"Ya Allah, Kau telah kurniakan kami anak-anak dan zuriat dalam keadaan sebaik-baiknya. Kami memohon kepadaMu...., perelokkanlah akhlak mereka, permudahkanlah perjalanan hidup mereka, lindungilah mereka dari fitnah dunia, kurniakanlah mereka jodoh dari kalangan orang yang baik-baik. Jadikanlah mereka anak-anak yang mengerjakan sholat dan lembut hatinya serta ampunkanlah mereka. Sesungguhnya kami tidak mempunyai kekuatan melainkan Engkau yang mempunyai kekuatan. Amin..."

Ads

Exchange Link di sini

Blog ini adalah berkenaan parenting dan cerita tentang AshA's FaMiLy, cerita untuk anak-anak kami...

Saya seorang ibu yang menyusukan anak dengan susu ibu. Saya sangat suka berkongsi tentang breastfeeding dan saya menyokong breastfeeding. Saya bersedia berkongsi dengan pembaca, anda tanya, saya cuba jawab....

Saya juga sangat berminat dengan pendidikan dan tarbiyah awal anak-anak. Apa yang saya dapat, saya kongsi di sini. Harap anda juga dapat berkongsi dengan saya.

Semua tulisan dan gambar2 di sini adalah hak milik AshA's FaMiLy, kecuali yang telah dinyatakan telah di ambil dari mana2 sumber.

Harap pembaca menghormati hak milik saya. Sila maklumkan pada saya jika ingin ambil apa2 dari sini ya! Jangan la copy & paste tanpa kredit pada saya....

Apa yang ditulis adalah berdasarkan pengalaman dan sedikit kajian dan perbincangan.

Sekiranya pembaca tidak selesa dgn tulisan ini, sila maklumkan secara privacy kpd saya dan anda boleh close blog ini sekiranya anda merasakan entry dalam blog ini tak berkaitan dan tak sesuai dgn anda... Janganlah sengaja nak mensensasikan blog comel saya ni...

Harap maklum dan Selamat Membaca!

Monday, July 26, 2010

Miakididdles Giveaway

Salam tahniah buat Kak Alin & anak2 sbb banyak menang contest & giveaway kebelakangan ni. Dan untuk itu, Kak Alin nak berkongsi kegemberiaan dgn semua bloggers dengan mengadakan giveaway ini... Jom sama2 join giveaway kat blog Kak Alin.

Syarat-syaratnya...
  1. Wajib follow blog MIAKIDiDDLES dan MIAKIDiDDLES CONWAY dan add la kami dalam bloglist anda.
  2. Letak badge "Miakididdles Giveaway" ke dalam entry dan side blog anda.
  3. Buat 1 entry bertajuk "Miakididdles Giveaway" dan bagilah pendapat anda bagaimana kami boleh meng"improve"kan lagi blog kami. Pastu sila tinggalkanlink dan id follower di bahagian komen di MIAKIDiDDLES CONWAY
  4. Tagkan kepada 2 teman anda paling mesra... so that kita sama-sama kongsikan "Miakididdles Giveaway" ni
  5. "Miakididdles Giveaway" bermula 14.7.2010 hingga 14.8.2010
  6. Pemenang yang bertuah akan dipilih oleh my lovely doter, Damia
  7. Antara hadiah yang ada adalah Tuceng Oren hasil tangan cik Nurul from Tecik Craft, so sila follow mereka skali yer. Hadiah-hadiah yang lain akan diupload kemudian.

Salam sayang Kak Alin,

Bila Kak Alin suh bagi cadangan bagaimana Kak Alin leh improve kan blog Kak Alin, Shira totally blank, no idea tau kak sbb blog akak dah sangat2 cantik...

Kedua2nya sekali mmg sangat2 cantik.

Dengan header yang comel, gambar katun family akak tu mmg cute sangat, susun atur kemasan kat blog pun perfect sangat.

Memang Shira kena banyak belajar dari akak.

Watermark pun sangat2 cute! Suke tengok!

Warna pun dah sangat2 menarik, I like!

Shira masih baru dalam dunia blog dan Shira suka sangat blog akak, both! Tak sarat, sedap mata memandang, cute, kemas, cantik...

So, pendapat Shira, KEKALKAN! hehe....



Hm, Shira nak tag:
1. ibu_arifa a.k.a Kak Min
2. ummu_asiya a.k.a Faizah


Nukilan Ummi & Abah buat anak kesayangan, Anas
for signature -kecil

4 comments:

f a i z a h 's said...

alamak kena tag ka? kena join gak la ek contest ni?? ehheehe :P

AshAnas said...

@f a i z a h 's

faizah, join jgn tak join... hehe..

ibu_Arifa said...

ada tag rupanyer.. terima kasih yer :)

Momma Mia said...

ok checked & lulus dgn cemerlang. Thanks shira for the comments. Good luck

Now it is easy to present special someone a great personalized photo gift.

Happy Breastfeeding!

Happy Breastfeeding!

My Breastfeeding Achievement Awards

Lilypie Breastfeeding tickers
Silver 6 weeks
Rose Quartz 3 months
Garnet 6 months
Amber 9 months
Gold 12 months
Emerald 18 months
Sapphire 2 years

Our Family

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Anas-Ummi-Abah

Anas-Ummi-Abah

Anak susuan AshA's Family

Anak susuan AshA's Family
Akifah Solehah bt Faidzul Mursyidi