"Ya Allah, Kau telah kurniakan kami anak-anak dan zuriat dalam keadaan sebaik-baiknya. Kami memohon kepadaMu...., perelokkanlah akhlak mereka, permudahkanlah perjalanan hidup mereka, lindungilah mereka dari fitnah dunia, kurniakanlah mereka jodoh dari kalangan orang yang baik-baik. Jadikanlah mereka anak-anak yang mengerjakan sholat dan lembut hatinya serta ampunkanlah mereka. Sesungguhnya kami tidak mempunyai kekuatan melainkan Engkau yang mempunyai kekuatan. Amin..."

Ads

Exchange Link di sini

Blog ini adalah berkenaan parenting dan cerita tentang AshA's FaMiLy, cerita untuk anak-anak kami...

Saya seorang ibu yang menyusukan anak dengan susu ibu. Saya sangat suka berkongsi tentang breastfeeding dan saya menyokong breastfeeding. Saya bersedia berkongsi dengan pembaca, anda tanya, saya cuba jawab....

Saya juga sangat berminat dengan pendidikan dan tarbiyah awal anak-anak. Apa yang saya dapat, saya kongsi di sini. Harap anda juga dapat berkongsi dengan saya.

Semua tulisan dan gambar2 di sini adalah hak milik AshA's FaMiLy, kecuali yang telah dinyatakan telah di ambil dari mana2 sumber.

Harap pembaca menghormati hak milik saya. Sila maklumkan pada saya jika ingin ambil apa2 dari sini ya! Jangan la copy & paste tanpa kredit pada saya....

Apa yang ditulis adalah berdasarkan pengalaman dan sedikit kajian dan perbincangan.

Sekiranya pembaca tidak selesa dgn tulisan ini, sila maklumkan secara privacy kpd saya dan anda boleh close blog ini sekiranya anda merasakan entry dalam blog ini tak berkaitan dan tak sesuai dgn anda... Janganlah sengaja nak mensensasikan blog comel saya ni...

Harap maklum dan Selamat Membaca!

Monday, August 24, 2009

" BEAUTIFUL BABY SEARCH CONTEST "

Ummi pun nak menjoinkan Anas untuk contest ni... Dah lama peram, akhirnya hari ni berjaya keluarkan jugak... Hope dapat keberkatan di bulan Ramadhan ni la, kot2 ada rezeki kat contest ni kan, Cik Penganjur, Princess Delisha... Princess Delisha kita ni pun dah comel bangat dah ni, geram aunty tengok tau! Thanks ya Puan Penganjur, Mea Myra @ Mommy_Zara coz sudi jengah AshA's Family utk view this contest nye special entry... Hope semua syarat AshAnas dah patuhi & lulus lah hendaknya... Kalau belum complete, tlg inform ek...


AshAnas dah jadi follower Mommy_Zara tau since last week kot... Tak bape ingat dah bila... Tapi mmg dah follow la...

Banner pun dah ada kat sidebar AshA's Family ni, kanan ni, under 'Contest yang AshAnas join'... Jumpa kan?

This is my special entry for this contest... Boleh kan camni...?

Hm, gambar Anas sorang ada... Lupa nak tanya Mommy_Zara ttg gambar baby bersama mommy atau daddy tu, boleh tak kalau baby bersama mommy dan daddy? So, Ummi decide nak masukkan 4 gambar, and Mommy_Zara pilih, aci tak camni?

Gambar2 nya:

Hai aunty Mea Myra... Hai kakak Zara Iris Delisha (glamornye nama...) Nama saya Anas bin Ahmad Ashraf, umur saya 29 August ni genap la 5 bulan... Ni gambar2 Anas ya... Automatically Anas dalam Kategori A la kan, coz I'm a boy...
Yang first ni gambar Anas sorang2... Masa ni Anas nak masuk 4 bulan, last month la ni amik... Amik gambar ni kat studio coz Ummi ngan Abah ada beli baju baru untuk Anas, so dpt free voucher utk photography session ni... Anas moody sikit malam ni tapi nasib baik la Ummi pandai tackle Anas buat Anas senyum... Hehe...

Oho... Ni Anas ngan Abah... Sama tak muka kitorang? Kat umah Uncle Munet ni... Umur 62 hari (2 bulan la...) Lepas posing sakan kat umah Uncle Munet, Ummi & Abah bawak Anas gi Putrajaya plak... Outdoor shooting plak... Gambar kat bawah ni ha...

Anas ngan Ummi kat Putrajaya... Masa ni kan umur Anas baru 62 hari jugak tau, dari umah Uncle Munet, jalan2 sini... Ummi tu baru je lepas hari tapi semangat nak berjalan bawak Anas jumpa family Ummi sebelah KL plak... Best Anas first time jalan jauh2...

Ni gambar kami sekeluarga, kat Putrajaya jugak... Suka sangat gambar ni coz Anas senyum tengok kamera walaupun baru umo 62 hari... Dah pandai tengok kamera la saya time ni ek... Sweet je gambar ni sbb tu Ummi Anas guna gambar ni utk profile blog kitorang...

P/S: Contest ni sampai 31st August 2009 tau, untuk baby newborn sampai la 3 tahun... Sape yang takde anak lagi or masih bujang lagi, boleh gak join contest tau, asalkan syarat2 contest dipatuhi... View la syarat2 contest kat blog Mommy_Zara & cepat2 la memeriahkan contest ni before tarikh tutup tau! Hadiah2 dia best tau!

Ummi & Abah sayang Anas

11 comments:

fazlinil irma said...

Rajin ummi anas ni mereka ayat nak masuk contest..

semoga berjaya..

Ummi Salsabila said...

uish.anas comel sgtla.le menang lg ni..:)

pipi die labuh btol.grmnyer..hehe

good luck anas!!

lum smpt wt contest ni.tgkla if rajin kn.hehe

CT said...

comelnye anas ni....terima kasih dtg blog saya...mai la dtg lagi

Ibu Ayra said...

wah, mesti ada can anas nak menang nih... semoga berjaya dari kak ayra sekeluarga...

AshAnas said...

kak ema, hehe... thanks... tu anas la yang taip... hehe...

AshAnas said...

odah, thanks... cepat2 la join contest ni... ada can aufa tu... anas kat nursery pun ada kawan nama aufa... nnti shira cite dlm blog... hehe

AshAnas said...

CT, insya'Allah...

AshAnas said...

Kak Long, thanks ya... ayra pun masuk kan...

Momma Mia said...

suke gamba family moment tu... so sweet. good luck yer ummi!

Momma Mia said...

Suke tgk gamba moment family tuh. So sweet & lovely. Good luck yer Anas & ummi.

AshAnas said...

momma mia, thanks ya...

Now it is easy to present special someone a great personalized photo gift.

Happy Breastfeeding!

Happy Breastfeeding!

My Breastfeeding Achievement Awards

Lilypie Breastfeeding tickers
Silver 6 weeks
Rose Quartz 3 months
Garnet 6 months
Amber 9 months
Gold 12 months
Emerald 18 months
Sapphire 2 years

Our Family

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Anas-Ummi-Abah

Anas-Ummi-Abah

Anak susuan AshA's Family

Anak susuan AshA's Family
Akifah Solehah bt Faidzul Mursyidi