"Ya Allah, Kau telah kurniakan kami anak-anak dan zuriat dalam keadaan sebaik-baiknya. Kami memohon kepadaMu...., perelokkanlah akhlak mereka, permudahkanlah perjalanan hidup mereka, lindungilah mereka dari fitnah dunia, kurniakanlah mereka jodoh dari kalangan orang yang baik-baik. Jadikanlah mereka anak-anak yang mengerjakan sholat dan lembut hatinya serta ampunkanlah mereka. Sesungguhnya kami tidak mempunyai kekuatan melainkan Engkau yang mempunyai kekuatan. Amin..."

Ads

Exchange Link di sini

Blog ini adalah berkenaan parenting dan cerita tentang AshA's FaMiLy, cerita untuk anak-anak kami...

Saya seorang ibu yang menyusukan anak dengan susu ibu. Saya sangat suka berkongsi tentang breastfeeding dan saya menyokong breastfeeding. Saya bersedia berkongsi dengan pembaca, anda tanya, saya cuba jawab....

Saya juga sangat berminat dengan pendidikan dan tarbiyah awal anak-anak. Apa yang saya dapat, saya kongsi di sini. Harap anda juga dapat berkongsi dengan saya.

Semua tulisan dan gambar2 di sini adalah hak milik AshA's FaMiLy, kecuali yang telah dinyatakan telah di ambil dari mana2 sumber.

Harap pembaca menghormati hak milik saya. Sila maklumkan pada saya jika ingin ambil apa2 dari sini ya! Jangan la copy & paste tanpa kredit pada saya....

Apa yang ditulis adalah berdasarkan pengalaman dan sedikit kajian dan perbincangan.

Sekiranya pembaca tidak selesa dgn tulisan ini, sila maklumkan secara privacy kpd saya dan anda boleh close blog ini sekiranya anda merasakan entry dalam blog ini tak berkaitan dan tak sesuai dgn anda... Janganlah sengaja nak mensensasikan blog comel saya ni...

Harap maklum dan Selamat Membaca!

Tuesday, August 4, 2009

Maafkan AshAnas ya kawan2...

AshAnas tahu ramai kawan2 yang join MY CUTE LIL' PRINCE & PRINCESS kat blog MamaAqish. Kalau diikutkan hati, memang AshAnas nak vote sume kawan2 AshAnas dan sume Prince & Princess tu coz sumenye comel2 bangat... Tapi MamaAqish tetapkan boleh vote sorg Prince & sorang Princess je... So, AshAnas sangat2 sedih... Sebab kawan2 AsAnas dah tolong vote utk Breastfeeding Photo Contest... AshAnas nak balas jasa baik korang sume, and nak tolong korang lak kali nih... Tapi apakan daya, diri ini tak terdaya... (lirik lagu ape neh, cm besa dgr...)

So, AshAnas buat keputusan--> cabot undi... Coz AshAnas tanak bias & tanak sape2 terasa... Tapi AshAnas tetap sedih sangat2... Keputusannya adalah seperti berikut & AshAnas dah vote kat blog MamaAqish...
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
-\/-


B17 utk Prince (AshAnas tak kenal pun nih... harap kita leh jadik kawan pasni...)
G03 utk Princess (ni Aliya, anak kakyong, hehe....)

Buat kawan2 yang lain AshAnas harap korang tak terasa hati coz AshaAnas dah cuba sedaya upaya nak berlaku adil pada semua... Tujuan entry ni pun nak explain supaya korang jangan salah faham... (Sob, sob, sob.... Sedih ni.... tanak hilang kawan...) Terima kasih coz undi AshAnas untuk Breastfeeding Photo Contest!

Apepun, good luck buat semua ek! AshAnas tetap undi semua and doakan sume leh menang untuk contest tu... AshAnas tak join contest tu sbb belum mengenali MamaAqish sepenuhnya... Macam tak best lak nak berkawan dgn MamaAqish sbb nak join contest tu je... Lain kali MamaAqish buat contest lagi ek... Boleh la AshAnas join plak...

Ummi & Abah sayang Anas

7 comments:

[-suziey-] said...

huhu..nape x b07..uwaaa...ekek:D
ala xpe..nk buat camne..ramai yg masuk..

AshAnas said...

::[-suziey-]::
aQeel cute sgt... mesti ramai yg vote die...

NaDiaH SiDeK said...

seronok la kak yong kalau tahu shira undi aliya. hehe

kakyong said...

thanks shira tolong vote utk aliya..

Ummi Salsabila said...

ingatkan ape la td.huhu

tulah,ramai ygmasuk.serba slh kan..rs mmg nak undi sume anak2 kwn2 kite..

miela77 said...

salam...k.iela pun still x wat pilihan nak vote sapa..coz semua kengkawan kan...so still not voting yet...tgu last day br wat decesion...

AshAnas said...

::NaDiaH SiDeK::
hehe, kakyong dh tahu tu...

::kakyong::
sama2 kakyong

::Ummi Salsabila::
Kalau boleh undi ramai2 kan seronok... serba salah nak undi klu bleh undi sorg je kan...

::miela77::
huhu, shira takut terlepas nak ngundi coz skrg ni tak tentu sket... br dpt projek, kejap bz kejap free... skrg ni blog kwn2 dh byk ketinggalan tp nak fokus kt contest kakyong cz dh janji dgn kakyong...

Now it is easy to present special someone a great personalized photo gift.

Happy Breastfeeding!

Happy Breastfeeding!

My Breastfeeding Achievement Awards

Lilypie Breastfeeding tickers
Silver 6 weeks
Rose Quartz 3 months
Garnet 6 months
Amber 9 months
Gold 12 months
Emerald 18 months
Sapphire 2 years

Our Family

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Anas-Ummi-Abah

Anas-Ummi-Abah

Anak susuan AshA's Family

Anak susuan AshA's Family
Akifah Solehah bt Faidzul Mursyidi