"Ya Allah, Kau telah kurniakan kami anak-anak dan zuriat dalam keadaan sebaik-baiknya. Kami memohon kepadaMu...., perelokkanlah akhlak mereka, permudahkanlah perjalanan hidup mereka, lindungilah mereka dari fitnah dunia, kurniakanlah mereka jodoh dari kalangan orang yang baik-baik. Jadikanlah mereka anak-anak yang mengerjakan sholat dan lembut hatinya serta ampunkanlah mereka. Sesungguhnya kami tidak mempunyai kekuatan melainkan Engkau yang mempunyai kekuatan. Amin..."

Ads

Exchange Link di sini

Blog ini adalah berkenaan parenting dan cerita tentang AshA's FaMiLy, cerita untuk anak-anak kami...

Saya seorang ibu yang menyusukan anak dengan susu ibu. Saya sangat suka berkongsi tentang breastfeeding dan saya menyokong breastfeeding. Saya bersedia berkongsi dengan pembaca, anda tanya, saya cuba jawab....

Saya juga sangat berminat dengan pendidikan dan tarbiyah awal anak-anak. Apa yang saya dapat, saya kongsi di sini. Harap anda juga dapat berkongsi dengan saya.

Semua tulisan dan gambar2 di sini adalah hak milik AshA's FaMiLy, kecuali yang telah dinyatakan telah di ambil dari mana2 sumber.

Harap pembaca menghormati hak milik saya. Sila maklumkan pada saya jika ingin ambil apa2 dari sini ya! Jangan la copy & paste tanpa kredit pada saya....

Apa yang ditulis adalah berdasarkan pengalaman dan sedikit kajian dan perbincangan.

Sekiranya pembaca tidak selesa dgn tulisan ini, sila maklumkan secara privacy kpd saya dan anda boleh close blog ini sekiranya anda merasakan entry dalam blog ini tak berkaitan dan tak sesuai dgn anda... Janganlah sengaja nak mensensasikan blog comel saya ni...

Harap maklum dan Selamat Membaca!

Thursday, July 2, 2009

Anas dah 3 bulan!

Anas dah 3 bulan 29 June lepas... Hari ni Anas genap 97 hari... Apa achievement Anas setakat ni? Anas dah nak meniarap!

Masa tu Abah gi Tanjung Malim hantar Mak Ndak Min masuk UPSI, hari Sabtu malam, Anas dah mengiring & tujah badan dia nak meniarap... Tapi tak lepas2 lagi... Dengan excitednya Ummi bagi moral support kat Anas... Nampak Anas berusaha sungguh2 nak meniarap... tapi tak lepas2 jugak... Bising je mulut Ummi malam tu jerit2, excited sangat...

Ni Ummi upload video Anas....
video
Ummi tak paksa Anas, kesian nampak Anas dah letih mencuba... So, Ummi suruh Anas rest dulu jap... Tapi lepas rest, dia dah taknak mencuba dah...
video
Berehat sebentar dengan Kit Kat... Mana kit Kat nye? Tu jari jemari Anas tu la jadi Kit Kat nye...
Sampai sekarang pun Anas tak lepas lagi nak meniarap... Dok ngiring je lagi... Tak kuat lagi nak tujah badan dia bagi meniarap... Eh, lupe lak, semalam Anas dah pusing habis tapi dia tak boleh tarik tangan dia keluar plak... Memule Ummi biar je, panggil Abah mai tengok & bagi moral support suh die kuarkan tangan die yg tersepit kat bawah perut tu... Tapi lama sangat, kesian plak tengok Anas... So, Ummi bagi Anas baring balik... Nanti cuba lagi ye sayang...
Ummi & Abah sayang Anas

3 comments:

Ibu Ayra said...

chaiyok anas! u can do it boy...

[-suziey-] said...

aQeel pn meniarap mase umur dlm 3 bln kot..hehee

AshAnas said...

::Ibu Ayra::
::[-suziey-]::
stakat tu je la... dh xnmpk anas nak niarap lg... huhu...

Now it is easy to present special someone a great personalized photo gift.

Happy Breastfeeding!

Happy Breastfeeding!

My Breastfeeding Achievement Awards

Lilypie Breastfeeding tickers
Silver 6 weeks
Rose Quartz 3 months
Garnet 6 months
Amber 9 months
Gold 12 months
Emerald 18 months
Sapphire 2 years

Our Family

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Anas-Ummi-Abah

Anas-Ummi-Abah

Anak susuan AshA's Family

Anak susuan AshA's Family
Akifah Solehah bt Faidzul Mursyidi