bola spain+bola world cup
2. Beli kat Real Madrid Football Fanclub....

????

Ummi Hanie said...

k.yatie n ibu ayra dah tepat kot...

Now it is easy to present special someone a great personalized photo gift.

Happy Breastfeeding!

Happy Breastfeeding!

My Breastfeeding Achievement Awards

Lilypie Breastfeeding tickers
Silver 6 weeks
Rose Quartz 3 months
Garnet 6 months
Amber 9 months
Gold 12 months
Emerald 18 months
Sapphire 2 years

Our Family

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Anas-Ummi-Abah

Anas-Ummi-Abah

Anak susuan AshA's Family

Anak susuan AshA's Family
Akifah Solehah bt Faidzul Mursyidi