"Ya Allah, Kau telah kurniakan kami anak-anak dan zuriat dalam keadaan sebaik-baiknya. Kami memohon kepadaMu...., perelokkanlah akhlak mereka, permudahkanlah perjalanan hidup mereka, lindungilah mereka dari fitnah dunia, kurniakanlah mereka jodoh dari kalangan orang yang baik-baik. Jadikanlah mereka anak-anak yang mengerjakan sholat dan lembut hatinya serta ampunkanlah mereka. Sesungguhnya kami tidak mempunyai kekuatan melainkan Engkau yang mempunyai kekuatan. Amin..."

Ads

Exchange Link di sini

Blog ini adalah berkenaan parenting dan cerita tentang AshA's FaMiLy, cerita untuk anak-anak kami...

Saya seorang ibu yang menyusukan anak dengan susu ibu. Saya sangat suka berkongsi tentang breastfeeding dan saya menyokong breastfeeding. Saya bersedia berkongsi dengan pembaca, anda tanya, saya cuba jawab....

Saya juga sangat berminat dengan pendidikan dan tarbiyah awal anak-anak. Apa yang saya dapat, saya kongsi di sini. Harap anda juga dapat berkongsi dengan saya.

Semua tulisan dan gambar2 di sini adalah hak milik AshA's FaMiLy, kecuali yang telah dinyatakan telah di ambil dari mana2 sumber.

Harap pembaca menghormati hak milik saya. Sila maklumkan pada saya jika ingin ambil apa2 dari sini ya! Jangan la copy & paste tanpa kredit pada saya....

Apa yang ditulis adalah berdasarkan pengalaman dan sedikit kajian dan perbincangan.

Sekiranya pembaca tidak selesa dgn tulisan ini, sila maklumkan secara privacy kpd saya dan anda boleh close blog ini sekiranya anda merasakan entry dalam blog ini tak berkaitan dan tak sesuai dgn anda... Janganlah sengaja nak mensensasikan blog comel saya ni...

Harap maklum dan Selamat Membaca!

Friday, June 26, 2009

FATHER'S DAY CONTEST

~THIS IS STICKY MODE~

~scroll down for entry biasa~


First time saya nak memeriahkan contest... Hari tu tak sempat join contest baby tido coz tarikh tutup diawalkan... Huhu... Sambil2 semangat nak ber'contest' ni, nak jalinkan silaturrahim jugak... Thanks pada MAMAMANJA... Selamat berkenalan...

Info ttg contest ni:

Contest ini dah bermula sejak 7 Jun 2009 yang lalu dan akan berakhir pada 26 Jun 2009, jam 5 petang. Dan keputusannya akan diumumkan pada 29 Jun 2009.

Macam contest2 lain gak... syarat2 tuk menyertai contest ini ialah:

1. Menjadi FOLLOWER Mamamanja - settled

2. Add blog MAMAMANJA kat bloglist korang - settled

3. Upload gambar FATHER'S DAY CONTEST di atas sebagai banner di blog korang - settled

4. Hanya yang mempunyai BLOG sahaja yang boleh join contest ini. Blog apa... x kisah, janji blog. - settled

Dan cara untuk menyertai contest ini adalah:

1. Upload gambar korang bersama ngan ayah. X kira gambar zaman bila.... Tapi kalau dah x jumpa sangat gambar korang ngan ayah, gambar ayah sorang pun boleh ler... tapi markah lebih sket pada yang upload gambar bersama ngan ayah. - settled

2. Nyatakan NAMA AYAH & UMUR (jika ayah dah tiada, nyatakan) - settled

3. Buat sket ucapan kepada ayah korang yang melambangkan penghargaan korang terhadapnya. - settled (part plg susah, hehe...)

4. Jangan lupa citer ler sket kat blog korang pasal contest ini dan jangan lupa masukkan link MAMAMANJA. Bila dah beres semua tinggalkan link entry korang kat ruangan komen entry contest ini. - settled

5. Pemenang akan dipilih berdasarkan ucapan dan hanya sorang saja pemenang.

Ok, mudah saja kan??? Jadik mari ler kengkawan semua join FATHER'S DAY CONTEST ini.

