"Ya Allah, Kau telah kurniakan kami anak-anak dan zuriat dalam keadaan sebaik-baiknya. Kami memohon kepadaMu...., perelokkanlah akhlak mereka, permudahkanlah perjalanan hidup mereka, lindungilah mereka dari fitnah dunia, kurniakanlah mereka jodoh dari kalangan orang yang baik-baik. Jadikanlah mereka anak-anak yang mengerjakan sholat dan lembut hatinya serta ampunkanlah mereka. Sesungguhnya kami tidak mempunyai kekuatan melainkan Engkau yang mempunyai kekuatan. Amin..."

Ads

Exchange Link di sini

Blog ini adalah berkenaan parenting dan cerita tentang AshA's FaMiLy, cerita untuk anak-anak kami...

Saya seorang ibu yang menyusukan anak dengan susu ibu. Saya sangat suka berkongsi tentang breastfeeding dan saya menyokong breastfeeding. Saya bersedia berkongsi dengan pembaca, anda tanya, saya cuba jawab....

Saya juga sangat berminat dengan pendidikan dan tarbiyah awal anak-anak. Apa yang saya dapat, saya kongsi di sini. Harap anda juga dapat berkongsi dengan saya.

Semua tulisan dan gambar2 di sini adalah hak milik AshA's FaMiLy, kecuali yang telah dinyatakan telah di ambil dari mana2 sumber.

Harap pembaca menghormati hak milik saya. Sila maklumkan pada saya jika ingin ambil apa2 dari sini ya! Jangan la copy & paste tanpa kredit pada saya....

Apa yang ditulis adalah berdasarkan pengalaman dan sedikit kajian dan perbincangan.

Sekiranya pembaca tidak selesa dgn tulisan ini, sila maklumkan secara privacy kpd saya dan anda boleh close blog ini sekiranya anda merasakan entry dalam blog ini tak berkaitan dan tak sesuai dgn anda... Janganlah sengaja nak mensensasikan blog comel saya ni...

Harap maklum dan Selamat Membaca!

Friday, July 31, 2009

Romantic & Loving Couple Contest

Macam teruja la plak nak join contest MamaTisya nih... Salah satu sbb nak join contest nih, coz teringin nak tunjuk kat Anas gambar Ummi & Abah masa baru2 kawin dulu... Kalau sesaje nak tayang, takde la, dh lama berlalu dah... Kot Anas bc blog lama Ummi, ada la gambar ni...

Syarat2 this contest seperti yang tertera kat blog MamaTisya k...

Nama Ummi & Abah: Shaakira Uzir & Ahmad Ashraf Mohd Zabawi
Tarikh Nikah: 30 May 2008
(Anniversary yang pertama this year)

Story ttg gambar yang dipilih (lokasi, bila ek?)
Masa ni baru lagi kawen, dalam sebulan or dua bulan la... Tak bape nak ingat coz takde tarikh la plak kat gambar tu... Abah nak jumpa kawan dia yang tak sempat balik masa kenduri kawen kitorang tu... Kebetulan kawan dia nak gi Padang Besar, Perlis. So, Ummi sangat la excited coz Ummi teringin nak jalan2 gi Padang Besar tu... Ala, bukan ada apa pun, cuma Ummi suka nak borong kerepek2 kat sana, nak cuci mata sekali sambil survey pinggan mangkuk, periuk belanga, kot2 nak pindah umah...

Dalam perjalanan, Abah tanya, "Sha pernah gi Padang Besar ikut jalan ladang tebu tak?" "Tak, lagi dekat ke Abang?" "Ha, ni mai Abang nak bawak pi kot jalan dekat & cantik" Kami ikut je la... Driver mmg orang Perlis, so dia lebih tahu la kan... Tapi tempat tu mmg sangat2 lah cantik... Kalau filem Hindustan nak shoot kat celah2 ladang tebu tu, memang cantik la scenary kat situ... On the way gi tu, kami tak singgah pun kat menara tinjau yg ada kat situ, masa nak balik baru singgah utk bergambar... So, antara banyak2 picts, yg tu yg Ummi sangat2 berkenan nak tempek kat sini... Kawan2 Abah yang tolong snap... Kira mmg tunjuk romantic & loving la dpn jurugambar2 yg tak bape professional tuh... Haha... Dah la dua2 org tu single mingle lg, mmg bengkek & jeles la tgk kitorg bposing sakan... Haha...
Ummi suka gambar ni coz nampak loving sgt... Plak tu walaupun Ummi malu2 miow sikit nk posing dpn kawan2 Abah, Abah tetap romantik nak posing dpn kawan2 dia... Sebenarnya, nak menjeleskan Sani & Ane tuh, haha... Tapi, Abah Anas mmg loving & romantik sgt2 tau... Kadang2 tak payah cakap pun, dari riak mata Abah je Ummi dah nampak Abah sayang sangat kat Ummi, dan sekarang dah ada Anas, Abah rajin tolong Ummi jaga Anas. Sungguh Ummi pun sayang kat Abah sangat2 & harap Ummi dapat jadi isteri yang Solehah yang dapat membahagiakan rumah tangga...

Ummi & Abah sayang Anas

12 comments:

shakeymirza said...

cantek la gambar ni
gud luck tau...

Atiqah said...

cntknye subhanallah..dok perlis 5thn pun x penah smpai lg tmpt tu..

AshAnas said...

::shakeymirza::
thanks shakey... daku msih memujuk mr.ashraf nih... hehe...

::Atiqah::
tempat ni baru rsnya... bkn2 ladang tu dh lama tp highway yg lalu situ je yg masih baru lagik...

Ummi Salsabila said...

wa.cantik pic tu..kat swh ek.
romantik tul husband shira.kuikui

fazlinil irma said...

rajin sungguh masuk contest..
akak rasa ada satu filem yg pernah buat pengambaran kat ladang tebu ni..

citer yg rosyam nor berlakon..
tajuk apa eh..lupa la plak..

haa..kl menjerit..
sanggup ni p google nak tau tajuk filem..akakakaaa
nasib tenet laju..wohooaaa..

NaDiaH SiDeK said...

hehe..good luck shira!

yatie chomeyl said...

aaah ladang tebu ni loctaion utk shooting cite kl menjerit tu la kan..

gd luck 4 this contest ;)

f a i z a h 's said...

waw~! leh join gak ka neh? :P

[-suziey-] said...

waaaaa romantik gituh..hehee..good luck ok..rs nk join cuma xsnap gambo lagi..ekekek;D

AshAnas said...

::Ummi Salsabila::
odah, kat ladang tebu la nih... hehe... br2 ni kan masuk buletin utama, tv3 coz kes kekurangan gula tu...

::fazlinil irma::
ha'a filem kl menjerit... ug agak poyo blakon kat perlis tp ckp KL, haha...

AshAnas said...

::NaDiaH SiDeK::
::yatie chomeyl::
thanks ya sume!

::f a i z a h 's::
meh la join...

::[-suziey-]::
cepat2 kak snap gambo, ada kamera baru kan... hehe...

mama tisya said...

ok dh view ..good luck

Now it is easy to present special someone a great personalized photo gift.

Happy Breastfeeding!

Happy Breastfeeding!

My Breastfeeding Achievement Awards

Lilypie Breastfeeding tickers
Silver 6 weeks
Rose Quartz 3 months
Garnet 6 months
Amber 9 months
Gold 12 months
Emerald 18 months
Sapphire 2 years

Our Family

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Anas-Ummi-Abah

Anas-Ummi-Abah

Anak susuan AshA's Family

Anak susuan AshA's Family
Akifah Solehah bt Faidzul Mursyidi