"Ya Allah, Kau telah kurniakan kami anak-anak dan zuriat dalam keadaan sebaik-baiknya. Kami memohon kepadaMu...., perelokkanlah akhlak mereka, permudahkanlah perjalanan hidup mereka, lindungilah mereka dari fitnah dunia, kurniakanlah mereka jodoh dari kalangan orang yang baik-baik. Jadikanlah mereka anak-anak yang mengerjakan sholat dan lembut hatinya serta ampunkanlah mereka. Sesungguhnya kami tidak mempunyai kekuatan melainkan Engkau yang mempunyai kekuatan. Amin..."

Ads

Exchange Link di sini

Blog ini adalah berkenaan parenting dan cerita tentang AshA's FaMiLy, cerita untuk anak-anak kami...

Saya seorang ibu yang menyusukan anak dengan susu ibu. Saya sangat suka berkongsi tentang breastfeeding dan saya menyokong breastfeeding. Saya bersedia berkongsi dengan pembaca, anda tanya, saya cuba jawab....

Saya juga sangat berminat dengan pendidikan dan tarbiyah awal anak-anak. Apa yang saya dapat, saya kongsi di sini. Harap anda juga dapat berkongsi dengan saya.

Semua tulisan dan gambar2 di sini adalah hak milik AshA's FaMiLy, kecuali yang telah dinyatakan telah di ambil dari mana2 sumber.

Harap pembaca menghormati hak milik saya. Sila maklumkan pada saya jika ingin ambil apa2 dari sini ya! Jangan la copy & paste tanpa kredit pada saya....

Apa yang ditulis adalah berdasarkan pengalaman dan sedikit kajian dan perbincangan.

Sekiranya pembaca tidak selesa dgn tulisan ini, sila maklumkan secara privacy kpd saya dan anda boleh close blog ini sekiranya anda merasakan entry dalam blog ini tak berkaitan dan tak sesuai dgn anda... Janganlah sengaja nak mensensasikan blog comel saya ni...

Harap maklum dan Selamat Membaca!

Tuesday, February 22, 2011

Cubaan pertama

Semalam Aisyah @ EcahAbu.blogspot.com ade tanye camne nak buat watermark untuk letak kat gambar. Hm, Ummi nak ajar, Ummi pun masih belajar lagi. Masih cuba nak godek2 Photoshop CS3 & Photoscape tu. So, Ummi offer nak cuba buatkan watermark untuk Ecah. Alhamdulillah berjaya disiapkan setelah banyak kali tukar sana sini...

Inilah hasilnya yang tak seberapa pun. Tak macam kawan2 lain yang dah expert such as [Kak Min][kakyong][Kak Sya] dll tu... Masih banyak kekurangan lagi kan design Ummi nih... Nak study lagi... Good Luck to me!

Ummi mengalu-alukan komen membina dari kawan-kawan yang pandai design guna Photoshop / Photoscape... Saya budak baru belajar, kalau salah tolong tunjukkan ya...

Nukilan Ummi & Abah buat anak kesayangan, Anas
us-kecik

5 comments:

Amalina said...

nice try. chomel! :) kalo nak lebih umppphh & ada lebih nice effect, akak cuba main2 dengan blending options (dlm cs3).

AshAnas said...

blending options cmne amal?

MamaYatie said...

good luck! akak tak pernah cuba lagi..hehe

ibu_Arifa said...

cantik tu shira.. kak min cadangkan shira wat watermark ni guna blackground transperen..set dia kat mula2 buka photoshop tu..pilih trasperent..(akan kuar background kotak2 kelabu tu)dah dah siap edit save guna .PNG..bukan JPNG.. barU backgrong tu kekal "transperent"

IDAZS said...

cantik, tp x reti nak buat. huhuhuhuh

Now it is easy to present special someone a great personalized photo gift.

Happy Breastfeeding!

Happy Breastfeeding!

My Breastfeeding Achievement Awards

Lilypie Breastfeeding tickers
Silver 6 weeks
Rose Quartz 3 months
Garnet 6 months
Amber 9 months
Gold 12 months
Emerald 18 months
Sapphire 2 years

Our Family

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Anas-Ummi-Abah

Anas-Ummi-Abah

Anak susuan AshA's Family

Anak susuan AshA's Family
Akifah Solehah bt Faidzul Mursyidi

Blog Archive