"Ya Allah, Kau telah kurniakan kami anak-anak dan zuriat dalam keadaan sebaik-baiknya. Kami memohon kepadaMu...., perelokkanlah akhlak mereka, permudahkanlah perjalanan hidup mereka, lindungilah mereka dari fitnah dunia, kurniakanlah mereka jodoh dari kalangan orang yang baik-baik. Jadikanlah mereka anak-anak yang mengerjakan sholat dan lembut hatinya serta ampunkanlah mereka. Sesungguhnya kami tidak mempunyai kekuatan melainkan Engkau yang mempunyai kekuatan. Amin..."

Ads

Exchange Link di sini

Blog ini adalah berkenaan parenting dan cerita tentang AshA's FaMiLy, cerita untuk anak-anak kami...

Saya seorang ibu yang menyusukan anak dengan susu ibu. Saya sangat suka berkongsi tentang breastfeeding dan saya menyokong breastfeeding. Saya bersedia berkongsi dengan pembaca, anda tanya, saya cuba jawab....

Saya juga sangat berminat dengan pendidikan dan tarbiyah awal anak-anak. Apa yang saya dapat, saya kongsi di sini. Harap anda juga dapat berkongsi dengan saya.

Semua tulisan dan gambar2 di sini adalah hak milik AshA's FaMiLy, kecuali yang telah dinyatakan telah di ambil dari mana2 sumber.

Harap pembaca menghormati hak milik saya. Sila maklumkan pada saya jika ingin ambil apa2 dari sini ya! Jangan la copy & paste tanpa kredit pada saya....

Apa yang ditulis adalah berdasarkan pengalaman dan sedikit kajian dan perbincangan.

Sekiranya pembaca tidak selesa dgn tulisan ini, sila maklumkan secara privacy kpd saya dan anda boleh close blog ini sekiranya anda merasakan entry dalam blog ini tak berkaitan dan tak sesuai dgn anda... Janganlah sengaja nak mensensasikan blog comel saya ni...

Harap maklum dan Selamat Membaca!

Tuesday, February 1, 2011

Cuba-cuba design sendiri

Dalam keboringan sebentar tadi. Dalam resah melayan sakit ~tak boleh bangun dari kerusi~ tetibe mai mood Ummi nak godek2 design kat blog. Pastu tengok blog contest Ummi tu takde header lagi... Hm, godek sana, godek sini, maka terhasil lah header untuk blog contest tu. Dan blog tu pun bertukar nama, dari "Contest for Anas" kepada "Blog Contest AshAnas"


*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Ummi masih belajar lagi. Tak pandai guna Photoscape untuk buat header ni. Tadi Ummi guna Adobe Photoshop CS3. Pun newbie lagi. Saje try menggodek je, gatal tangan. Tu pun tak la puas hati sangat... Nanti nak belajar lagi & nak buat lebih cantik lagi...

Nak buat ni amik masa, kena betul2 mengadap, betul2 minat... Kalau takde masa, susah sikit... Kerja cam Ummi ni, susah sikit la nak mengadap betul2, hihi...

Nukilan Ummi & Abah buat anak kesayangan, Anas
us-kecik

14 comments:

Ummi AmnaAmzar said...

ummi xpandai lg guna photoshop nih..photoscape boleh la ckit2..:-)

Liza said...

Ok, cun!! Tu baru belajar.. kalo dah xpert nanti lg cun.

transformed housewife said...

cantik juga header tu.

ibu_Arifa said...

cantiknyer header baru tuh...mak aii..ada bakat nih..*clap..clap

NURUL IZZA said...

ghajin nya ummi anas godek2 photoshop n photoscape..ummi iman lgsg xde ms nk godek2..sbb iman pun ghajin sama.huhu

Ummi Salsabila said...

odah lg tak pandai buat langsung..huhu..cantik n teror lah shira...

p/s: tq tag contest.ada masa odah join k..:)

Zaidah said...

oklah tu ummi...yang penting kita nak belajar kan....

AshAnas said...

@Ummi AmnaAmzar
shira kenal photoshop dulu sblm photoscape... pulak tu staff kt ofis ni sume guna photoshop, blajar dr diorg je... hihi... tp photoscape senang gak klu nk edit frame etc, kan...

AshAnas said...

@Liza
tq2... nk kena tmbh ilmu lg nih... (",)

AshAnas said...

@transformed housewife
tq k.nur

AshAnas said...

@ibu_Arifa
tq k.min... k.min lg expert... (",)

AshAnas said...

@NURUL IZZA
anas pun rajin gak... sbb tu kena wat kt ofis je... ummi iman n iman ni berkongsi ofis la plak kan, hehe...

AshAnas said...

@Ummi Salsabila
ala, br cuba2 je odah...

AshAnas said...

@Zaidah
nk kena belajar more from expertise ni, hihi...

Now it is easy to present special someone a great personalized photo gift.

Happy Breastfeeding!

Happy Breastfeeding!

My Breastfeeding Achievement Awards

Lilypie Breastfeeding tickers
Silver 6 weeks
Rose Quartz 3 months
Garnet 6 months
Amber 9 months
Gold 12 months
Emerald 18 months
Sapphire 2 years

Our Family

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Anas-Ummi-Abah

Anas-Ummi-Abah

Anak susuan AshA's Family

Anak susuan AshA's Family
Akifah Solehah bt Faidzul Mursyidi

Blog Archive