"Ya Allah, Kau telah kurniakan kami anak-anak dan zuriat dalam keadaan sebaik-baiknya. Kami memohon kepadaMu...., perelokkanlah akhlak mereka, permudahkanlah perjalanan hidup mereka, lindungilah mereka dari fitnah dunia, kurniakanlah mereka jodoh dari kalangan orang yang baik-baik. Jadikanlah mereka anak-anak yang mengerjakan sholat dan lembut hatinya serta ampunkanlah mereka. Sesungguhnya kami tidak mempunyai kekuatan melainkan Engkau yang mempunyai kekuatan. Amin..."

Ads

Exchange Link di sini

Blog ini adalah berkenaan parenting dan cerita tentang AshA's FaMiLy, cerita untuk anak-anak kami...

Saya seorang ibu yang menyusukan anak dengan susu ibu. Saya sangat suka berkongsi tentang breastfeeding dan saya menyokong breastfeeding. Saya bersedia berkongsi dengan pembaca, anda tanya, saya cuba jawab....

Saya juga sangat berminat dengan pendidikan dan tarbiyah awal anak-anak. Apa yang saya dapat, saya kongsi di sini. Harap anda juga dapat berkongsi dengan saya.

Semua tulisan dan gambar2 di sini adalah hak milik AshA's FaMiLy, kecuali yang telah dinyatakan telah di ambil dari mana2 sumber.

Harap pembaca menghormati hak milik saya. Sila maklumkan pada saya jika ingin ambil apa2 dari sini ya! Jangan la copy & paste tanpa kredit pada saya....

Apa yang ditulis adalah berdasarkan pengalaman dan sedikit kajian dan perbincangan.

Sekiranya pembaca tidak selesa dgn tulisan ini, sila maklumkan secara privacy kpd saya dan anda boleh close blog ini sekiranya anda merasakan entry dalam blog ini tak berkaitan dan tak sesuai dgn anda... Janganlah sengaja nak mensensasikan blog comel saya ni...

Harap maklum dan Selamat Membaca!

Wednesday, July 8, 2009

HOT MAMA CONTEST...

~THIS IS STICKY MODE~

~scroll down untuk entry biasa~

Bila blog walking 2 3 hari lepas, Ummi terjumpa entry pasal contest ni kat blog mama uzma... Keterujaan daku makin galak nak join contest ni... Ada beberapa sbb yang Ummi sangat2 nak join contest ni...

1. Mesti la teringin nak share ngn kwn2 gmbr Ummi masa preggy dlu...
2. Nak tambah kenalan...
3. Nak tebus 1 contest yg terlepas sblm nih...
4. Menang atau kalah belakang cerita, yang penting time ni la Ummi leh dapat ramai kawan... Cam join Father's Day Contest, dapat ramai kenalan baru, belum tutup lg contest tu tuh...
5. Hadiah menarik menanti pemenang... (Ecece, td tak kisah menang atau kalah...)

So, mai la ramai2 join & meriahkan contest ni... Mesti sume pakat nak tengok korang masa preggy... Preggy momma kan naik seri, nampak cun... (perasan la sekejap)... hehe...

The contest's info:

Kali ni contest utk mom to be & mommies.... Dianjurkan oleh mummy qis
contest kali ni bertemakan gmbr mommy dgn baby dlm perot (mcm gmbr kt atas ni)....
xkisah la mengndung thn lps ke, thn 2000 ke...jnji gmbr mommy masa preggy...

syarat2 utk join contest ni:

1. jd follower mummy qis - dah follow dah
2. sila add banner di atas pada sidebar ye.. - dah add banner
3. buat special entry utk contest ini dan sertakn sekali picture mommy dgn perot nye... - done, ni la special entry nye... pict Ummi kat bawah...
4. link kn blog mummy qis - siap di link kan
5. sila tinggalkn komen bila dh siapkn entry ye... - okey!


hadiah menarik berupa telekung bersulam menanti anda....

contest bermula dari 22 jun 09 hingga 7 july 09

Pict Ummi masa mengandungkan Anas 8 bulan... Masa ni nak balik Bukit Indah, celebrate birthday Abah & Atuk kat sana... Tarikh: 24 Feb 2009...

Nampak sememeh je muke... Masa mengandung, Ummi langsung tak suka mekap, hatta taruk bedak sikit pun taknak... Bia je muke cmtu... Bawaan anak lelaki kot...


Ummi & Abah sayang Anas

12 comments:

mama uzma said...

hihi....
org kata bawak anak laki mmg
gitu kot...malas nak tacap2...
tu muka pucatkan...samalah kita..

AshAnas said...

::mama uzma::
asal cik abang cakap cantik sudah... haha...

Ibu Ayra said...

gudluck kak long...

cintaKusayangMu said...

salam terjah dr mummy qis

miela77 said...

seday k.iela...cari punya cari punya cari...tak jumpa2 gambar masa pregnant...tak pe la next time...chaiyuk utk ash...

AshAnas said...

::Ibu Ayra::
thanks... gud luck for kak long jugak...

AshAnas said...

::mummy qis::
hehe, thanks visit blog kt... salam perkenalan...

AshAnas said...

::miela77::
takpe k.iela... byk lg contest lain... shira ni pun mmg dr awal xde gmbr ms peknen, ms 8bln tu pksa gk cik abg amik gmbr nk wat kenangan...

Zetty84 said...

Waa...besh kan dpt bb boy...!!!
Zati tingin nk bb boy...encemnyer... ;p ank zati dua2 dah girl..huhu...

kakyong said...

kakyong memang takde foto masa pregnant..

masa pregnant fikri memang tak mekap langsung, tp masa anis.. sakan, mekap up sakan, tp bila part aliya, jd balik cam masa pregnant fikri...

gud luck ashAnas

AshAnas said...

::Zetty84::
Insya'Allah, byk lagi masa... Leh usaha lagi dpt bb boy plak.. Shira fobia lg la... huhu... tunggu Anas besar kot br hilang fobia...

AshAnas said...

::kakyong::
xpe kakyong... klu pregnant lg, kena amik gmbr... hehe... shira smpai skrg dh xnak mekap... hubby xsuka 1 hal, diri sndiri pun xnak tacap2... huhu...

Now it is easy to present special someone a great personalized photo gift.

Happy Breastfeeding!

Happy Breastfeeding!

My Breastfeeding Achievement Awards

Lilypie Breastfeeding tickers
Silver 6 weeks
Rose Quartz 3 months
Garnet 6 months
Amber 9 months
Gold 12 months
Emerald 18 months
Sapphire 2 years

Our Family

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Anas-Ummi-Abah

Anas-Ummi-Abah

Anak susuan AshA's Family

Anak susuan AshA's Family
Akifah Solehah bt Faidzul Mursyidi