"Ya Allah, Kau telah kurniakan kami anak-anak dan zuriat dalam keadaan sebaik-baiknya. Kami memohon kepadaMu...., perelokkanlah akhlak mereka, permudahkanlah perjalanan hidup mereka, lindungilah mereka dari fitnah dunia, kurniakanlah mereka jodoh dari kalangan orang yang baik-baik. Jadikanlah mereka anak-anak yang mengerjakan sholat dan lembut hatinya serta ampunkanlah mereka. Sesungguhnya kami tidak mempunyai kekuatan melainkan Engkau yang mempunyai kekuatan. Amin..."

Ads

Exchange Link di sini

Blog ini adalah berkenaan parenting dan cerita tentang AshA's FaMiLy, cerita untuk anak-anak kami...

Saya seorang ibu yang menyusukan anak dengan susu ibu. Saya sangat suka berkongsi tentang breastfeeding dan saya menyokong breastfeeding. Saya bersedia berkongsi dengan pembaca, anda tanya, saya cuba jawab....

Saya juga sangat berminat dengan pendidikan dan tarbiyah awal anak-anak. Apa yang saya dapat, saya kongsi di sini. Harap anda juga dapat berkongsi dengan saya.

Semua tulisan dan gambar2 di sini adalah hak milik AshA's FaMiLy, kecuali yang telah dinyatakan telah di ambil dari mana2 sumber.

Harap pembaca menghormati hak milik saya. Sila maklumkan pada saya jika ingin ambil apa2 dari sini ya! Jangan la copy & paste tanpa kredit pada saya....

Apa yang ditulis adalah berdasarkan pengalaman dan sedikit kajian dan perbincangan.

Sekiranya pembaca tidak selesa dgn tulisan ini, sila maklumkan secara privacy kpd saya dan anda boleh close blog ini sekiranya anda merasakan entry dalam blog ini tak berkaitan dan tak sesuai dgn anda... Janganlah sengaja nak mensensasikan blog comel saya ni...

Harap maklum dan Selamat Membaca!

Monday, January 3, 2011

Majlis Perkahwinan Bunga

Saat ini, satu family di rumah sedang merindui Bunga... hehe... Bak kata Nenda, dulu Ummi kawen, Ummi duduk dengan diorang. Bunga plak, lepas kawen, terus ikut suami dia dok jauh... Huhu... Anas pun, nampak je barang2 Bunga, mula la jerit2 nama Bunga... Sian Anas rindu kat Bunga jugak... Apa leh buat, Bunga dah jadi hak orang suami dia, hehe.... Ikram, jaga adindaku baik2 ya... Jangan sia-siakan hidup dia...

Ni antara gambar2 sekitar majlis akad nikah, kenduri kat Jitra dan kenduri kat Rawang. Semua ni dari facebook Ateh Anas je...

Anas sedih ke Bunga dah kawen?



Akhir kalam dari Along sekeluarga, Selamat Pengantin Baru Angah & Ikram... Ada masa lapang, balik la jenguk kami kat Kedah ni... Kami sentiasa merinduimu... Haha... Lain la rasa mu takde... Anas plak, segala harta benda mu dia kenal... Selalu dengan mu, kini mu tiada, nampak la dia rindu... hehe...

Selamat melayari alam rumah tangga, selamat menjadi isteri solehah... dan selamat memasak... hehe...

Nukilan Ummi & Abah buat anak kesayangan, Anas
us-kecik

5 comments:

Amalina said...

Alhamdulillah, tahniah utk Mun & akak sekeluarga. Mun sangat chomel~ :D

[-suziey-] said...

tahniah n selamat pengantin baru utk adik shira :) sweet theme..

AshAnas said...

amal, thanks...

AshAnas said...

k.suziey... thanks jugak... tgk adik kawen, rasa cm teringin pakai blk baju kawen... haha...

mOOn haRIZ said...

Thanks along for the wish and du'a...sori baru jenguk blog ni..haha..rindu semua gak ^_^V..thanks to along's friends too ;)

~i'm~

Now it is easy to present special someone a great personalized photo gift.

Happy Breastfeeding!

Happy Breastfeeding!

My Breastfeeding Achievement Awards

Lilypie Breastfeeding tickers
Silver 6 weeks
Rose Quartz 3 months
Garnet 6 months
Amber 9 months
Gold 12 months
Emerald 18 months
Sapphire 2 years

Our Family

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Anas-Ummi-Abah

Anas-Ummi-Abah

Anak susuan AshA's Family

Anak susuan AshA's Family
Akifah Solehah bt Faidzul Mursyidi

Blog Archive