"Ya Allah, Kau telah kurniakan kami anak-anak dan zuriat dalam keadaan sebaik-baiknya. Kami memohon kepadaMu...., perelokkanlah akhlak mereka, permudahkanlah perjalanan hidup mereka, lindungilah mereka dari fitnah dunia, kurniakanlah mereka jodoh dari kalangan orang yang baik-baik. Jadikanlah mereka anak-anak yang mengerjakan sholat dan lembut hatinya serta ampunkanlah mereka. Sesungguhnya kami tidak mempunyai kekuatan melainkan Engkau yang mempunyai kekuatan. Amin..."

Ads

Exchange Link di sini

Blog ini adalah berkenaan parenting dan cerita tentang AshA's FaMiLy, cerita untuk anak-anak kami...

Saya seorang ibu yang menyusukan anak dengan susu ibu. Saya sangat suka berkongsi tentang breastfeeding dan saya menyokong breastfeeding. Saya bersedia berkongsi dengan pembaca, anda tanya, saya cuba jawab....

Saya juga sangat berminat dengan pendidikan dan tarbiyah awal anak-anak. Apa yang saya dapat, saya kongsi di sini. Harap anda juga dapat berkongsi dengan saya.

Semua tulisan dan gambar2 di sini adalah hak milik AshA's FaMiLy, kecuali yang telah dinyatakan telah di ambil dari mana2 sumber.

Harap pembaca menghormati hak milik saya. Sila maklumkan pada saya jika ingin ambil apa2 dari sini ya! Jangan la copy & paste tanpa kredit pada saya....

Apa yang ditulis adalah berdasarkan pengalaman dan sedikit kajian dan perbincangan.

Sekiranya pembaca tidak selesa dgn tulisan ini, sila maklumkan secara privacy kpd saya dan anda boleh close blog ini sekiranya anda merasakan entry dalam blog ini tak berkaitan dan tak sesuai dgn anda... Janganlah sengaja nak mensensasikan blog comel saya ni...

Harap maklum dan Selamat Membaca!

Saturday, July 11, 2009

Anas dah boleh meniarap!!!

video
Finally, setelah berusaha dengan gigih, Anas dah boleh meniarap... Tapi sekejap je... Kesian tengok dia tak dapat lepaskan tangan kt bawah badan dia lagi lepas meniarap... Takpe, Anas usaha lagi ye sayang... Dah ada achievement tu... Tp sayang... Abah Anas tak dapat kongsi kegembiraan Ummi lagi sekarang ni... Hari tu masa Anas dah mula nak ngiring, Abah gi UPSI... Kali ni Abah gi camping kat Wang Mu plak... Sian Abah... Takde rezeki Abang la tu...

Takpe, Ummi ada rakam nak bagi Abah tengok... First Anas niarap tu, Ummi tak sempat nak rakam coz kesian tengok Anas cam penat... Second time Anas tengah cuba nak niarap tu, cepat2 Ummi rakam... Dapat jugak kenangan untuk kami sekeluarga... And Ummi nak share dengan teman-teman bloggers Ummi kegembiraan Ummi...

Tapi Wan cakap, dah Anas boleh niarap ni, lepas ni jenuh la... Haha... Ala, mmg camtu kan... Bila anak tak boleh wat something lagi, kita sibuk tanya bila dia nak boleh itu dan ini... Sekali bila dia dah boleh buat, kita plak penat nak layan kan... Tapi dah anak, layankan je... Yang penting jangan merungut & jaga keselamatan dia sudah...

Ummi & Abah sayang Anas

6 comments:

Ummi Salsabila said...

hehe.yey! good job anas!
mcm aufa gak dulu.punya ssh nak pusing dulu.posah2 dia nak pusing.sian je tgk..ha3

skang..bkn men laju lgik!
lasak..cpt je psing golek
xlrt jaga dah..

ummi, tunggu anas teror nnt.ummi jgn pnat jg anas tau! hehe

[-suziey-] said...

waaa akhirnya berjaya gk anas yek..akk dulu pn rakam gk 1st time aQeel meniarap..sonot bile tgk balik:)

kakyong said...

Tahniah Anas.. usaha lebih lagi yer pasni..
Aliya dulu pun 3 bulan dah nerap.. masa tu sedor2 dia dah nerap sambil senyum simpul...

AshAnas said...

::Ummi Salsabila::
aufa tunggu nak jalan plak tu... hehe... mesti asyik ajak US main kejar2 nanti...

AshAnas said...

::[-suziey-]::
best kan dapat rakam the first moment achievement anak kita... precious sangat kan rakaman tu.. hehe...

AshAnas said...

::kakyong::
ala, msti comel aliya niarap sengsorang kan... excited die nak tunjuk kat ibu dia... Shira sentiasa tunggu anas nak niarap.... coz nak rakam, dpt jgk akhirnya

Now it is easy to present special someone a great personalized photo gift.

Happy Breastfeeding!

Happy Breastfeeding!

My Breastfeeding Achievement Awards

Lilypie Breastfeeding tickers
Silver 6 weeks
Rose Quartz 3 months
Garnet 6 months
Amber 9 months
Gold 12 months
Emerald 18 months
Sapphire 2 years

Our Family

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Anas-Ummi-Abah

Anas-Ummi-Abah

Anak susuan AshA's Family

Anak susuan AshA's Family
Akifah Solehah bt Faidzul Mursyidi