"Ya Allah, Kau telah kurniakan kami anak-anak dan zuriat dalam keadaan sebaik-baiknya. Kami memohon kepadaMu...., perelokkanlah akhlak mereka, permudahkanlah perjalanan hidup mereka, lindungilah mereka dari fitnah dunia, kurniakanlah mereka jodoh dari kalangan orang yang baik-baik. Jadikanlah mereka anak-anak yang mengerjakan sholat dan lembut hatinya serta ampunkanlah mereka. Sesungguhnya kami tidak mempunyai kekuatan melainkan Engkau yang mempunyai kekuatan. Amin..."

Ads

Exchange Link di sini

Blog ini adalah berkenaan parenting dan cerita tentang AshA's FaMiLy, cerita untuk anak-anak kami...

Saya seorang ibu yang menyusukan anak dengan susu ibu. Saya sangat suka berkongsi tentang breastfeeding dan saya menyokong breastfeeding. Saya bersedia berkongsi dengan pembaca, anda tanya, saya cuba jawab....

Saya juga sangat berminat dengan pendidikan dan tarbiyah awal anak-anak. Apa yang saya dapat, saya kongsi di sini. Harap anda juga dapat berkongsi dengan saya.

Semua tulisan dan gambar2 di sini adalah hak milik AshA's FaMiLy, kecuali yang telah dinyatakan telah di ambil dari mana2 sumber.

Harap pembaca menghormati hak milik saya. Sila maklumkan pada saya jika ingin ambil apa2 dari sini ya! Jangan la copy & paste tanpa kredit pada saya....

Apa yang ditulis adalah berdasarkan pengalaman dan sedikit kajian dan perbincangan.

Sekiranya pembaca tidak selesa dgn tulisan ini, sila maklumkan secara privacy kpd saya dan anda boleh close blog ini sekiranya anda merasakan entry dalam blog ini tak berkaitan dan tak sesuai dgn anda... Janganlah sengaja nak mensensasikan blog comel saya ni...

Harap maklum dan Selamat Membaca!

Wednesday, June 3, 2009

Happy 1st Anniversary to Ummi & Abah!


Our 1st anniversary was on 30th May 2009 sebenarnya... Masa tu kitorang ada kat umah Wa kat Shah Alam... Pagi tu, lepas solat Subuh, Ummi kejutkan Abah... Lepas Abah solat Subuh, Abah duduk sebelah Anas, tengok Anas tido lagi... Ummi pegi kat sebelah Abah, pegang tangan Abah & Ummi wish 'Happy 1st Anniversary' to Abah & Abah balas 'Happy 1st Anniversary' to Ummi...

Tak sangka ya, dah setahun saya melayari alam rumah tangga bersama Abang yang saya cintai dunia akhirat... Anas lah hadiah paling bermakna untuk 1st Anniversary kami... Bersyukur sangat kat Allah atas nikmat & rahmat kurniaan-Nya ini...

30 May 2008

31 May 2008

01 June 2008


Ummi & Abah sayang Anas

5 comments:

Munet said...

wah, sume gambar aku tangkap :P

fazlinil irma said...

waahh..sekejap je masa berlalu kan..
ehm..semoga tabah dan sabar mengharungi kehidupan berkeluarga :)

AshAnas said...

::munet:: dh mmg ko sorg je photographer nye... ops, gmbr yg kat atas skali tu, atim yg tangkap, cm pinjam kamera ko yg mahal tu... hehe...

::fazlinil irma:: tu la, cepat je ms berlalu kan... tahun demi tahun bertambah orang dalam hidup kita... thanks kak, doakan kami ek...

Ummi Salsabila said...

Happy anniversary! kejap je masa berlalu..comella anas.dah pndai senyum!boleh posing byk2 lg mcm aufa.huhu

AshAnas said...

thank you Ummi Salsabila a.k.a odah... shira geram tgk aufa dok nyanyi tepuk2 mulut, hehe... comel gigi br nk tumbuh tu...

Now it is easy to present special someone a great personalized photo gift.

Happy Breastfeeding!

Happy Breastfeeding!

My Breastfeeding Achievement Awards

Lilypie Breastfeeding tickers
Silver 6 weeks
Rose Quartz 3 months
Garnet 6 months
Amber 9 months
Gold 12 months
Emerald 18 months
Sapphire 2 years

Our Family

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Anas-Ummi-Abah

Anas-Ummi-Abah

Anak susuan AshA's Family

Anak susuan AshA's Family
Akifah Solehah bt Faidzul Mursyidi