"Ya Allah, Kau telah kurniakan kami anak-anak dan zuriat dalam keadaan sebaik-baiknya. Kami memohon kepadaMu...., perelokkanlah akhlak mereka, permudahkanlah perjalanan hidup mereka, lindungilah mereka dari fitnah dunia, kurniakanlah mereka jodoh dari kalangan orang yang baik-baik. Jadikanlah mereka anak-anak yang mengerjakan sholat dan lembut hatinya serta ampunkanlah mereka. Sesungguhnya kami tidak mempunyai kekuatan melainkan Engkau yang mempunyai kekuatan. Amin..."

Ads

Exchange Link di sini

Blog ini adalah berkenaan parenting dan cerita tentang AshA's FaMiLy, cerita untuk anak-anak kami...

Saya seorang ibu yang menyusukan anak dengan susu ibu. Saya sangat suka berkongsi tentang breastfeeding dan saya menyokong breastfeeding. Saya bersedia berkongsi dengan pembaca, anda tanya, saya cuba jawab....

Saya juga sangat berminat dengan pendidikan dan tarbiyah awal anak-anak. Apa yang saya dapat, saya kongsi di sini. Harap anda juga dapat berkongsi dengan saya.

Semua tulisan dan gambar2 di sini adalah hak milik AshA's FaMiLy, kecuali yang telah dinyatakan telah di ambil dari mana2 sumber.

Harap pembaca menghormati hak milik saya. Sila maklumkan pada saya jika ingin ambil apa2 dari sini ya! Jangan la copy & paste tanpa kredit pada saya....

Apa yang ditulis adalah berdasarkan pengalaman dan sedikit kajian dan perbincangan.

Sekiranya pembaca tidak selesa dgn tulisan ini, sila maklumkan secara privacy kpd saya dan anda boleh close blog ini sekiranya anda merasakan entry dalam blog ini tak berkaitan dan tak sesuai dgn anda... Janganlah sengaja nak mensensasikan blog comel saya ni...

Harap maklum dan Selamat Membaca!

Thursday, February 24, 2011

Ok tak design ni?

Hari tu cubaan pertama Ummi, design die simple je kan... Pastu saja la Ummi try touch up nak bagi ceria sket. Ok tak macam ni?
Bila letak kat gambar, jadi camni la... Ni pinjam gambar Anas jap wat contoh...


Ummi nak tukar watermark jugak. Tapi masih tak tahu nak design camne, huhu...

Nukilan Ummi & Abah buat anak kesayangan, Anas
us-kecik

10 comments:

mamalieyna said...

ok sangat! comel..kreatif..kite tak pandai..huu~ ^_^

ibu_Arifa said...

okey dah tu..kalo shira letakkan "stroke" kat sekeliling tulisan tu lagi ok rasanya..baru nampak sikit tulisan tu..

stroke; ada kat bawah sekali..kat layer.. yg simbol "f" dalam bulatan tu..

just my 2cent.. jgn marah arr.. :)

MamaYatie said...

tomei..cute miut!

Zaidah said...

bleh tak buatkan zai satu...belum ade wm lagi..

yatie chomeyl said...

cantiknya..nak satu buleh? hehe

Ummi Hanie said...

owh..terer berphotoshop rupenye kwn ku sorg ni...bagus2...cantek dah tu watermarknye,n betoi gak kata min tu..kite leh tambah effect lg kat tulisan tu;p

Atiqah said...

cute nye....

kakyong said...

comel dah ni, tahniah shira..

pendapat kakyong sama macam Min jugak lah.. elok stroke sekeliling huruf tu guna warna lebih gelap.. eg biru tua.

& utk test watermark ni kakyong biasa letak pada 2 tempat dlm gambar, 1 utk kawasan yg cerah & area yg gelap... ;)

Ummi Salsabila said...

comelnya! pandai shira buat..odah mmg xpandailah.

mama uzma said...

shira kiut la...
mcm mana nak wat mcm tu..??
x pandai la..leh tlg ajar x..?

Now it is easy to present special someone a great personalized photo gift.

Happy Breastfeeding!

Happy Breastfeeding!

My Breastfeeding Achievement Awards

Lilypie Breastfeeding tickers
Silver 6 weeks
Rose Quartz 3 months
Garnet 6 months
Amber 9 months
Gold 12 months
Emerald 18 months
Sapphire 2 years

Our Family

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Anas-Ummi-Abah

Anas-Ummi-Abah

Anak susuan AshA's Family

Anak susuan AshA's Family
Akifah Solehah bt Faidzul Mursyidi

Blog Archive