"Ya Allah, Kau telah kurniakan kami anak-anak dan zuriat dalam keadaan sebaik-baiknya. Kami memohon kepadaMu...., perelokkanlah akhlak mereka, permudahkanlah perjalanan hidup mereka, lindungilah mereka dari fitnah dunia, kurniakanlah mereka jodoh dari kalangan orang yang baik-baik. Jadikanlah mereka anak-anak yang mengerjakan sholat dan lembut hatinya serta ampunkanlah mereka. Sesungguhnya kami tidak mempunyai kekuatan melainkan Engkau yang mempunyai kekuatan. Amin..."

Ads

Exchange Link di sini

Blog ini adalah berkenaan parenting dan cerita tentang AshA's FaMiLy, cerita untuk anak-anak kami...

Saya seorang ibu yang menyusukan anak dengan susu ibu. Saya sangat suka berkongsi tentang breastfeeding dan saya menyokong breastfeeding. Saya bersedia berkongsi dengan pembaca, anda tanya, saya cuba jawab....

Saya juga sangat berminat dengan pendidikan dan tarbiyah awal anak-anak. Apa yang saya dapat, saya kongsi di sini. Harap anda juga dapat berkongsi dengan saya.

Semua tulisan dan gambar2 di sini adalah hak milik AshA's FaMiLy, kecuali yang telah dinyatakan telah di ambil dari mana2 sumber.

Harap pembaca menghormati hak milik saya. Sila maklumkan pada saya jika ingin ambil apa2 dari sini ya! Jangan la copy & paste tanpa kredit pada saya....

Apa yang ditulis adalah berdasarkan pengalaman dan sedikit kajian dan perbincangan.

Sekiranya pembaca tidak selesa dgn tulisan ini, sila maklumkan secara privacy kpd saya dan anda boleh close blog ini sekiranya anda merasakan entry dalam blog ini tak berkaitan dan tak sesuai dgn anda... Janganlah sengaja nak mensensasikan blog comel saya ni...

Harap maklum dan Selamat Membaca!

Thursday, July 1, 2010

Anas & 2010 FIFA World Cup


Assalamualaikum, Wahai anak kesayangan Ummi, Anas.... Riadhah tu sunnah Rasulullah. Sebagai Muslim, kita digalakkan beriadhah untuk menyihatkan jasmani... Bila Anas dah besar, Anas kena rajin beriadhah ya... Jangan jadi mcm Ummi & Abah, haha...

Ikut mcm Sir Ummi & Abah kat MATRI dulu,Sir Abduh a.k.a Sir MAZA. Dah 70-an pun masih kuat. Kalau lumba lari dengan dia, sure kalah... Malu kat Sir Abduh... Kata2 dia yang membuatkan Ummi tertunduk malu,

"Jangan risau tentang berat badan antum tapi risau lah tentang riadhah antum!"

Aduh! Terkedu.....

Wahai anak kesayangan Ummi, Anas. Ada satu hadith Rasulullah yang mengatakan, "Al-'Aqlussaliim fil Jismissaliim" maksudnya, Akal yang sihat berada dalam badan yang sihat. Sebab tu, kita digalakkan beriadhah untuk menyihatkan badan dan akal fikiran kita.

Kita harus kuat untuk menentang musuh2 Islam, Kafir laknatullah terutamanya, kita harus membela nasib saudara kita di Palestine! Semoga Allah memusnahkan Israel dan selamatkan Palestine! Allahu Akbar!


Ummi, Anas nak gi ganti tempat Fernando Torres la. Apasal ntah tahun ni dia main teruk sangat...


Anas Torres, haha...


Jabulani for Anas...


Anas nak main, tapi Anas nak tido dulu, ngantuk la Ummi...


Anas nak tido dengan Jabulani...


Replika Jabulani Size 1 (kecik), ada logo Real Madrid


Ni kes dia lapar+ngantuk, tapi Ummi paksa dia posing, haha...


Ada peluang Ummi amik gambar gigi Anas...


Gigi Anas dah 6 batang....

the real JABULANI, Officiall Match Ball for the 2010 FIFA Word Cup South Africa.

Nama ”JABULANI” berasal dari bahasa isiZulu, salah satu daripada 11 bahasa rasmi Afrika Selatan yang digunakan oleh 25% warga negara itu, ”JABULANI” bermaksud “to celebrate” dalam bahasa Inggeris. Bola ini melambangkan penyatuan semua negara dalam kejohanan piala dunia. -link-


JABULANI telah dilancarkan sebagai bola rasmi World Cup South Africa 2010. Sebelum Piala Dunia bermula, ramai pemain bintang mengkomplen tentang ketidakbestan bola ni. Tetapi pihak Adidas menegaskan bola tersebut adalah yang 'paling stabil pernah dicipta'. So, terpaksa la pemain-pemain ni sepak jugak bola tu walaupun tak best katanya.

About the Jabulani
  • Perkataan 'Jabulani' bermaksud - 'untuk meraikan' dalam Bahasa Zulu.
  • Direka oleh ADIDAS, peneraju sukan bolasepak terkemuka dunia.
  • Jabulani adalah telah dinaiktaraf dari segi rekaannya berbanding Teamgeist™.
  • Bola biasa mempunyai 32 hexagonal panel, Teamgeist ada 14 panel manakala Jabulani ada 8 panel.
  • Dilengkapi dengan tekstura 'grip and groove' bagi membolehkan bola tersebut melayang dengan lancar.


Ummi & Abah sayang Anas!

2 comments:

NURUL IZZA said...

laaa xmenang..teka xkena..huhuh

AshAnas said...

Izza, 2 jwpn izza tu dh betul tp sbnrnya ada 3 jwpn... Hehe... Xpe, nnti akk tingin nk wat contest lg....

Now it is easy to present special someone a great personalized photo gift.

Happy Breastfeeding!

Happy Breastfeeding!

My Breastfeeding Achievement Awards

Lilypie Breastfeeding tickers
Silver 6 weeks
Rose Quartz 3 months
Garnet 6 months
Amber 9 months
Gold 12 months
Emerald 18 months
Sapphire 2 years

Our Family

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Anas-Ummi-Abah

Anas-Ummi-Abah

Anak susuan AshA's Family

Anak susuan AshA's Family
Akifah Solehah bt Faidzul Mursyidi