"Ya Allah, Kau telah kurniakan kami anak-anak dan zuriat dalam keadaan sebaik-baiknya. Kami memohon kepadaMu...., perelokkanlah akhlak mereka, permudahkanlah perjalanan hidup mereka, lindungilah mereka dari fitnah dunia, kurniakanlah mereka jodoh dari kalangan orang yang baik-baik. Jadikanlah mereka anak-anak yang mengerjakan sholat dan lembut hatinya serta ampunkanlah mereka. Sesungguhnya kami tidak mempunyai kekuatan melainkan Engkau yang mempunyai kekuatan. Amin..."

Ads

Exchange Link di sini

Blog ini adalah berkenaan parenting dan cerita tentang AshA's FaMiLy, cerita untuk anak-anak kami...

Saya seorang ibu yang menyusukan anak dengan susu ibu. Saya sangat suka berkongsi tentang breastfeeding dan saya menyokong breastfeeding. Saya bersedia berkongsi dengan pembaca, anda tanya, saya cuba jawab....

Saya juga sangat berminat dengan pendidikan dan tarbiyah awal anak-anak. Apa yang saya dapat, saya kongsi di sini. Harap anda juga dapat berkongsi dengan saya.

Semua tulisan dan gambar2 di sini adalah hak milik AshA's FaMiLy, kecuali yang telah dinyatakan telah di ambil dari mana2 sumber.

Harap pembaca menghormati hak milik saya. Sila maklumkan pada saya jika ingin ambil apa2 dari sini ya! Jangan la copy & paste tanpa kredit pada saya....

Apa yang ditulis adalah berdasarkan pengalaman dan sedikit kajian dan perbincangan.

Sekiranya pembaca tidak selesa dgn tulisan ini, sila maklumkan secara privacy kpd saya dan anda boleh close blog ini sekiranya anda merasakan entry dalam blog ini tak berkaitan dan tak sesuai dgn anda... Janganlah sengaja nak mensensasikan blog comel saya ni...

Harap maklum dan Selamat Membaca!

Friday, July 17, 2009

Award pertama dari AshAnas

Huhu, first time nak create award untuk rakan2 bloggers Ummi... Jenuh meng'creative'kan minda nak create award nih...

Ok, sempena bulan breastfeeding sedunia, Ummi nak kasik award kat rakan2 bloggers Ummi yang telah menjadi inspirasi untuk Ummi nak fully BF Anas... Agak terlewat Ummi start fully BF nih tapi Ummi bersyukur sangat sbb jumpa blog kalian yg byk sgt share info dgn Ummi ttg BF. Hasilnya, sekarang Anas dah 3 bulan setengah, hampir 1 bulan lebih dah tak minum FM. Dan Ummi akan teruskan BF Anas sampai 2 tahun, insya Allah... Ramai yang bg moral support kat Ummi... Thanks kalian...

Ini awardnya ya... Sudi2kanlah kalian terima award dr AshAnas nih...

Senarai penerimanya adalah:
Inspirasi Ummi ketika awal2 Ummi aktif berblogging, Ummi bc blog kalian dan sejak tu Ummi bertekad nak full BF Anas...
- Kak Wardina Safiyyah Fadlullah - Facebook

Tak lupa jugak buat kalian yang baru Ummi kenali slps bloggers2 di atas yang full BF mom jugak, yang turut memberi sokongan moral kpd Ummi... Semoga kita berjaya mencapai target masing2...
- [-suziey-] --> http://szsh.blogspot.com/
- mamaAliff @ salmi --> http://ozzyorange.blogspot.com/


AshAnas edit ni... Khas utk blog list & followers AshAnas:

Juga buat mommies dan bakal2 mommies yang menyokong BF ni.... Amik ye award inspirasi dari AshAnas nih... Korang dlm bloglist AshAnas, silent reader pun boleh amik award ni dengan syarat korang menyokong 100% BF ni...

Buat ibu-ibu yang tak mampu BF baby korang, tapi menyokong 100% BF pun bleh amik award ni...

Kepada bakal2 ibu yg nak amik award ni, janji korg kena BF baby korg bila dh ada baby nanti...

Ummi & Abah sayang Anas

8 comments:

kakyong said...

shira..
mekasih.. suka sgt.. sbb sudah 365 hari ku BF aliya.. semoga dpt melalui 365 hari lagi dgn jaya.. perjuangan masih belum habis...

Ummi Salsabila said...

thanks shira bg awards Bf.special ni.skang gak nak tempek kat blog.huhu

Haapy bf ok!

AshAnas said...

::kakyong::
::Ummi Salsabila::

huhu, baru 2 org dtg amik... xpe hr ni ahad, korg cuti kan... shira je yg keje hr ni... thanks kak yong, US sudi amik...

[-suziey-] said...

thanks for the award:)

AshAnas said...

::[-suziey-]::
u're most welcome... thanks gak sudi amik... =)

NuRuL DhiA said...

maqaseh shira...terharu daku, tahniah berjaya fully bf anas! i'm proud of u dear!!!

Momma Mia said...

Ummi, mommaMia dah amik award nih. Terima kasih byk2 ek. Together we continue our journey okey.

mama-qaisara said...

THANKS SUDI kasik award.tahniah ok!! =)

Now it is easy to present special someone a great personalized photo gift.

Happy Breastfeeding!

Happy Breastfeeding!

My Breastfeeding Achievement Awards

Lilypie Breastfeeding tickers
Silver 6 weeks
Rose Quartz 3 months
Garnet 6 months
Amber 9 months
Gold 12 months
Emerald 18 months
Sapphire 2 years

Our Family

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Anas-Ummi-Abah

Anas-Ummi-Abah

Anak susuan AshA's Family

Anak susuan AshA's Family
Akifah Solehah bt Faidzul Mursyidi