"Ya Allah, Kau telah kurniakan kami anak-anak dan zuriat dalam keadaan sebaik-baiknya. Kami memohon kepadaMu...., perelokkanlah akhlak mereka, permudahkanlah perjalanan hidup mereka, lindungilah mereka dari fitnah dunia, kurniakanlah mereka jodoh dari kalangan orang yang baik-baik. Jadikanlah mereka anak-anak yang mengerjakan sholat dan lembut hatinya serta ampunkanlah mereka. Sesungguhnya kami tidak mempunyai kekuatan melainkan Engkau yang mempunyai kekuatan. Amin..."

Ads

Exchange Link di sini

Blog ini adalah berkenaan parenting dan cerita tentang AshA's FaMiLy, cerita untuk anak-anak kami...

Saya seorang ibu yang menyusukan anak dengan susu ibu. Saya sangat suka berkongsi tentang breastfeeding dan saya menyokong breastfeeding. Saya bersedia berkongsi dengan pembaca, anda tanya, saya cuba jawab....

Saya juga sangat berminat dengan pendidikan dan tarbiyah awal anak-anak. Apa yang saya dapat, saya kongsi di sini. Harap anda juga dapat berkongsi dengan saya.

Semua tulisan dan gambar2 di sini adalah hak milik AshA's FaMiLy, kecuali yang telah dinyatakan telah di ambil dari mana2 sumber.

Harap pembaca menghormati hak milik saya. Sila maklumkan pada saya jika ingin ambil apa2 dari sini ya! Jangan la copy & paste tanpa kredit pada saya....

Apa yang ditulis adalah berdasarkan pengalaman dan sedikit kajian dan perbincangan.

Sekiranya pembaca tidak selesa dgn tulisan ini, sila maklumkan secara privacy kpd saya dan anda boleh close blog ini sekiranya anda merasakan entry dalam blog ini tak berkaitan dan tak sesuai dgn anda... Janganlah sengaja nak mensensasikan blog comel saya ni...

Harap maklum dan Selamat Membaca!

Tuesday, July 7, 2009

Awards...again...

Ummi nak cepat2 tempek award2 ni... Takut basi, and takut hutang lama2 sangat kat MamaManja & KakYong... Thanks kasik Shira award ni....

First award dtg dr MamaManja sempena memeriahkan Father's Day Contest yang dianjurkan oleh beliau... Walaupun tak menang, MM tetap bg award kat 25 peserta yang telah memeriahkan contest beliau... Tahniah kpd MamaEsya yang telah memenangi this contest...
This second given by KakYong... Daku terpilih sebagai penerima award kerana rajin mengomel kat blog kakyong 1-2 July lepas... Tapi nak amik award ni, kena jawab tag la plak... Takpe2, daku cube luangkan masa demi kakyong tersayang...
1. Copy badge "2009 Cute's Blogger Award" di atas untuk diletakkan di blog anda.

2. Link/ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda.

kakyong... Ibu kepada 3 org anak yang sangat2 rajin berblogging... Banyak info dapat dr kakyong ni especially parenting matters... Best sangat dpt kenal ngn kakyong...

3. Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya(anda di-tag)

- sekarang tgh gila nak baca novel balik sedangkan zaman tu dah berlalu since my final year kat UIA... tapi mmg agak merangkak-rangkak la baca novel... baru sedar dah dewasa (uwekkk) rupenye saya nih... baca novel remaja, agak susah nak faham gaya penulisan seorang remaja... (ecece...mcm dewasa sgt la saya ni kan...)

- addicted dgn blog... (keje tetap keje, hehe... skrg rest jap nk tempek award... hehe...)

- baru dpt sms dr Pak Cik Mus (kawan ayah), rapat ngan Pak Cik ni dari kecik lagi... SMS beliau: Asslmlkm anknda shaakira, jzkillah dh trima. Baby comelnya. Ninda ber2 must be very proud. Bla dodoikan baby bnykkn selawat dn zikir. Bnyk brcakap dn brceritadgnnya. Crita tntnghjt agr baby jd ank yg brimn dn solleh. Kena bnyk brsabr jd seorg istri, ibu dan ank -3in one dlm satu masa.

- Seronok sangat skrg coz smlm nmpk Anas dah pandai pegang & belek2 benda yang dia pegang tu... Kalau pegang something kuat sangat, tanak lepas...

- Sangat bahagia dgn life skrg...

- Tgh bersedih coz Abang nak tinggalkan kami 2 malam, camping kat hutan...

- My Wishlist - kamera canggih cam Uncle Munet nye kamera...

- Malam ni balik lambat lagi... Pastu malam Abang gi Kuala Nerang plak... Abah tak main dgn Anas la hari ni...

- Esok nak puasa ganti...

- tengah tunggu 2 berita baik dari Ayah...

- Ummi dah kering nih.... Terbabas bajet bulan nih coz gi KMC awal bulan ritu... Sampai 300 caj... Mak aih, mahal la dah gi spital swasta... Huhu...

4. Anda perlu memilih 6-7 penerima award seterusnya dan menyatakan nama mereka di blog anda.The Blogger Award Friendship goes to :

yang recently baca blog Ummi & tinggalkan jejak... Thanks kalian... Tanpa kalian, apa lah blog ini...

-[-suziey-]-UmmiKhayra-UmmiSalsabila-isya-Fazlinil Irma Mohamed Aki-miela77-mamaUzma-mamaEsya-

amik ye kawan2ku...

1 comment:

miela77 said...

K.iela dah pickup award nie...tapi hutang dulu..krg or bila2 free k.iela tepek n wat entri ek..

Now it is easy to present special someone a great personalized photo gift.

Happy Breastfeeding!

Happy Breastfeeding!

My Breastfeeding Achievement Awards

Lilypie Breastfeeding tickers
Silver 6 weeks
Rose Quartz 3 months
Garnet 6 months
Amber 9 months
Gold 12 months
Emerald 18 months
Sapphire 2 years

Our Family

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Anas-Ummi-Abah

Anas-Ummi-Abah

Anak susuan AshA's Family

Anak susuan AshA's Family
Akifah Solehah bt Faidzul Mursyidi