"Ya Allah, Kau telah kurniakan kami anak-anak dan zuriat dalam keadaan sebaik-baiknya. Kami memohon kepadaMu...., perelokkanlah akhlak mereka, permudahkanlah perjalanan hidup mereka, lindungilah mereka dari fitnah dunia, kurniakanlah mereka jodoh dari kalangan orang yang baik-baik. Jadikanlah mereka anak-anak yang mengerjakan sholat dan lembut hatinya serta ampunkanlah mereka. Sesungguhnya kami tidak mempunyai kekuatan melainkan Engkau yang mempunyai kekuatan. Amin..."

Ads

Exchange Link di sini

Blog ini adalah berkenaan parenting dan cerita tentang AshA's FaMiLy, cerita untuk anak-anak kami...

Saya seorang ibu yang menyusukan anak dengan susu ibu. Saya sangat suka berkongsi tentang breastfeeding dan saya menyokong breastfeeding. Saya bersedia berkongsi dengan pembaca, anda tanya, saya cuba jawab....

Saya juga sangat berminat dengan pendidikan dan tarbiyah awal anak-anak. Apa yang saya dapat, saya kongsi di sini. Harap anda juga dapat berkongsi dengan saya.

Semua tulisan dan gambar2 di sini adalah hak milik AshA's FaMiLy, kecuali yang telah dinyatakan telah di ambil dari mana2 sumber.

Harap pembaca menghormati hak milik saya. Sila maklumkan pada saya jika ingin ambil apa2 dari sini ya! Jangan la copy & paste tanpa kredit pada saya....

Apa yang ditulis adalah berdasarkan pengalaman dan sedikit kajian dan perbincangan.

Sekiranya pembaca tidak selesa dgn tulisan ini, sila maklumkan secara privacy kpd saya dan anda boleh close blog ini sekiranya anda merasakan entry dalam blog ini tak berkaitan dan tak sesuai dgn anda... Janganlah sengaja nak mensensasikan blog comel saya ni...

Harap maklum dan Selamat Membaca!

Wednesday, February 9, 2011

Blog Baru- Khas untuk masak memasak


Alhamdulillah syukur... Dah lama Ummi berhasrat nak create 1 blog khas untuk masak memasak. Tapi disebabkan Ummi ni tak bawak masuk kamera ke dapur dan jarang masak sebelum2 ni sbb takde dapur sendiri, maka hasrat tu hanya disimpan je.

Sejak kami berpindah ke rumah sendiri hampir 4 bulan lepas, sejak dapur dah cantik, sejak keperluan dah lengkap, sejak Anas dah besar... Sejak ape lagi ek... Haha... Semenjak dua menjak ni Ummi rajin plak masak dan suka nak amik gambar. So, boleh la share resipi dengan kawan2 dan bertukar2 resipi dengan kawan2 jugak.

Kalau Ummi refer mana2 resipi dari mana2 blog, Ummi akan state kan, so, boleh la kita cuba sama2 kan... Mana2 resipi dari Ummi sendiri tu, kadang2 Ummi memang main agak2 je. Lps ni boleh la Ummi cuba bagi appropriate measurement...

So, kawan2... jemput2 lah jengah blog baru Ummi ya... Kalau korang ade resipi baru, sharing2 la ngan Ummi... Oh ya, dalam blog ni Ummi masukkan jugak resipi masa zaman anak dara Ummi dulu, refer dari blog lama Ummi.

Nukilan Ummi & Abah buat anak kesayangan, Anas
us-kecik

7 comments:

[-suziey-] said...

waa dh ade blog kha utk resipi..hiks:p

cantik dapur shiera..

layla_elyas said...

bagusnya kak shira selalu post resepi best2 eh..ela selalu wat nasi ayam resepi kak shira dr blog lama tu..memang kaw2 sedapnya..hee..zauj selalu request nasi ayam resepi kak shira tu..daap..sekarang ngah nk cuba koteaw kung fu ngan karipap kak shira lak..hee

MamaYatie said...

tahniah..siap ada blog masak2 tur...nanti leh sekodeng dapur shira..hehe

Ummi Salsabila said...

bila nak rasa shira masak eh..sure menjilat jari kan..

cantik dapur shira..masak pun mesti bersemangat kan.:)

transformed housewife said...

boleh je nak tukar2 resipi. Knur malas nak buat blog khas utk resipi sbb dulu2 selalu post entry kt blog utama jugak. yelah, masa terlebih rajin je letak resipi tu. hehe

ibu_Arifa said...

dah ada blog reseri yer...bagusnyer..mesti pandai shira memasak ni. (jgn xmengaku pulak..hihihi)

kakyong said...

amboi cantiknya dapur shira..
kalo kakyong dpt dapur cantik mcm ni.. x kesah setiap masa didapur..

lawo dah header blog.. comel sgt...

Now it is easy to present special someone a great personalized photo gift.

Happy Breastfeeding!

Happy Breastfeeding!

My Breastfeeding Achievement Awards

Lilypie Breastfeeding tickers
Silver 6 weeks
Rose Quartz 3 months
Garnet 6 months
Amber 9 months
Gold 12 months
Emerald 18 months
Sapphire 2 years

Our Family

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Anas-Ummi-Abah

Anas-Ummi-Abah

Anak susuan AshA's Family

Anak susuan AshA's Family
Akifah Solehah bt Faidzul Mursyidi

Blog Archive