"Ya Allah, Kau telah kurniakan kami anak-anak dan zuriat dalam keadaan sebaik-baiknya. Kami memohon kepadaMu...., perelokkanlah akhlak mereka, permudahkanlah perjalanan hidup mereka, lindungilah mereka dari fitnah dunia, kurniakanlah mereka jodoh dari kalangan orang yang baik-baik. Jadikanlah mereka anak-anak yang mengerjakan sholat dan lembut hatinya serta ampunkanlah mereka. Sesungguhnya kami tidak mempunyai kekuatan melainkan Engkau yang mempunyai kekuatan. Amin..."

Ads

Exchange Link di sini

Blog ini adalah berkenaan parenting dan cerita tentang AshA's FaMiLy, cerita untuk anak-anak kami...

Saya seorang ibu yang menyusukan anak dengan susu ibu. Saya sangat suka berkongsi tentang breastfeeding dan saya menyokong breastfeeding. Saya bersedia berkongsi dengan pembaca, anda tanya, saya cuba jawab....

Saya juga sangat berminat dengan pendidikan dan tarbiyah awal anak-anak. Apa yang saya dapat, saya kongsi di sini. Harap anda juga dapat berkongsi dengan saya.

Semua tulisan dan gambar2 di sini adalah hak milik AshA's FaMiLy, kecuali yang telah dinyatakan telah di ambil dari mana2 sumber.

Harap pembaca menghormati hak milik saya. Sila maklumkan pada saya jika ingin ambil apa2 dari sini ya! Jangan la copy & paste tanpa kredit pada saya....

Apa yang ditulis adalah berdasarkan pengalaman dan sedikit kajian dan perbincangan.

Sekiranya pembaca tidak selesa dgn tulisan ini, sila maklumkan secara privacy kpd saya dan anda boleh close blog ini sekiranya anda merasakan entry dalam blog ini tak berkaitan dan tak sesuai dgn anda... Janganlah sengaja nak mensensasikan blog comel saya ni...

Harap maklum dan Selamat Membaca!

Monday, February 7, 2011

Kembali bekerja

Selamat kembali bekerja semua! Tapi ofis Ummi hari ni lengang sangat. Masing2 masih demam+batuk+selesema. Kami plak baru je lepas baik demam sebelum CNY lagi... Alhamdulillah, sekarang dah makin sihat sikit 1 family...

Kawan2 Ummi ke mana cuti CNY baru2 ni? Kami sekeluarga ke Batu Kurau, Perak, rehlah (picnic) di sana bersama family sebelah Abah. Asalnya family Ummi pun nak join tapi Ateh Anas takmo follow la plak sebab banyak assignment.

Hm, nak story pasal rehlah ni pun tak semangat lagi sbb lupa transfer gambar ke lappy semalam. Busy & banyak sangat aktiviti kami cuti CNY ni. Semalam je Ummi ade kat umah. Tu pun petang smlm Abah ajak gi kedai perabot cari Bedroom Set untuk bilik tamu kat rumah kami.

Hasilnya, malam tadi kami men'deco' sikit2 rumah kami. Puas hati la jugak. Paling puas hati tgk bilik tamu. Selesa la sikit tetamu nak bertandang lepas ni. Tapi banyak benda lagi nak kena buat untuk tutup ruang2 rumah yang terlalu open. Nampak lapang sangat. Tetamu masuk pun boleh teropong sampai dapur & Master Bedroom. Nak cari langsir & nak upah orang buat kabinet penghadang plak...



Nukilan Ummi & Abah buat anak kesayangan, Anas

us-kecik

1 comment:

Zefa NorAsmara said...

Kak zefa pun dah mula kerja hari ini.. demam tak baik lagi tapi gagahkan juga.. mesti bestkan g rehlah.. kami anakberanak duk umah je.. ada sekali g SOGO..

Now it is easy to present special someone a great personalized photo gift.

Happy Breastfeeding!

Happy Breastfeeding!

My Breastfeeding Achievement Awards

Lilypie Breastfeeding tickers
Silver 6 weeks
Rose Quartz 3 months
Garnet 6 months
Amber 9 months
Gold 12 months
Emerald 18 months
Sapphire 2 years

Our Family

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Anas-Ummi-Abah

Anas-Ummi-Abah

Anak susuan AshA's Family

Anak susuan AshA's Family
Akifah Solehah bt Faidzul Mursyidi

Blog Archive