Entry saya untuk contest ni:


Nama Ayah: UZIR BIN ABDUL MAJID

Umur Ayah: 51 Tahun (Ayah lahir 24 Feb 1958, sama tarikh ngan Abang)

Saya pilih gambar ni b’coz ni lah satu2nya gambar berdua dengan AYAH… Actually AYAH saya ni sangat lah pemalu, serious dan pediam orangnye, walaupun dengan anak2… AYAH saya org ber’bisnes’, so klu dia nak cakap pun, ckp benda penting2 je… Jarang sangat lah dengar AYAH bergurau… Tapi, sekali AYAH bergurau, happening, riuh btul family…

Nak cite sikit ttg gambar yang dipilih…

Sebenarnya gambar ni diambil kat ofis, untuk masuk tender NCER (tak pernah lak tender mintak gambar director & staff size 4R). NCER mintak gambar director & staff, kedua2nya bersaiz 4R… Dlm syarikat ayah, kami berdua jadi director, so, dapat la bergambar dgn AYAH… (Special thanks to NCIA)…

Ucapan untuk AYAH tersayang:

Alamak, part yang paling susah ni…

Ayah, kenapa ek kita susah untuk ungkapkan SAYANG? Pada hakikatnya kita saling MENYAYANGI…

Along bangga jadi anak AYAH… Terima kasih kerana melahirkan, mendidik Along dan mencari jodoh yang baik untuk Along… Terima kasih atas pengorbanan AYAH selama ni… Along akan jadi anak yang SOLEHAH, dan akan mendoakan kebahagiaan AYAH di Akhirat sebagai hadiah nak balas jasa-jasa AYAH yang terlalu besar dlm mendidik & membesarkan Along…

Kalau tengok AYAH dr luar, tak tahu di mana AYAH letakkan SAYANG Ayah kat Along… Tapi Along tahu AYAH sayangkan Along… Banyak yang AYAH bagi & korbankan demi kebahagiaan Along, Ashraf & Anas, cucu sulung AYAH… Kerja, kereta, dan banyak lagi lah… AYAH tak ungkap kata SAYANG tp AYAH tunjuk KASIH SAYANG AYAH dengan cara AYAH tersendiri…

I LOVE YOU AYAH!



Ummi & Abah sayang Anas

15 comments:

isya said...

huhuhuu... terharunya.:)

Mamamanja said...

terima kasih join contest MM.

*pls vote for harith for contest aksi menarik. cara2 nak vote ada diblog MM. tq

Ibu Ayra said...

Gudluck kak long...

[-suziey-] said...

waa good luck..masuk contest..emm mmg susah nk ucap syg pd ayah..maybe dulu2 xtrlalu didedah cam skang ni..ekspresi dirimu..ekkek:D

AshAnas said...

::isya::
huhu, kak long kenal ayah km cmna kan...

AshAnas said...

::Mamamanja::
sama2 kasih... first time join contest... hr tu xsmpt join aksi menarik time tido, mama uzma awlkan tarikh tutup, skrg nk undi utk harith pun xsempat coz undian pun dtutup awal... asal ha, ponin den...

AshAnas said...

::Ibu Ayra::
tima kasih kak long, gud luck utk kak long jgk... (bape banyak kak long daaa? haha...) kat sini ada 3 kak long tau, 1. me myself, 2. kak long siti aisyah, 3. kak long ros... meriah dgn kak long je... hehe...

AshAnas said...

::[-suziey-]::
tu la pasal... sekarang main sms je... dulu nak sebut tu kena pikio 2 3 kali... eh, sms pun pk lama gak nk taip ape... kt blog ni terluah jgk akhirnya... (th dh ayah takkan bc blog kt... hehe...)

shakeymirza said...

touching la entry ni..

Momma Mia said...

huhuh tersentuh la baca ur ucapan to ayah! 2 thumbs up dear! good luck

Syiekatsuya said...

Bestkan ada ayah..kita nie dah jadi yatim piatu. Selamat hari ayah

AshAnas said...

::shakeymirza::
huhu, tenkiu2...

AshAnas said...

::Momma Mia::
thanks momma mia... first time wat ucapan utk ayah, klu ayah bc blog ni, malu gak... hehe...

AshAnas said...

::Syiekatsuya::
takpe... yg penting doakan kedua2 arwah supaya tenang di sana...

Ummi Salsabila said...

samalah odah.malu nak ucap manja2 syg2 kat ayah...he3..
thnks bg award ek

Now it is easy to present special someone a great personalized photo gift.

Happy Breastfeeding!

Happy Breastfeeding!

My Breastfeeding Achievement Awards

Lilypie Breastfeeding tickers
Silver 6 weeks
Rose Quartz 3 months
Garnet 6 months
Amber 9 months
Gold 12 months
Emerald 18 months
Sapphire 2 years

Our Family

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Anas-Ummi-Abah

Anas-Ummi-Abah

Anak susuan AshA's Family

Anak susuan AshA's Family
Akifah Solehah bt Faidzul Mursyidi