"Ya Allah, Kau telah kurniakan kami anak-anak dan zuriat dalam keadaan sebaik-baiknya. Kami memohon kepadaMu...., perelokkanlah akhlak mereka, permudahkanlah perjalanan hidup mereka, lindungilah mereka dari fitnah dunia, kurniakanlah mereka jodoh dari kalangan orang yang baik-baik. Jadikanlah mereka anak-anak yang mengerjakan sholat dan lembut hatinya serta ampunkanlah mereka. Sesungguhnya kami tidak mempunyai kekuatan melainkan Engkau yang mempunyai kekuatan. Amin..."

Ads

Exchange Link di sini

Blog ini adalah berkenaan parenting dan cerita tentang AshA's FaMiLy, cerita untuk anak-anak kami...

Saya seorang ibu yang menyusukan anak dengan susu ibu. Saya sangat suka berkongsi tentang breastfeeding dan saya menyokong breastfeeding. Saya bersedia berkongsi dengan pembaca, anda tanya, saya cuba jawab....

Saya juga sangat berminat dengan pendidikan dan tarbiyah awal anak-anak. Apa yang saya dapat, saya kongsi di sini. Harap anda juga dapat berkongsi dengan saya.

Semua tulisan dan gambar2 di sini adalah hak milik AshA's FaMiLy, kecuali yang telah dinyatakan telah di ambil dari mana2 sumber.

Harap pembaca menghormati hak milik saya. Sila maklumkan pada saya jika ingin ambil apa2 dari sini ya! Jangan la copy & paste tanpa kredit pada saya....

Apa yang ditulis adalah berdasarkan pengalaman dan sedikit kajian dan perbincangan.

Sekiranya pembaca tidak selesa dgn tulisan ini, sila maklumkan secara privacy kpd saya dan anda boleh close blog ini sekiranya anda merasakan entry dalam blog ini tak berkaitan dan tak sesuai dgn anda... Janganlah sengaja nak mensensasikan blog comel saya ni...

Harap maklum dan Selamat Membaca!

Tuesday, June 16, 2009

Ragam Anas

Dah lama sangat dah peram entry ni... dah jadi pekasam agaknya... Tapi, pekasam la sedap kan...
Saja nak letak ragam2 Anas yang sempat Ummi rakamkan... Untuk kenangan Ummi, nak share dgn kawan2 Ummi & untuk Anas jugak... Mesti Anas senyum sendiri bila Anas baca entry Ummi bila Anas dah besar nanti...

video
Anas suka dok senyum dalam tido... Kebanyakan baby memang macam tu kan... Orang kata, baby dok mengagah dengan uri die... Betul ke?

video
Time ni Anas dah ngantuk sangat tapi saja tak nak tido lagi....

video
Masa ni Anas kat Sepsis Room, Wad 5D Melor, HSB, Alor Setar... Anas masuk wad 5 malam sebab asyik muntah lepas BF... Yang jadi 5 malam tu sbb nak completekan antibiotik...

video
Ummi sempat rakam masa Anas sedu... Petua orang2 tua, letak tisu basah kat dahi baby untuk hilangkan sedu... Bagus sebenarnya sedu ni, orang cakap baby nak besar... Tapi kesian tengok dia... Time menyusu nih, bila sedu je, benti isap...

video
Bangun je tido, Anas terus senyum tengok sape2 yg kat depan dia... Banyak kali camtu... Kali ni Mak Ngah sempat rakam Anas terkentut sekali... haha


Ini saje lah antara ragam2 Anas yang Ummi boleh post kat entry ni... Untuk lain2 ragam, ada entry khas untuknya... Nantikannya...

Ummi & Abah sayang Anas

6 comments:

miela77 said...

Ala ciannya Anas...tapi comel la...kiss auntie iela...

[-suziey-] said...

alalal tomey2 anas...aahla shira..rsnya mmg baby xcenggitu kot..aQeel dulu pn slalu senyum dlm tido..ntah ler btol ke idak dia main2 ngn uri la ..hahaa;p

AshAnas said...

::miela77::

anas: muah, muah auntie iela...

AshAnas said...

::[-suziey-]::
ada tak gambar aQeel senyum dalam tido?

salwana said...

geramnya..rs nak picit ja..shiera, rindunya..lama kitta tk jmpa

AshAnas said...

::salwana::
kak wana, xmai tengok anas lg... blk penang cakap la...kot2 bleh arrange kite jumpe... windu la...

Now it is easy to present special someone a great personalized photo gift.

Happy Breastfeeding!

Happy Breastfeeding!

My Breastfeeding Achievement Awards

Lilypie Breastfeeding tickers
Silver 6 weeks
Rose Quartz 3 months
Garnet 6 months
Amber 9 months
Gold 12 months
Emerald 18 months
Sapphire 2 years

Our Family

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Anas-Ummi-Abah

Anas-Ummi-Abah

Anak susuan AshA's Family

Anak susuan AshA's Family
Akifah Solehah bt Faidzul Mursyidi