"Ya Allah, Kau telah kurniakan kami anak-anak dan zuriat dalam keadaan sebaik-baiknya. Kami memohon kepadaMu...., perelokkanlah akhlak mereka, permudahkanlah perjalanan hidup mereka, lindungilah mereka dari fitnah dunia, kurniakanlah mereka jodoh dari kalangan orang yang baik-baik. Jadikanlah mereka anak-anak yang mengerjakan sholat dan lembut hatinya serta ampunkanlah mereka. Sesungguhnya kami tidak mempunyai kekuatan melainkan Engkau yang mempunyai kekuatan. Amin..."

Ads

Exchange Link di sini

Blog ini adalah berkenaan parenting dan cerita tentang AshA's FaMiLy, cerita untuk anak-anak kami...

Saya seorang ibu yang menyusukan anak dengan susu ibu. Saya sangat suka berkongsi tentang breastfeeding dan saya menyokong breastfeeding. Saya bersedia berkongsi dengan pembaca, anda tanya, saya cuba jawab....

Saya juga sangat berminat dengan pendidikan dan tarbiyah awal anak-anak. Apa yang saya dapat, saya kongsi di sini. Harap anda juga dapat berkongsi dengan saya.

Semua tulisan dan gambar2 di sini adalah hak milik AshA's FaMiLy, kecuali yang telah dinyatakan telah di ambil dari mana2 sumber.

Harap pembaca menghormati hak milik saya. Sila maklumkan pada saya jika ingin ambil apa2 dari sini ya! Jangan la copy & paste tanpa kredit pada saya....

Apa yang ditulis adalah berdasarkan pengalaman dan sedikit kajian dan perbincangan.

Sekiranya pembaca tidak selesa dgn tulisan ini, sila maklumkan secara privacy kpd saya dan anda boleh close blog ini sekiranya anda merasakan entry dalam blog ini tak berkaitan dan tak sesuai dgn anda... Janganlah sengaja nak mensensasikan blog comel saya ni...

Harap maklum dan Selamat Membaca!

Sunday, August 9, 2009

Anas @ kenduri kahwin

Semalam Ummi, Abah bawak Anas gi kenduri kawen Aunty Faizah, kawan blog Ummi jugak nih... First time jumpe Aunty Faizah & suami dia... Tapi Ummi dah kawan lama dengan Aunty Faizah ni... Kebetulan sebelum Aunty Faizah nak kawen dulu, dia ada cari2 busana pengantin Muslimah & jumpa Ummi kat blog omaQ.org. Tapi Ummi tak pasti dlm blog omaQ or kat YouTube... Coz omaQ ade wat video interview Ummi & Abah time kenduri sebelah Abah dulu & masukkan kat YouTube... (Hu, jgn carik ek... malu...)

Then Aunty Faizah de search kat blog Ummi & Abah tgk baju2 kawen Ummi & Abah dulu & dia pun berkenan la coz baju Ummi tak ketat & tak jarang... So, dia mula e-mail Ummi then start SMS... Baru2 ni je Ummi baru tau Aunty Faizah pun ade blog jugak & layout blog kitorang sama... Nama husband Aunty Faizah pun sama ngan nama Abah Anas... Nama suami Aunty Faizah Muhd Asyraf & nama Abah Anas plak Ahmad Ashraf... Ada lagi tau persamaan... Tarikh nikah kitorang pun sama cuma beza tahun.... Ummi & Abah nikah 30 Mei 2008, Aunty Faizah & Uncle Asyraf nikah 30 Mei 2009...

Masa Ummi dapat kad kawen diorang, Ummi tgk2 peta ke rumah pengantin perempuan ni mcm nak ke umah kwn Ummi kat MATRI. So, Ummi SMS la dia tanya dia kenal tak Noor Najiha Ahmad ? Surprisingly, Aunty Faizah & kawan Ummi Najiha tu cousin rupanya... Rumah diorang pun sebelah menyebelah je... Ummi dah 2x gi umah Aunty Jiha tp tak pernah jumpa la ngn Aunty Faizah ni... Dulu Aunty Faizah sekolah SMKA Baling, sama la ngn roommate Ummi kat UIA dulu, Adillah Othman... Haha, keciknya dunia, so many kebetulan kan.... Ummi pun excited sangat first time dpt jumpa kawan alam maya Ummi nih... Ada la photographer diorang amik gambar, nnti dah siap gambar2 tu Ummi nak mintak kat Aunty Faizah... Sekarang usya gambar dr kamera HP Ummi dulu ek... Kurang la sket mutu & kualitinya itu...

Dua keluarga-Ashraf's & Asyraf's


Ops, Anas nak makan bunga tu pulak! Dah terkejut dah Aunty Faizah tu ha... Hehe...
Mula2 Anas mcm berminat ngn bunga tu, so Ummi suh la Anas pegang bunga tu & suh Abah cpt2 snap, tgk2 Anas smpt nak masukkan bunga tu dlm mulut dia... Skrg ni sume benda nak masuk mulut Anas nih... Tak sangka sempat plak Abah snap muka terkejut Aunty Faizah... Comel la... Sweet tgk gambar awak ni Faizah... Hehe...

Ok, ni gambar yang ok sket... Ummi pegang Anas kuat2, tak kasik dia pegang bunga tu dah...

Niway, Selamat Berbahagia ya Asyraf & Faizah... Jumpa lagi nanti...

Ummi & Abah sayang Anas

6 comments:

f a i z a h 's said...

Besnya dpt jmpa shaakira n ashraf serta bebi sulong mereka anas~!!! xsangka sgt kami byk persamaan...muka sy tu kelaka la sbb terkejut tgk anas da masukkan bunga dlm mulut...eheh...insya allah nti fotografer sy kasi gmbaq sy share oke~! ^_~ tengs sbb sudi dtg majlis sy...

mama uzma said...

hihi...
anas..geram kat bunga tuh ker...??

Dayah said...

kakak Aunty FAizah ( NAjwa )ni kwn dayah..hehhee. dayah pun penah p umah family depa kat perlis ni...

f a i z a h 's said...

eh yaka kak dayah? mcm mana kenai kak najwa?

AshAnas said...

::f a i z a h 's::
nnti ada rezeki kita jumpa lagi ek...

::mama uzma::
anas skrg sume benda nk masuk mulut... hihi...

::Dayah::
kecik kan dunia ni... dlm internet bertemu sume... kena wat pantun nih...
ikan di laut, asam di darat.. sambung2...

Dayah said...

FAizah,awak pun dlm frenster kdayah..hehehhe...
tanya la Najwa siapa kwn dia nama Dayah yg dok Penang...yg penah p ziarah masa Iman dlm pantang kat Perlis...

Now it is easy to present special someone a great personalized photo gift.

Happy Breastfeeding!

Happy Breastfeeding!

My Breastfeeding Achievement Awards

Lilypie Breastfeeding tickers
Silver 6 weeks
Rose Quartz 3 months
Garnet 6 months
Amber 9 months
Gold 12 months
Emerald 18 months
Sapphire 2 years

Our Family

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Anas-Ummi-Abah

Anas-Ummi-Abah

Anak susuan AshA's Family

Anak susuan AshA's Family
Akifah Solehah bt Faidzul Mursyidi