"Ya Allah, Kau telah kurniakan kami anak-anak dan zuriat dalam keadaan sebaik-baiknya. Kami memohon kepadaMu...., perelokkanlah akhlak mereka, permudahkanlah perjalanan hidup mereka, lindungilah mereka dari fitnah dunia, kurniakanlah mereka jodoh dari kalangan orang yang baik-baik. Jadikanlah mereka anak-anak yang mengerjakan sholat dan lembut hatinya serta ampunkanlah mereka. Sesungguhnya kami tidak mempunyai kekuatan melainkan Engkau yang mempunyai kekuatan. Amin..."

Ads

Exchange Link di sini

Blog ini adalah berkenaan parenting dan cerita tentang AshA's FaMiLy, cerita untuk anak-anak kami...

Saya seorang ibu yang menyusukan anak dengan susu ibu. Saya sangat suka berkongsi tentang breastfeeding dan saya menyokong breastfeeding. Saya bersedia berkongsi dengan pembaca, anda tanya, saya cuba jawab....

Saya juga sangat berminat dengan pendidikan dan tarbiyah awal anak-anak. Apa yang saya dapat, saya kongsi di sini. Harap anda juga dapat berkongsi dengan saya.

Semua tulisan dan gambar2 di sini adalah hak milik AshA's FaMiLy, kecuali yang telah dinyatakan telah di ambil dari mana2 sumber.

Harap pembaca menghormati hak milik saya. Sila maklumkan pada saya jika ingin ambil apa2 dari sini ya! Jangan la copy & paste tanpa kredit pada saya....

Apa yang ditulis adalah berdasarkan pengalaman dan sedikit kajian dan perbincangan.

Sekiranya pembaca tidak selesa dgn tulisan ini, sila maklumkan secara privacy kpd saya dan anda boleh close blog ini sekiranya anda merasakan entry dalam blog ini tak berkaitan dan tak sesuai dgn anda... Janganlah sengaja nak mensensasikan blog comel saya ni...

Harap maklum dan Selamat Membaca!

Tuesday, February 22, 2011

Jo Cendol Pulut


Kalau datang ke Kedah, jangan lupa singgah makan cendol kat Jo Cendol Pulut tau! Yang Ummi tahu tempat die, satu kat Napoh (kat Highway Jitra-Changlun), satu lagi dekat ngan Airport Kepala Batas, Kedah. Dari Alor Setar, selepas Kompleks Kerajaan Anak Bukit. Kalau dari Jitra, selepas airport. Tepi jalan je, senang nampak.

Antara menu lain, laksa, bihun sup, nasi ayam, cucur udang... Semuanya marvelous, sedap Alhamdulillah! Cendol dia sangat sedap! Uisy, terliur lagi ni...

Nukilan Ummi & Abah buat anak kesayangan, Anas
us-kecik

9 comments:

mamalieyna said...

dapnya....hee~ kita org kedah, tp bila balik terus balik kg, sik..jarang turun area a.staq...hu~

yatie chomeyl said...

perghhhhhhhh sedapnya

Hana Seman said...

Selain Joe cendol pulut, ada lagi satu tempat makan cendol yang best. Kat Jalan Sungai korok Jitra, cendol situ best sebab dia guna gula kabung. banyak lak tu. Kat situ, bihun sup pun best

Amalina said...

like like like!

ooooo dkt2 airport tu pun ada eh kak? celah mana la tu eh.. tak nah perasan la pulak.

yg kat changlun tu tau la. mmg sedap cendol dia. uuuu.. cam teringin pulak dah ni. :p

MamaYatie said...

uuiiihh...sedap ni...telan air nengoknya!

Ummi Salsabila said...

Uih...bila dpt merasa ni..kene turun kedah cmni! Hehe special n sedap!

ibu_Arifa said...

suka jugak singgah situ kalo balik kg. tapi sebab kedainyer tepi highway gitu..risau nak bawak dalila bila dia dah pandai lari-lari ni..dah leh tak kasi pegang dah..mau jln sendiri...bahaya.

IDAZS said...

pernah makan kat highway jitra-changlun, mmg sedap.

psst: awak duduk di jitrakan? kat mana yea? sbb abg saya dan pakcik saya duduk di jitra juga. mana tahu berjiran ke. :)

kakyong said...

shira,

lama dah kakyong tak rasa cendol tu... sejak meninggalkan bumi Sintok tahun 1996

Now it is easy to present special someone a great personalized photo gift.

Happy Breastfeeding!

Happy Breastfeeding!

My Breastfeeding Achievement Awards

Lilypie Breastfeeding tickers
Silver 6 weeks
Rose Quartz 3 months
Garnet 6 months
Amber 9 months
Gold 12 months
Emerald 18 months
Sapphire 2 years

Our Family

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Anas-Ummi-Abah

Anas-Ummi-Abah

Anak susuan AshA's Family

Anak susuan AshA's Family
Akifah Solehah bt Faidzul Mursyidi

Blog Archive