"Ya Allah, Kau telah kurniakan kami anak-anak dan zuriat dalam keadaan sebaik-baiknya. Kami memohon kepadaMu...., perelokkanlah akhlak mereka, permudahkanlah perjalanan hidup mereka, lindungilah mereka dari fitnah dunia, kurniakanlah mereka jodoh dari kalangan orang yang baik-baik. Jadikanlah mereka anak-anak yang mengerjakan sholat dan lembut hatinya serta ampunkanlah mereka. Sesungguhnya kami tidak mempunyai kekuatan melainkan Engkau yang mempunyai kekuatan. Amin..."

Ads

Exchange Link di sini

Blog ini adalah berkenaan parenting dan cerita tentang AshA's FaMiLy, cerita untuk anak-anak kami...

Saya seorang ibu yang menyusukan anak dengan susu ibu. Saya sangat suka berkongsi tentang breastfeeding dan saya menyokong breastfeeding. Saya bersedia berkongsi dengan pembaca, anda tanya, saya cuba jawab....

Saya juga sangat berminat dengan pendidikan dan tarbiyah awal anak-anak. Apa yang saya dapat, saya kongsi di sini. Harap anda juga dapat berkongsi dengan saya.

Semua tulisan dan gambar2 di sini adalah hak milik AshA's FaMiLy, kecuali yang telah dinyatakan telah di ambil dari mana2 sumber.

Harap pembaca menghormati hak milik saya. Sila maklumkan pada saya jika ingin ambil apa2 dari sini ya! Jangan la copy & paste tanpa kredit pada saya....

Apa yang ditulis adalah berdasarkan pengalaman dan sedikit kajian dan perbincangan.

Sekiranya pembaca tidak selesa dgn tulisan ini, sila maklumkan secara privacy kpd saya dan anda boleh close blog ini sekiranya anda merasakan entry dalam blog ini tak berkaitan dan tak sesuai dgn anda... Janganlah sengaja nak mensensasikan blog comel saya ni...

Harap maklum dan Selamat Membaca!

Tuesday, July 27, 2010

Memancing dan Johan!

Ups! Abah Anas yang memancing dan johan pertandingan memancing tu...

Ceritanya masa family day UiTM Arau kat Tasik Darulaman, 18/7/2010 hr tu... TokWan Anas kan lecturer UiTM Arau. Nak plak Abah & TokWan Anas ni sangat2 gila memancing, haruslah menjoinkan diri dlm pertandingan ini....

Nak dijadikan cerita, ni lah first time Ummi ikut & teman Abah mancing ikan... Sebelum ni Ummi dah pernah ikut Abah mancing udang galah je... Ikan lom pernah lagi la...

Hm, malas nak banyak cerita sbb takut tade org nak baca, hehe... (Ummi busy la...)

~gaya Abah menaikkan ikan lohu~

~ikan lohu yang ke-2~

~anas geli dgn ikan ni~

~tiga ekor sudah~

~senyuman gembira Abah~

~joran bertuah~

~anas kepanasan suda~

~ikan ke-4~

~senyuman TokWan Anas walaupun pancing dia langsung tak mengena~

~hadiah johan memancing~

~Mak Tok Anas tgh makan~

  • Abah berjaya menaikkan 6 ekor ikan lohu, sekor bagi kat orang, 2 ekor bakar, 3 ekor lg lepaskan dalam kolam kat umah....
  • Abah menggunakan mata kail & umpan ex-lecturer Abah tapi org tu dpt 2 ekor ikan je...
  • First time Abah mancing dapat ikan... Tu sebab Ummi ikut skali la tu...

Nukilan Ummi & Abah buat anak kesayangan, Anas
for signature -kecil

8 comments:

Nadiah Sidek said...

wah..tahniah! mmg suami shira nmpk happy sungguh :)

Ummi Hanie said...

terer gak si abah memancoing ye...ade bakat tuu...:)

kembang shira..hehehe jgn mare...

lawa le watermark shira . sejibik dgn org yg real..buat kat mane?

AshAnas said...

@Nadiah Sidek
first time, mau x hepi nye.... Hihi...

AshAnas said...

@Ummi Hanie
kawan kami yg tolong buatkan sblm kami kawen dulu... abah anas letak kt kad kawen dia....

[-suziey-] said...

eh rs mcm dh pnh komen tp xde plak..hehe..

besar2 gk ikannya yek..ish ni kalu hubby akk tgk ni suke la dia..dia mmg giler memancing:D

shira..blog shira ni agk berat la..paling lmbt nk load compare to others..huhu

kakyong said...

rezeki tu.. kenduri ikan lohu lah yer...

AshAnas said...

@[-suziey-]
blh geng la hubby kite ni... tp akak suka ke die gi mancing? shira xbape suke... hehe...

kak, dh ringankan blog dah... =p

AshAnas said...

@kakyong
alhamdulillah kakyong, merasa la jugak...

Now it is easy to present special someone a great personalized photo gift.

Happy Breastfeeding!

Happy Breastfeeding!

My Breastfeeding Achievement Awards

Lilypie Breastfeeding tickers
Silver 6 weeks
Rose Quartz 3 months
Garnet 6 months
Amber 9 months
Gold 12 months
Emerald 18 months
Sapphire 2 years

Our Family

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Anas-Ummi-Abah

Anas-Ummi-Abah

Anak susuan AshA's Family

Anak susuan AshA's Family
Akifah Solehah bt Faidzul Mursyidi