"Ya Allah, Kau telah kurniakan kami anak-anak dan zuriat dalam keadaan sebaik-baiknya. Kami memohon kepadaMu...., perelokkanlah akhlak mereka, permudahkanlah perjalanan hidup mereka, lindungilah mereka dari fitnah dunia, kurniakanlah mereka jodoh dari kalangan orang yang baik-baik. Jadikanlah mereka anak-anak yang mengerjakan sholat dan lembut hatinya serta ampunkanlah mereka. Sesungguhnya kami tidak mempunyai kekuatan melainkan Engkau yang mempunyai kekuatan. Amin..."

Ads

Exchange Link di sini

Blog ini adalah berkenaan parenting dan cerita tentang AshA's FaMiLy, cerita untuk anak-anak kami...

Saya seorang ibu yang menyusukan anak dengan susu ibu. Saya sangat suka berkongsi tentang breastfeeding dan saya menyokong breastfeeding. Saya bersedia berkongsi dengan pembaca, anda tanya, saya cuba jawab....

Saya juga sangat berminat dengan pendidikan dan tarbiyah awal anak-anak. Apa yang saya dapat, saya kongsi di sini. Harap anda juga dapat berkongsi dengan saya.

Semua tulisan dan gambar2 di sini adalah hak milik AshA's FaMiLy, kecuali yang telah dinyatakan telah di ambil dari mana2 sumber.

Harap pembaca menghormati hak milik saya. Sila maklumkan pada saya jika ingin ambil apa2 dari sini ya! Jangan la copy & paste tanpa kredit pada saya....

Apa yang ditulis adalah berdasarkan pengalaman dan sedikit kajian dan perbincangan.

Sekiranya pembaca tidak selesa dgn tulisan ini, sila maklumkan secara privacy kpd saya dan anda boleh close blog ini sekiranya anda merasakan entry dalam blog ini tak berkaitan dan tak sesuai dgn anda... Janganlah sengaja nak mensensasikan blog comel saya ni...

Harap maklum dan Selamat Membaca!

Thursday, July 2, 2009

Spectra 3 + Kawan Anas

Aik, apehal title die camtu? Apa kaitan Spectra 3 & kawan Anas? Takde kaitan pun... Saja Ummi malas nak post banyak2 entries... Combine je lah... Kira aci la kan 2 stories in 1 entry...

1st Story:
Last Monday Ummi order Spectra 3 Electric Breast Pump setelah 3 bulan guna manual Pureen Basic breast pump... Spectra 3 adalah pam yang ke-4 untuk Ummi... Before ni, ketiga-tiga pam Ummi jenis manual, semuanya Pureen... Nanti lah Ummi story pasal breast pump ni kat entry lain under label 'Breastfeeding'.

Ummi order form LittleWhiz.com. Best sangat berurusan dengan diorang... Kebetulan barang yang Ummi order tgh sale, so dapat cheaper price la... Cepat plak tu diorang hantar... Lepas ni boleh la shopping dgn diorang lagi...

Semalam Ummi cuti lagi nak pulihkan tenaga lepas terkejut dgn high ventilation yang Ummi alami 2 hari lepas... Barang yang Ummi order tu sampai semalam, so Ummi mintak tolong Achik gi amik kat ofis Ummi... Malam td, Ummi gi amik kat Achik...

Abah yang excited nak buka parcel Ummi tu, haha... Tengok la aksi Abah kat bawah ni...




Anas plak tengah sedap tido kat belakang tu... Korang nampak tak? Hehe...

Ni la barang yang Ummi order & dapat semalam...
1. Mom's Precious: Reusable Ice Pack

2. You Have A Baby: Breast Milk Storage Bags

3. Spectra 3 Electric Breast Pump

4. Extra Breast Shield ni offer skali ngan Spectra 3 tu, dapat murah...
Alhamdulillah, Ummi dah cuba guna... agak sakit sikit... Tapi mungkin sebab baru nak sesuaikan diri... Masa baru2 guna manual breast pump dulu pun sakit gak... Insya' Allah Ummi akan cuba biasakan diri dengan Spectra 3 ni... Mahal beli ni... (Kawan2, kot2 ade pandangan nak share ngan AshAnas, AshAnas sangat2 menghargai pandangan kalian...)


2nd Story:
Semalam Anas menerima kunjungan kawan Anas, 'Abdul Kholiq bin Ismail Najmuddin... Beza umo diorang ni 21 hari... 'Abdul Kholiq lahir 19 April 2009... Tapi berat 'Abdul Kholiq dah lebih dr berat Anas... (Camne ni Anas?) Tapi Anas nampak besar la... Layankan aksi anak2 ni ek...
Aik, Anas debush 'Abdul Kholiq ke tu? Dah nangis dah 'Abdul Kholiq, sian die...

'Abdul Kholiq dengan Ummi die Siti Syuhadah Mohd Kamal a.k.a. Adah
Dah banyak kali Adah datang ziarah akak & Anas, kami je yang tak sampai2 umah korang lagi... Selalu je balik Arau tapi tak ikut Jalan Changlun, selalu ikut Jalan Kodiang... Kalau tak, memang ingat la nak menyinggah tu... Last2, dah sebulan beli hadiah untuk 'Abdul Kholiq, baru bagi semalam... Tu pun, bg kat rumah sendiri, bukannye gi umah diorang.... Hehe, kira halal la ek...


Ummi & Abah sayang Anas

6 comments:

mamaEsya said...

hai ummi...tahniah coz berusaha gak nak bf anas... mamaesya pon gune spectra 3...da 7 bulan guna... ms peknen 7 bulan mamaesya beli...mula2 mmg agak sakit sket...tp da bese, ok jek.... go, go, go...harap kita dapat sesama bf anak kita smpi 2 tahun, insyaAllah...if ummi ada ape2 sokla nak tanya, le je...kita le kongsi2 pandangan,k....

kakyong said...

kakyong tak mengepam.. heheh, dok rumah kan..
tp kakyong perasan ramai yg guna spectra 3 ni.. dah byk jasanya pd ibu2 yg mengepam ni.. all the best ya...
semoga terus BF anas sampai 2 tahun..
kakyong pun baru nak cukup 1 thn fully BF 18 July ni...

[-suziey-] said...

heppy breastfeeding..caiyok2:)

AshAnas said...

::mamaEsya::
shiera prasan bla gna electric pump, susu x brapa byk la... klu guna manual, kejap je dah dpt 3oz.. guna spectra2, nk dpt 2oz pun cm susah je... sbb br nak guna ke ha? risau la plak... hubby dh perli2 beli mahal...

AshAnas said...

::kakyong::
bestnye klu shiera pun leh dok umah je... huhu, jeles2...

AshAnas said...

::[-suziey-]::
thanks akak... smkain kuat cbrn nih... chaiyok2...

Now it is easy to present special someone a great personalized photo gift.

Happy Breastfeeding!

Happy Breastfeeding!

My Breastfeeding Achievement Awards

Lilypie Breastfeeding tickers
Silver 6 weeks
Rose Quartz 3 months
Garnet 6 months
Amber 9 months
Gold 12 months
Emerald 18 months
Sapphire 2 years

Our Family

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Anas-Ummi-Abah

Anas-Ummi-Abah

Anak susuan AshA's Family

Anak susuan AshA's Family
Akifah Solehah bt Faidzul Mursyidi