"Ya Allah, Kau telah kurniakan kami anak-anak dan zuriat dalam keadaan sebaik-baiknya. Kami memohon kepadaMu...., perelokkanlah akhlak mereka, permudahkanlah perjalanan hidup mereka, lindungilah mereka dari fitnah dunia, kurniakanlah mereka jodoh dari kalangan orang yang baik-baik. Jadikanlah mereka anak-anak yang mengerjakan sholat dan lembut hatinya serta ampunkanlah mereka. Sesungguhnya kami tidak mempunyai kekuatan melainkan Engkau yang mempunyai kekuatan. Amin..."

Ads

Exchange Link di sini

Blog ini adalah berkenaan parenting dan cerita tentang AshA's FaMiLy, cerita untuk anak-anak kami...

Saya seorang ibu yang menyusukan anak dengan susu ibu. Saya sangat suka berkongsi tentang breastfeeding dan saya menyokong breastfeeding. Saya bersedia berkongsi dengan pembaca, anda tanya, saya cuba jawab....

Saya juga sangat berminat dengan pendidikan dan tarbiyah awal anak-anak. Apa yang saya dapat, saya kongsi di sini. Harap anda juga dapat berkongsi dengan saya.

Semua tulisan dan gambar2 di sini adalah hak milik AshA's FaMiLy, kecuali yang telah dinyatakan telah di ambil dari mana2 sumber.

Harap pembaca menghormati hak milik saya. Sila maklumkan pada saya jika ingin ambil apa2 dari sini ya! Jangan la copy & paste tanpa kredit pada saya....

Apa yang ditulis adalah berdasarkan pengalaman dan sedikit kajian dan perbincangan.

Sekiranya pembaca tidak selesa dgn tulisan ini, sila maklumkan secara privacy kpd saya dan anda boleh close blog ini sekiranya anda merasakan entry dalam blog ini tak berkaitan dan tak sesuai dgn anda... Janganlah sengaja nak mensensasikan blog comel saya ni...

Harap maklum dan Selamat Membaca!

Wednesday, July 28, 2010

Meringankan blog...

Ummi ada terima komen dari 3 orang yang mengatakan blog Ummi agak berat... Yang lain2 malu nak tegur Ummi kot... Hehe...

Ummi tak perasan sgt sbb bila Ummi buka, slalu laju je... Tapi bila dah 3 orang cakap agak lambat nak loading, haruslah Ummi 'kuruskan' blog Ummi ni kan... Senang je nak kuruskan blog, susah la nak kuruskan badan Ummi ni balik, huhu....

So, Ummi dah buang apa2 yang tak patut tu... (sayang tapi haruslah terima hakikat, tanak la org takmo jengah blog ni sbb berat kan... dapat la merasa walaupun sekejap...)

Thanks to Kak Nadiah, Kak Suziey & Achik coz bagitau...

Ummi dah buang apa2 yg rasa memberatkan tu... Kalau still berat, cakap ek... Jangan la malu2... Ummi ok je...


Nukilan Ummi & Abah buat anak kesayangan, Anas
us-kecik

13 comments:

Lin said...

ashnas boleh refer entry lama kt blog saya. ada cara nk cepatkan loading page. cubala..cari under label blogtips. hrp dpt membantu :D

kakyong said...

shira,
kakyong tak perasan plak dia berat.. sbb selalunya kakyong akan buka 2,3 blog sekali harung.. & x penah tunggu blog loading.. sbb sambil tu g baca email dulu.. dah 4-5 minit baru buka tab blog tu... hehehe....

Ammi Sara said...

mmg lmbt sikit nk loading shirah, skrg dah laju skt, bila time tenet slow mmg x dpt nk masuk blog shirah bc kisah anas, k sara antara yg segan nk bgtau tu kut, hihi..

ibu WaWa said...

walaupun beberapa widget terpaksa syaakira hilangkan, namun akak tetap suka berkunjung ke blog ni.

jangan risau, sahabat blog yang berkunjung tetap ada.

AshAnas said...

@Lin
thanks a lot... insya'Allah, nnti sy cr... thanks ya...

AshAnas said...

@kakyong
shira klu BW pun buat cm kakyong la... bkk byk2 skaligus, pastu patah balik...

AshAnas said...

@Ammi Sara
hehe, patut la lama akak x jengah sini... hehe...
tp shira pun dh lama x jengah hero2 akak kt sana...
skrg dh rajin balik, hehe...

AshAnas said...

@ibu WaWa
tima kasih bebanyak kak support shira selama ni...

Nadiah Sidek said...

dah laju dah! ;)

AshAnas said...

@Nadiah Sidek
alhamdulillah, tima kasih kak....

ibu_Arifa said...

hihi..kak min pun segan nak bgtau jgk.. yerlah..kang kata kita ni memandai ker apae ker? walhal blog sendiri pun xsehebat mana pun..

skrg dah better dah shira.. senang nak drop komen kat entry kali ni.

AshAnas said...

@ibu_Arifa
tape... thanks kak min....

Momma Mia said...

so far tak la lama sgt loading. kira ok. nk komen pun mudah.

Now it is easy to present special someone a great personalized photo gift.

Happy Breastfeeding!

Happy Breastfeeding!

My Breastfeeding Achievement Awards

Lilypie Breastfeeding tickers
Silver 6 weeks
Rose Quartz 3 months
Garnet 6 months
Amber 9 months
Gold 12 months
Emerald 18 months
Sapphire 2 years

Our Family

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Anas-Ummi-Abah

Anas-Ummi-Abah

Anak susuan AshA's Family

Anak susuan AshA's Family
Akifah Solehah bt Faidzul Mursyidi