"Ya Allah, Kau telah kurniakan kami anak-anak dan zuriat dalam keadaan sebaik-baiknya. Kami memohon kepadaMu...., perelokkanlah akhlak mereka, permudahkanlah perjalanan hidup mereka, lindungilah mereka dari fitnah dunia, kurniakanlah mereka jodoh dari kalangan orang yang baik-baik. Jadikanlah mereka anak-anak yang mengerjakan sholat dan lembut hatinya serta ampunkanlah mereka. Sesungguhnya kami tidak mempunyai kekuatan melainkan Engkau yang mempunyai kekuatan. Amin..."

Ads

Exchange Link di sini

Blog ini adalah berkenaan parenting dan cerita tentang AshA's FaMiLy, cerita untuk anak-anak kami...

Saya seorang ibu yang menyusukan anak dengan susu ibu. Saya sangat suka berkongsi tentang breastfeeding dan saya menyokong breastfeeding. Saya bersedia berkongsi dengan pembaca, anda tanya, saya cuba jawab....

Saya juga sangat berminat dengan pendidikan dan tarbiyah awal anak-anak. Apa yang saya dapat, saya kongsi di sini. Harap anda juga dapat berkongsi dengan saya.

Semua tulisan dan gambar2 di sini adalah hak milik AshA's FaMiLy, kecuali yang telah dinyatakan telah di ambil dari mana2 sumber.

Harap pembaca menghormati hak milik saya. Sila maklumkan pada saya jika ingin ambil apa2 dari sini ya! Jangan la copy & paste tanpa kredit pada saya....

Apa yang ditulis adalah berdasarkan pengalaman dan sedikit kajian dan perbincangan.

Sekiranya pembaca tidak selesa dgn tulisan ini, sila maklumkan secara privacy kpd saya dan anda boleh close blog ini sekiranya anda merasakan entry dalam blog ini tak berkaitan dan tak sesuai dgn anda... Janganlah sengaja nak mensensasikan blog comel saya ni...

Harap maklum dan Selamat Membaca!

Thursday, July 1, 2010

The Fridge Magnet goes to.................

Congrats Kak Yatie for the correct answers! Sangat2 tepat!

Ada 2 lagi jawapan yang sudah tepat, tapi jawapan Kak Yatie bagi sangat2 tepat... Yang lagi dua tu is MommaMia & Ibu Ayra....

So, Kak Yatie akan dapat fridge magnet dari Andalucia

MommaMia & Ibu Ayra pun akan dapat jugak. Kalau bukan fridge magnet tapi something dari Spain/Morocco takpe kan?

So, Kak Yatie, Kak Alin & Kak Long, send address kat email Shira ya... myazara.arikaahs@gmail.com

Kawan2 yang lain yang memeriahkan simple contest by AshAnas ni, Ummi sangat2 hargai dan thankful sgt2... Kalau boleh Ummi nak bagi hadiah kat semua orang, tapi almaklumlah yang membeli souvenirs tu Atuk & Nenda Anas, Ummi amik sikit je utk wat contest ni... Hehe... Nanti kita wat contest lagi ek...

psst... mana tau jadi pi Shanghai, leh bg souvenir kat org lagi, kan...


Ummi & Abah sayang Anas!

7 comments:

Ibu Ayra said...

tahniah to yatie... yesss, tepat sekali tekaan k.long...

nak alamat jugak ke? hehehehe....

Nadiah Sidek said...

congrats yatie! akk tak reti nak teka2..1 habuk pun tak tau psl bola dan world cup. muahaha..

AshAnas said...

k.long... bagi pi lah... takut xdan jumpa, blh pos terus, hehe...

AshAnas said...

k.nadiah...
kak, shira pun zero knowledge psl bola ni tp bila atuk & nenda anas belikan tshirt spain n bola kecik tu utk dia, syok plk tgk bola ni...
lgpun sblm ni ada la puji jabulani tu cantik... tetibe anas dpt, tu yg syok tu...

yatie chomeyl said...

yea yea menangg ..seronok2x hehehe
nti akak send address kat emel shira ye :)

Momma Mia said...

huhu congrat to yatie & ibu Ayra juga.
Gizillion thanks & hug to Shira for having the contest...

kakyong said...

heheh, yatie chomeyl kan dah biasa dgn Spain.. mesti leh teka dgn tepat sekali.... tahniah....

kakyong memang tak leh nak teka .. blank...

Now it is easy to present special someone a great personalized photo gift.

Happy Breastfeeding!

Happy Breastfeeding!

My Breastfeeding Achievement Awards

Lilypie Breastfeeding tickers
Silver 6 weeks
Rose Quartz 3 months
Garnet 6 months
Amber 9 months
Gold 12 months
Emerald 18 months
Sapphire 2 years

Our Family

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Anas-Ummi-Abah

Anas-Ummi-Abah

Anak susuan AshA's Family

Anak susuan AshA's Family
Akifah Solehah bt Faidzul Mursyidi