"Ya Allah, Kau telah kurniakan kami anak-anak dan zuriat dalam keadaan sebaik-baiknya. Kami memohon kepadaMu...., perelokkanlah akhlak mereka, permudahkanlah perjalanan hidup mereka, lindungilah mereka dari fitnah dunia, kurniakanlah mereka jodoh dari kalangan orang yang baik-baik. Jadikanlah mereka anak-anak yang mengerjakan sholat dan lembut hatinya serta ampunkanlah mereka. Sesungguhnya kami tidak mempunyai kekuatan melainkan Engkau yang mempunyai kekuatan. Amin..."

Ads

Exchange Link di sini

Blog ini adalah berkenaan parenting dan cerita tentang AshA's FaMiLy, cerita untuk anak-anak kami...

Saya seorang ibu yang menyusukan anak dengan susu ibu. Saya sangat suka berkongsi tentang breastfeeding dan saya menyokong breastfeeding. Saya bersedia berkongsi dengan pembaca, anda tanya, saya cuba jawab....

Saya juga sangat berminat dengan pendidikan dan tarbiyah awal anak-anak. Apa yang saya dapat, saya kongsi di sini. Harap anda juga dapat berkongsi dengan saya.

Semua tulisan dan gambar2 di sini adalah hak milik AshA's FaMiLy, kecuali yang telah dinyatakan telah di ambil dari mana2 sumber.

Harap pembaca menghormati hak milik saya. Sila maklumkan pada saya jika ingin ambil apa2 dari sini ya! Jangan la copy & paste tanpa kredit pada saya....

Apa yang ditulis adalah berdasarkan pengalaman dan sedikit kajian dan perbincangan.

Sekiranya pembaca tidak selesa dgn tulisan ini, sila maklumkan secara privacy kpd saya dan anda boleh close blog ini sekiranya anda merasakan entry dalam blog ini tak berkaitan dan tak sesuai dgn anda... Janganlah sengaja nak mensensasikan blog comel saya ni...

Harap maklum dan Selamat Membaca!

Thursday, July 9, 2009

sonoknye hari ni...

Alhamdulillah, Ummi sangat seronok hari ni... For the first time sepanjang 3 bulan BF Anas ni & sejak sebulan buat pumping session kat ofis, Ummi dapat hasil yang banyak jugak... (bagi Ummi la)... Sekali pam, dapat 4.25oz... Sebelum ni plg byk 3.5oz je... Alhamdulillah... masih ada lagi rezeki untuk Anas & Ummi harap BM Ummi takkan kering sampai Anas umo 2 tahun... Yang penting kena rajin pam walaupun puasa... Ummi puasa hari ni... Alhamdulillah, Ummi tak letih coz sahur dgn mknn yg sesuai utk BF moms yg berpuasa... Oh ya, semlam Ummi makan buah mata kucing... BM booster tu...

Sekarang ni stok EBM Ummi dh lebih dr 10, Alhamdulillah.... Ummi akan teruskan mengumpul stok untuk bulan Ramadhan yang bakal menjelang ni... Dah sebulan kumpul stok, hasil mmg kurg memuaskan (ingat tak Ummi cite pasal stok EBM Ummi rosak hari tu) tp Ummi bersyukur ada rezeki Anas terus BF Ummi lagi...
Sikit-sikit, lama-lama jadi penuh freezer, haha...


P/S: Ummi akan cuti berblogging sekejap weekend ni... Kejap lagi nak balik Arau, mungkin 1 mlm mungkin 2 mlm... Lusa ada kenduri kat umah jiran... pastu Ummi kena balik tido kat Bukit Indah 1 mlm lagi coz Abah takde, camping kat hutan...

Kalau ada masa, nak gak post something... Tengok lah camne nanti... Salam rindu wat sume kawan-kawan bloggers Ummi... Takleh nak jenjalan ke umah korg weekend ni...

Ummi & Abah sayang Anas

5 comments:

kakyong said...

tahniah..
usaha lagi hingga jaya... ;)

Ibu Ayra said...

lusa tu kenduri rumah jiran sebelah rumah ke? :-)

AshAnas said...

::kakyong::
thanks kakyong... semangat nih! =p

AshAnas said...

::Ibu Ayra::
ye la, kat umah kak long la... ptg td dh gi 'tunjuk muka' kjp... mlm ni kena blk tdo kt bkt indah, esk pagi dtg 'tunjuk muka' lg ek b4 kenduri... hehe..

[-suziey-] said...

alhamdulillah rezeki anas :)
waa balik arau..syioknye..balik kg

Now it is easy to present special someone a great personalized photo gift.

Happy Breastfeeding!

Happy Breastfeeding!

My Breastfeeding Achievement Awards

Lilypie Breastfeeding tickers
Silver 6 weeks
Rose Quartz 3 months
Garnet 6 months
Amber 9 months
Gold 12 months
Emerald 18 months
Sapphire 2 years

Our Family

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Anas-Ummi-Abah

Anas-Ummi-Abah

Anak susuan AshA's Family

Anak susuan AshA's Family
Akifah Solehah bt Faidzul Mursyidi