"Ya Allah, Kau telah kurniakan kami anak-anak dan zuriat dalam keadaan sebaik-baiknya. Kami memohon kepadaMu...., perelokkanlah akhlak mereka, permudahkanlah perjalanan hidup mereka, lindungilah mereka dari fitnah dunia, kurniakanlah mereka jodoh dari kalangan orang yang baik-baik. Jadikanlah mereka anak-anak yang mengerjakan sholat dan lembut hatinya serta ampunkanlah mereka. Sesungguhnya kami tidak mempunyai kekuatan melainkan Engkau yang mempunyai kekuatan. Amin..."

Ads

Exchange Link di sini

Blog ini adalah berkenaan parenting dan cerita tentang AshA's FaMiLy, cerita untuk anak-anak kami...

Saya seorang ibu yang menyusukan anak dengan susu ibu. Saya sangat suka berkongsi tentang breastfeeding dan saya menyokong breastfeeding. Saya bersedia berkongsi dengan pembaca, anda tanya, saya cuba jawab....

Saya juga sangat berminat dengan pendidikan dan tarbiyah awal anak-anak. Apa yang saya dapat, saya kongsi di sini. Harap anda juga dapat berkongsi dengan saya.

Semua tulisan dan gambar2 di sini adalah hak milik AshA's FaMiLy, kecuali yang telah dinyatakan telah di ambil dari mana2 sumber.

Harap pembaca menghormati hak milik saya. Sila maklumkan pada saya jika ingin ambil apa2 dari sini ya! Jangan la copy & paste tanpa kredit pada saya....

Apa yang ditulis adalah berdasarkan pengalaman dan sedikit kajian dan perbincangan.

Sekiranya pembaca tidak selesa dgn tulisan ini, sila maklumkan secara privacy kpd saya dan anda boleh close blog ini sekiranya anda merasakan entry dalam blog ini tak berkaitan dan tak sesuai dgn anda... Janganlah sengaja nak mensensasikan blog comel saya ni...

Harap maklum dan Selamat Membaca!

Tuesday, February 15, 2011

Aktiviti bermanfaat di cuti Maulidur Rasul

Assalamualaikum anak-anak kesayangan Ummi dan Abah, Anas dan adik yang masih di dalam kandungan tika ini... Hari ni cuti umum sempena ulangtahun kelahiran Rasul junjungan kita, kekasih Allah, Rasulullah S.A.W yang telah lama pergi meninggalkan kita... Perginya Rasulullah meninggalkan bermacam2 amanat untuk kita. Sayangnya Rasulullah pada kita, umat-umatnya tidak terhingga. Seharusnya kita juga menyayangi Rasulullah S.A.W.

Anak-anak Ummi sayang, sejak menjadi Ummi ni, baru lah Ummi sedar betapa beratnya amanah yang Allah berikan pada ibu bapa untuk mentarbiyah anak-anak untuk mencintai Allah dan Rasul-Nya. Sesungguhnya Ummi sangat takut jika Ummi gagal menjadi ibu yang solehah pada anak-anak Ummi.

Hari ni Ummi bereksempatan ikut program Tarbiyatul Aulad. Banyak sangat Ummi dapat pendedahan tentang hal-hal pendidikan awal anak-anak dalam program siang tadi. Insya'Allah, Ummi nak sangat berkongsi dengan semua orang. Tapi terlalu banyak untuk dikongsikan dan Ummi letih sangat malam ni. Rasa macam nak tidur awal je.

Nukilan Ummi & Abah buat anak kesayangan, Anas
us-kecik

3 comments:

kakyong said...

bagus shira, dpt ruang utk hadir ke majlis ilmiah..

da klik HB

Ummi Salsabila said...

lepas ni kongsikan bersama kami.
oda n fmly sempat solat berjemaah n ikuti prog di masjid.Alhamdulillah.
seronok.:)

✿ etiey ✿ said...

nanti janghan lkupa entrykan yer..

Now it is easy to present special someone a great personalized photo gift.

Happy Breastfeeding!

Happy Breastfeeding!

My Breastfeeding Achievement Awards

Lilypie Breastfeeding tickers
Silver 6 weeks
Rose Quartz 3 months
Garnet 6 months
Amber 9 months
Gold 12 months
Emerald 18 months
Sapphire 2 years

Our Family

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Anas-Ummi-Abah

Anas-Ummi-Abah

Anak susuan AshA's Family

Anak susuan AshA's Family
Akifah Solehah bt Faidzul Mursyidi

Blog Archive