"Ya Allah, Kau telah kurniakan kami anak-anak dan zuriat dalam keadaan sebaik-baiknya. Kami memohon kepadaMu...., perelokkanlah akhlak mereka, permudahkanlah perjalanan hidup mereka, lindungilah mereka dari fitnah dunia, kurniakanlah mereka jodoh dari kalangan orang yang baik-baik. Jadikanlah mereka anak-anak yang mengerjakan sholat dan lembut hatinya serta ampunkanlah mereka. Sesungguhnya kami tidak mempunyai kekuatan melainkan Engkau yang mempunyai kekuatan. Amin..."

Ads

Exchange Link di sini

Blog ini adalah berkenaan parenting dan cerita tentang AshA's FaMiLy, cerita untuk anak-anak kami...

Saya seorang ibu yang menyusukan anak dengan susu ibu. Saya sangat suka berkongsi tentang breastfeeding dan saya menyokong breastfeeding. Saya bersedia berkongsi dengan pembaca, anda tanya, saya cuba jawab....

Saya juga sangat berminat dengan pendidikan dan tarbiyah awal anak-anak. Apa yang saya dapat, saya kongsi di sini. Harap anda juga dapat berkongsi dengan saya.

Semua tulisan dan gambar2 di sini adalah hak milik AshA's FaMiLy, kecuali yang telah dinyatakan telah di ambil dari mana2 sumber.

Harap pembaca menghormati hak milik saya. Sila maklumkan pada saya jika ingin ambil apa2 dari sini ya! Jangan la copy & paste tanpa kredit pada saya....

Apa yang ditulis adalah berdasarkan pengalaman dan sedikit kajian dan perbincangan.

Sekiranya pembaca tidak selesa dgn tulisan ini, sila maklumkan secara privacy kpd saya dan anda boleh close blog ini sekiranya anda merasakan entry dalam blog ini tak berkaitan dan tak sesuai dgn anda... Janganlah sengaja nak mensensasikan blog comel saya ni...

Harap maklum dan Selamat Membaca!

Sunday, June 20, 2010

Weekend(s) di utara Malaysia... (part 2)

Macam la hebat sangat cerita Ummi sampai kena ber'part2' kan... Hm, hari tu Ummi tak larat nak tunggu, tak sabar nak publish new entry... Entry berkenaan pun amik masa 3 hari drafting, baru leh publish... dasyat tak? busy ke malas ke, tatau la...

4-6 Jun 2010 - 1 Malaysia 1 Halal - Dewan 2020 Kangar, Perlis

Ummi yang beria ajak Abah ke sini sbb Ummi mmg sangat2 concern pasal halal food ni. Banyak sgt info yg Ummi dapat kat sana. Yang paling penting Ummi tahu cop2 halal dr negara luar yang diiktiraf oleh JAKIM. So, senang la kan. Kebetulan plak Atuk & Nenda Anas nak pergi Spain & Morocco, banyak la info yang Ummi gali untuk kemudahan Atuk & Nenda Anas kat sana tu...

1st day - Kami pergi bertiga je. Ni Ummi tgh line up utk join game pusing & confirm menang. Alhamdulillah, murah rezeki kami hari tu. Ummi dapat pusing 3 kali & dapat hadiah banyak sgt. Kalau dikira2 balik, kos hadiah yang Ummi & Anas menang tu ada la >RM50. banyak tak dgn hanya modal RM3 utk join game ni dan dapat 1 beg 1 Malaysia 1 Halal tu... Berbaloi-baloi!

2nd day - Kami pergi ber6 plak... Bawak Mak Njang An, Mak Ndak Min & kawan Mak Ndak, Acik Maisarah.

Ni 2nd time Anas makan marshmallow salut coklat ni...Masa 1st day dtg pun makan jugak. Ummi guna gambar tu masuk contest, & Alhamdulillah, Anas menang 1st prize.

us

Mak Ndak Min tgh cuba cabutan bertuah, if lucky, kena jawab 1 soalan mudah & dpt souvenir

Bergambar utk cover Pesona-Kosmo... ahaks! (",)

my sis-in-law & sorg lg tu kawan Meen

posing before balik. puas kumpul hadiah, haha....


Ummi & Abah sayang Anas!

2 comments:

[-suziey-] said...

waaa syioknya..dalan2 pusing2 utara..

paling syiok tgk anas mkn marshmallow salut tolat..sedapnya...

kakyong said...

bagus la ade expo halal ni.. kat Ipoh ni tak tau bila la....

Now it is easy to present special someone a great personalized photo gift.

Happy Breastfeeding!

Happy Breastfeeding!

My Breastfeeding Achievement Awards

Lilypie Breastfeeding tickers
Silver 6 weeks
Rose Quartz 3 months
Garnet 6 months
Amber 9 months
Gold 12 months
Emerald 18 months
Sapphire 2 years

Our Family

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Anas-Ummi-Abah

Anas-Ummi-Abah

Anak susuan AshA's Family

Anak susuan AshA's Family
Akifah Solehah bt Faidzul Mursyidi