"Ya Allah, Kau telah kurniakan kami anak-anak dan zuriat dalam keadaan sebaik-baiknya. Kami memohon kepadaMu...., perelokkanlah akhlak mereka, permudahkanlah perjalanan hidup mereka, lindungilah mereka dari fitnah dunia, kurniakanlah mereka jodoh dari kalangan orang yang baik-baik. Jadikanlah mereka anak-anak yang mengerjakan sholat dan lembut hatinya serta ampunkanlah mereka. Sesungguhnya kami tidak mempunyai kekuatan melainkan Engkau yang mempunyai kekuatan. Amin..."

Ads

Exchange Link di sini

Blog ini adalah berkenaan parenting dan cerita tentang AshA's FaMiLy, cerita untuk anak-anak kami...

Saya seorang ibu yang menyusukan anak dengan susu ibu. Saya sangat suka berkongsi tentang breastfeeding dan saya menyokong breastfeeding. Saya bersedia berkongsi dengan pembaca, anda tanya, saya cuba jawab....

Saya juga sangat berminat dengan pendidikan dan tarbiyah awal anak-anak. Apa yang saya dapat, saya kongsi di sini. Harap anda juga dapat berkongsi dengan saya.

Semua tulisan dan gambar2 di sini adalah hak milik AshA's FaMiLy, kecuali yang telah dinyatakan telah di ambil dari mana2 sumber.

Harap pembaca menghormati hak milik saya. Sila maklumkan pada saya jika ingin ambil apa2 dari sini ya! Jangan la copy & paste tanpa kredit pada saya....

Apa yang ditulis adalah berdasarkan pengalaman dan sedikit kajian dan perbincangan.

Sekiranya pembaca tidak selesa dgn tulisan ini, sila maklumkan secara privacy kpd saya dan anda boleh close blog ini sekiranya anda merasakan entry dalam blog ini tak berkaitan dan tak sesuai dgn anda... Janganlah sengaja nak mensensasikan blog comel saya ni...

Harap maklum dan Selamat Membaca!

Wednesday, June 3, 2009

Tag: Google...Google...Google..

Tag ini dari Ummi Salsabila. Tag yang sangat adventure, ade rules lagi ha!

Use Google image to find the answer to the questions below as rules. Choose images from the first page only and after that Tag 7 people.

1.Wish
Ummi harap Anas membesar dengan sihat & cergas, jadi anak soleh, pintar & cerdik, taat perintah Allah, cintai Rasulullah dan sayang Ummi & Abah...

So, Ummi taip 'anak soleh' & Ummi choose this picture...


2.The City I Was Born In
Ummi lahir kat Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur


3.The City I Was Working In
Alor Setar, Kedah... Kawan2 Ummi sume keje kat KL/Sel... Ummi sorg je keje sini. Tapi ofis Ummi dekat la dgn Menara Alor Setar (gambar di bawah ini)


4.A Place I'd Like To Travel
Makkah al-Mukarramah... Sume org Islam teringin nak pegi Makkah... Ummi dah kerap kali mimpi Ummi dah sampai depan Ka'abah... Yang paling Ummi hairan setiap kali Ummi mimpi gi Makkah, Ummi mimpi pegi dgn arwah kawan baik Ummi yang dah meninggal dunia 2 tahun lepas, Siti Shofiah Mohd Ismail... (al-Fatihah)


5.A Favourite House?
Ummi lebih suka Rumah Berkembar, tak kisah la setingkat or dua tingkat. Yang penting Ummi boleh decorate cantik2... Ummi minat sgt ID... Anas jangan sepah2kan umah plak tau! Hehe...


6.A Favourite Animal?
Kucing.... Ala, tomeinye kucing2 ni... Kat umah Atuk & Wan ada la kucing... Umah kami blom ada kucing, Anas pun kecik lagi...


7.The People I want To Tag
Kak Irma
Fatihah
Idah Mazlan
Abah Anas
......
......
......


Ummi & Abah sayang Anas

3 comments:

[-suziey-] said...

weehoo..salam ziarah..comel anas:)

fazlinil irma said...

waahhh..kena tag ka..
nanti senang2 akak wat eh.hehe

AshAnas said...

::[-suziey-]:: thanks for the visit ya kak...

::fazlinil irma:: dah wat tag, cakap tau, nk tgk... haha

Now it is easy to present special someone a great personalized photo gift.

Happy Breastfeeding!

Happy Breastfeeding!

My Breastfeeding Achievement Awards

Lilypie Breastfeeding tickers
Silver 6 weeks
Rose Quartz 3 months
Garnet 6 months
Amber 9 months
Gold 12 months
Emerald 18 months
Sapphire 2 years

Our Family

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Anas-Ummi-Abah

Anas-Ummi-Abah

Anak susuan AshA's Family

Anak susuan AshA's Family
Akifah Solehah bt Faidzul Mursyidi