"Ya Allah, Kau telah kurniakan kami anak-anak dan zuriat dalam keadaan sebaik-baiknya. Kami memohon kepadaMu...., perelokkanlah akhlak mereka, permudahkanlah perjalanan hidup mereka, lindungilah mereka dari fitnah dunia, kurniakanlah mereka jodoh dari kalangan orang yang baik-baik. Jadikanlah mereka anak-anak yang mengerjakan sholat dan lembut hatinya serta ampunkanlah mereka. Sesungguhnya kami tidak mempunyai kekuatan melainkan Engkau yang mempunyai kekuatan. Amin..."

Ads

Exchange Link di sini

Blog ini adalah berkenaan parenting dan cerita tentang AshA's FaMiLy, cerita untuk anak-anak kami...

Saya seorang ibu yang menyusukan anak dengan susu ibu. Saya sangat suka berkongsi tentang breastfeeding dan saya menyokong breastfeeding. Saya bersedia berkongsi dengan pembaca, anda tanya, saya cuba jawab....

Saya juga sangat berminat dengan pendidikan dan tarbiyah awal anak-anak. Apa yang saya dapat, saya kongsi di sini. Harap anda juga dapat berkongsi dengan saya.

Semua tulisan dan gambar2 di sini adalah hak milik AshA's FaMiLy, kecuali yang telah dinyatakan telah di ambil dari mana2 sumber.

Harap pembaca menghormati hak milik saya. Sila maklumkan pada saya jika ingin ambil apa2 dari sini ya! Jangan la copy & paste tanpa kredit pada saya....

Apa yang ditulis adalah berdasarkan pengalaman dan sedikit kajian dan perbincangan.

Sekiranya pembaca tidak selesa dgn tulisan ini, sila maklumkan secara privacy kpd saya dan anda boleh close blog ini sekiranya anda merasakan entry dalam blog ini tak berkaitan dan tak sesuai dgn anda... Janganlah sengaja nak mensensasikan blog comel saya ni...

Harap maklum dan Selamat Membaca!

Saturday, August 22, 2009

Lamanya....

Lamanya Ummi tak update blog... Ada kawan2 Ummi yang ternanti2 Ummi update blog... Tak sangka Ummi ada pembaca setia yang sentiasa ikuti story Anas nih... hehe... Glamer la Anas... Thanks kat sume pembaca AshA's Family... Kalians benar2 menghidupkan blog ini... Thanks sesangat... Ummi ada buat giveaway pengunjung AshA's Family yang ke-3009... Sila lah rebut ek...

Hari ini 1 Ramadhan 1430H... Selamat berpuasa Ummi ucapkan kat semua pengunjungs AshA's Family... Semoga amalan kita makin bertambah di Madrasah Ramadhan tahun ini... Sama2lah kita mengutip pahala di bulan ini kan...

Ummi nak update banyak sebenarnya... Tp aduhai, busy nya Ummi sekarang... Ummi akan cuba jugak2 nak update blog... Banyak story mory dlm seminggu ni tau... Tp tu lah, Ummi tak sempat sangat2... Kejap lagi bila Anas dah tido, Insya'Allah Ummi akan update... Salam sayang buat semua!

Ummi & Abah sayang Anas

2 comments:

NaDiaH SiDeK said...

slmt berpuasa juga! :)

AshAnas said...

camne puasa kat sana?

Now it is easy to present special someone a great personalized photo gift.

Happy Breastfeeding!

Happy Breastfeeding!

My Breastfeeding Achievement Awards

Lilypie Breastfeeding tickers
Silver 6 weeks
Rose Quartz 3 months
Garnet 6 months
Amber 9 months
Gold 12 months
Emerald 18 months
Sapphire 2 years

Our Family

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Anas-Ummi-Abah

Anas-Ummi-Abah

Anak susuan AshA's Family

Anak susuan AshA's Family
Akifah Solehah bt Faidzul Mursyidi