"Ya Allah, Kau telah kurniakan kami anak-anak dan zuriat dalam keadaan sebaik-baiknya. Kami memohon kepadaMu...., perelokkanlah akhlak mereka, permudahkanlah perjalanan hidup mereka, lindungilah mereka dari fitnah dunia, kurniakanlah mereka jodoh dari kalangan orang yang baik-baik. Jadikanlah mereka anak-anak yang mengerjakan sholat dan lembut hatinya serta ampunkanlah mereka. Sesungguhnya kami tidak mempunyai kekuatan melainkan Engkau yang mempunyai kekuatan. Amin..."

Ads

Exchange Link di sini

Blog ini adalah berkenaan parenting dan cerita tentang AshA's FaMiLy, cerita untuk anak-anak kami...

Saya seorang ibu yang menyusukan anak dengan susu ibu. Saya sangat suka berkongsi tentang breastfeeding dan saya menyokong breastfeeding. Saya bersedia berkongsi dengan pembaca, anda tanya, saya cuba jawab....

Saya juga sangat berminat dengan pendidikan dan tarbiyah awal anak-anak. Apa yang saya dapat, saya kongsi di sini. Harap anda juga dapat berkongsi dengan saya.

Semua tulisan dan gambar2 di sini adalah hak milik AshA's FaMiLy, kecuali yang telah dinyatakan telah di ambil dari mana2 sumber.

Harap pembaca menghormati hak milik saya. Sila maklumkan pada saya jika ingin ambil apa2 dari sini ya! Jangan la copy & paste tanpa kredit pada saya....

Apa yang ditulis adalah berdasarkan pengalaman dan sedikit kajian dan perbincangan.

Sekiranya pembaca tidak selesa dgn tulisan ini, sila maklumkan secara privacy kpd saya dan anda boleh close blog ini sekiranya anda merasakan entry dalam blog ini tak berkaitan dan tak sesuai dgn anda... Janganlah sengaja nak mensensasikan blog comel saya ni...

Harap maklum dan Selamat Membaca!

Tuesday, August 4, 2009

Tag about 6th

Kali ni tag by Ummi Salsabila plak... Cam menarik je tag ni... Jom cube buat sesame ek...

These are the rules:
1. Go to your photo files... Select the 6th photo folder... okey
2. Select the 6th photo in that folder... done
3. Post that photo along with the story behind it...

Wa... Kek Besday Ummi last year la... Ni adik2 ipar wat surprise party... Thanks adik2 ku... Masa ni Anas dlm perot Ummi lagi tau! Baru 4 bulan dlm kandungan Ummi... Kebetulan besday Ummi last year jatuh last day Ramadhan... So, kami celebrate malam raya la...

Di samping sibuk2 memasak untuk juadah hari raya, adik2 wat surprise... Mmg surprise betul lah... Sebabnya Ummi ingat diorang nak kemas2 meja coz nak rasa lauk2 raya yang kami masak tu... Kalau kat Bukit Indah, malam raya mmg kami makan dulu lauk2 utk raya esoknya tuh... Ingat ke kat Arau cenggitu la jugak... Ummi pun sibuk la keluarkan rendang ayam yang Ummi masak siap2 kat umah Wan... Yang bawak siap2 tu bukannya apa coz Ummi tak tahan pedas.. Mak Tok Anas plak masak pedas2 tau... Tu yang bawak siap2... hehe...

Tibe2, adik2 bawak kek dari dapur... Patut la siang tu beria tak kasik Kak Long dekat ngan peti ais... Haha...

Apepun thanks sgt2 kat adik2... Ni first time celebrate besday as wife, and masa ni bakal jadi Ummi... First time sambut besday n raya kat umah mertua... (Sebenarnya Kak Long nangis malam raya tu, hehe... Kak Long tak pernah raya jauh dr family....)

Hm, masa ni gak berselera gak makan coz Ummi baru pulih dr alahan teruk awal2 pregnant dulu...

4. Then, challenge 6 blogging friends to do the same!
Kali ni, nak pilih yang top 6 dari pengomen2 bulan Ogos lah... Silakan menjawab ek... Yang Shira potong tu coz US dah tagged korang dulu... Jawab tau, dah jawab inform Shira ek...













Ummi & Abah sayang Anas

4 comments:

[-suziey-] said...

ouh suke kek itu..sedap la..tp xnk buat tag ni..huhu

AshAnas said...

::[-suziey-]::
ala, np akak taknak buat? gmbr ape yg ke-6 tu? hehe...

NaDiaH SiDeK said...

sedapnya nmpk kek tu. nk sikit.. :p

AshAnas said...

::NaDiaH SiDeK::
mmg sedap kek tu... kek aiskrim, hehe... skrg shira pandai wat kek biasa je... sp pandai wat kek cmni ek? sila angkat tgn ya...

Now it is easy to present special someone a great personalized photo gift.

Happy Breastfeeding!

Happy Breastfeeding!

My Breastfeeding Achievement Awards

Lilypie Breastfeeding tickers
Silver 6 weeks
Rose Quartz 3 months
Garnet 6 months
Amber 9 months
Gold 12 months
Emerald 18 months
Sapphire 2 years

Our Family

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Anas-Ummi-Abah

Anas-Ummi-Abah

Anak susuan AshA's Family

Anak susuan AshA's Family
Akifah Solehah bt Faidzul Mursyidi