"Ya Allah, Kau telah kurniakan kami anak-anak dan zuriat dalam keadaan sebaik-baiknya. Kami memohon kepadaMu...., perelokkanlah akhlak mereka, permudahkanlah perjalanan hidup mereka, lindungilah mereka dari fitnah dunia, kurniakanlah mereka jodoh dari kalangan orang yang baik-baik. Jadikanlah mereka anak-anak yang mengerjakan sholat dan lembut hatinya serta ampunkanlah mereka. Sesungguhnya kami tidak mempunyai kekuatan melainkan Engkau yang mempunyai kekuatan. Amin..."

Ads

Exchange Link di sini

Blog ini adalah berkenaan parenting dan cerita tentang AshA's FaMiLy, cerita untuk anak-anak kami...

Saya seorang ibu yang menyusukan anak dengan susu ibu. Saya sangat suka berkongsi tentang breastfeeding dan saya menyokong breastfeeding. Saya bersedia berkongsi dengan pembaca, anda tanya, saya cuba jawab....

Saya juga sangat berminat dengan pendidikan dan tarbiyah awal anak-anak. Apa yang saya dapat, saya kongsi di sini. Harap anda juga dapat berkongsi dengan saya.

Semua tulisan dan gambar2 di sini adalah hak milik AshA's FaMiLy, kecuali yang telah dinyatakan telah di ambil dari mana2 sumber.

Harap pembaca menghormati hak milik saya. Sila maklumkan pada saya jika ingin ambil apa2 dari sini ya! Jangan la copy & paste tanpa kredit pada saya....

Apa yang ditulis adalah berdasarkan pengalaman dan sedikit kajian dan perbincangan.

Sekiranya pembaca tidak selesa dgn tulisan ini, sila maklumkan secara privacy kpd saya dan anda boleh close blog ini sekiranya anda merasakan entry dalam blog ini tak berkaitan dan tak sesuai dgn anda... Janganlah sengaja nak mensensasikan blog comel saya ni...

Harap maklum dan Selamat Membaca!

Friday, June 18, 2010

Weekend(s) di utara Malaysia...

Assalamualaikum anak Ummi sayang... Pandai ye skrg dah tanak kat orang, tanak gi skool, nangis je... Ummi pun rasa lebih senang hati bila Anas dekat ngan Ummi... Ummi akan bincang dgn boss a.k.a Atuk Anas baik2... Hope Ummi dapat flexible time utk bekerja dr rumah. Ape pun, tetap kena datang ofis kan... Cuma, kalau boleh Ummi tanak terikat mcm skrg... Skrg nampak mcm susah sket. Mungkin bila ofis dah pindah Jitra nanti, akan lebih mudah untuk Ummi bekerja dari rumah... Mudah2an Allah permudahkan urusan kita kan sayang...

Before that, sorry ek... cerita yang agak basi... Tapi belum sampai sebulan peram lg pun, boleh la ek, asalkan dapat update story setelah sekian lama tak dapat nak update cite best2 ttg hari2 Anas...

21-22 Mei 2010 - Karnival Hari Penyayang Yayasan Sultanah Bahiyah di Stadium Darul Aman, Alor Setar, Kedah

memule sampai tgk aksi drift dulu... bingit bangat...

pehtu jalan2 pusing gerai2 yang ada.. mls nak membeli sbb belum gaji ms tu, tgk2 je n makan je

tujuan utama nak ke sini la sebenarnya, kedai kak rini yg kt tgh2 tu... pun cuci2 mata je... hehe...

anas menjadi polis trafik sekejap

pertandingan kereta volkswagen

enough for day 1, Anas happy dapat belon sblm balik

2nd day, tgk paintball dulu...

geng2 motor besar... adakah Abah Anas akan melibatkan diri satu hari nanti? Ummi doakan Abah dapat motorbike idaman Abah one day... Amiin....

Anas drive jip, nak gi mana tu sayang?

Eh, kaki letak mana?

Ateh Anas yang bawak kami jalan2 ke Karnival Hari Penyayang tu coz Abah Anas camping kat Ulu Yam. Atuk, Nenda, Bunga & Achik gi KL. Ucu plak blum cuti sekolah lagi masa ni.

Dah pandai minum guna straw skrg ni...

Comot makan ice cream...

29 Mei 2010 - Mak Njang An dirisik dan terus bertunang, hehe...

hm, tade plak Abah amik gambar muka Mak Njang masa sarung cincin ni. Ummi tak tengok time ni sbb sibuk kat dapur. Alhamdulillah semuanya berjalan lancar dan Mak Njang An dah di booked orang.

Hari yang sama ada SGM pertama untuk breastfeeding moms area utara. Tapi Ummi tak dapat join sbb de majlis yang lebih penting ni la.

28-30 Mei 2010 - Royal Kedah Hot Air Balloon Festival - Taman Jubli Emas, Alor Setar, Kedah

excited Anas nampak belon besar....

dari car park, nak masuk dalam, better naik bas sbb nak jalan kaki, jauh gak la... Huhu, sayang lemak btol...

Tak dapat naik hot air balloon tu pun... amik gambar je la...

Ummi bangun seawal 5.30am, sanggup berjaga sampai ke subuh, pastu dok kejut Abah bangun nak ajak gi naik belon besar ni. Tapi Abah keletihan dgn majlis smlm tu. Huhu, sedih tak dapat naik belon ni...

Nampak dr jauh, seronok dia tgk belon ni, bila dah dekat, takut rupanya, haha...

Sekarang Anas banyak bertatih utk berjalan

Dia nampak belon ni plak, harus la beli satu. Kalau tak, terjerit2 nampak orang punya...

"Hai Mr.Spiderman, my name is Anas..."
Kelakar bila suh dia amin (salam) ngn spiderballon tu, dia amik tangan si spider tu salam, dan cium tangan, haha...

To be continued....

Ummi & Abah sayang Anas!

2 comments:

Nadiah Sidek said...

comel la gmbr anas minum guna straw tu ^^. safiyyah tak reti lg minum guna straw (dah tak diajar, mana nak reti..eheh..)

NURUL IZZA said...

hensem betul anas..

p.s: akak ada email tak?

Now it is easy to present special someone a great personalized photo gift.

Happy Breastfeeding!

Happy Breastfeeding!

My Breastfeeding Achievement Awards

Lilypie Breastfeeding tickers
Silver 6 weeks
Rose Quartz 3 months
Garnet 6 months
Amber 9 months
Gold 12 months
Emerald 18 months
Sapphire 2 years

Our Family

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Anas-Ummi-Abah

Anas-Ummi-Abah

Anak susuan AshA's Family

Anak susuan AshA's Family
Akifah Solehah bt Faidzul Mursyidi