"Ya Allah, Kau telah kurniakan kami anak-anak dan zuriat dalam keadaan sebaik-baiknya. Kami memohon kepadaMu...., perelokkanlah akhlak mereka, permudahkanlah perjalanan hidup mereka, lindungilah mereka dari fitnah dunia, kurniakanlah mereka jodoh dari kalangan orang yang baik-baik. Jadikanlah mereka anak-anak yang mengerjakan sholat dan lembut hatinya serta ampunkanlah mereka. Sesungguhnya kami tidak mempunyai kekuatan melainkan Engkau yang mempunyai kekuatan. Amin..."

Ads

Exchange Link di sini

Blog ini adalah berkenaan parenting dan cerita tentang AshA's FaMiLy, cerita untuk anak-anak kami...

Saya seorang ibu yang menyusukan anak dengan susu ibu. Saya sangat suka berkongsi tentang breastfeeding dan saya menyokong breastfeeding. Saya bersedia berkongsi dengan pembaca, anda tanya, saya cuba jawab....

Saya juga sangat berminat dengan pendidikan dan tarbiyah awal anak-anak. Apa yang saya dapat, saya kongsi di sini. Harap anda juga dapat berkongsi dengan saya.

Semua tulisan dan gambar2 di sini adalah hak milik AshA's FaMiLy, kecuali yang telah dinyatakan telah di ambil dari mana2 sumber.

Harap pembaca menghormati hak milik saya. Sila maklumkan pada saya jika ingin ambil apa2 dari sini ya! Jangan la copy & paste tanpa kredit pada saya....

Apa yang ditulis adalah berdasarkan pengalaman dan sedikit kajian dan perbincangan.

Sekiranya pembaca tidak selesa dgn tulisan ini, sila maklumkan secara privacy kpd saya dan anda boleh close blog ini sekiranya anda merasakan entry dalam blog ini tak berkaitan dan tak sesuai dgn anda... Janganlah sengaja nak mensensasikan blog comel saya ni...

Harap maklum dan Selamat Membaca!

Tuesday, June 15, 2010

Cute Baby With Chocolate Contest

Last minute submission, huhu… harap2 diterima jugak… Ummi nak menjoinkan Anas jugak dalam contest ber’season’ anjuran kak [-suziey-] & momguess ni… Teruja la plak dgn kerajinan diorang buat contest ber’season’ nih, siap bergabung tenaga tu… Semangat blogger tegar betul… Yang penting, grand prize tu, harus direbut, hehe….

This is the 2nd season... 1st season nye Ummi dah terlepas, huhu....


Presenting Anas with chocolate!


Anas bin Ahmad Ashraf

14 bulan setengah dan lahir 29 March 2009


seperti yang Ummi sebut kat atas td, contest ni adalah contest ber’season’. Ada 5 seasons kesemuanya dan ini adalah yang kedua. Yang pertama Ummi dah terlepas, ada lagi 3 selepas ni ok. Tak menang yang ni, boleh cuba lagi next contest kan. Each season, hanya ada dua pemenang (boy & girl category) then semua pemenang bagi setiap season, entitled utk merebut hadiah ini:


GRAND PRIZE FOR FINALE SEASON IS 3D2N FULL PACKAGE @ REDANG/LANGKAWI ISLAND & 70PCS 4R SIZE PHOTO SPONSORED BY MOMGUESS.BLOGSPOT



Ummi & Abah sayang Anas!

3 comments:

[-suziey-] said...

salam terjah shira..waaaa best btl tgk anas makn marshmallow celup coklat..ouh sedapnya.hhehe..

ok checked n approved..good luck anas!

thanks shira for joining..gigih gitu submit last minit:p

Khuzaimah Abdullah said...

huhu comelnyalah anas makan cekelat cenggitu...gerammmmnya tengok..salam ukhwah fateh utk anas dan salam ukhwah ummu fateh utk ummu anas

Nadiah Sidek said...

congrats menang contest ni ;)

Now it is easy to present special someone a great personalized photo gift.

Happy Breastfeeding!

Happy Breastfeeding!

My Breastfeeding Achievement Awards

Lilypie Breastfeeding tickers
Silver 6 weeks
Rose Quartz 3 months
Garnet 6 months
Amber 9 months
Gold 12 months
Emerald 18 months
Sapphire 2 years

Our Family

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Anas-Ummi-Abah

Anas-Ummi-Abah

Anak susuan AshA's Family

Anak susuan AshA's Family
Akifah Solehah bt Faidzul Mursyidi