"Ya Allah, Kau telah kurniakan kami anak-anak dan zuriat dalam keadaan sebaik-baiknya. Kami memohon kepadaMu...., perelokkanlah akhlak mereka, permudahkanlah perjalanan hidup mereka, lindungilah mereka dari fitnah dunia, kurniakanlah mereka jodoh dari kalangan orang yang baik-baik. Jadikanlah mereka anak-anak yang mengerjakan sholat dan lembut hatinya serta ampunkanlah mereka. Sesungguhnya kami tidak mempunyai kekuatan melainkan Engkau yang mempunyai kekuatan. Amin..."

Ads

Exchange Link di sini

Blog ini adalah berkenaan parenting dan cerita tentang AshA's FaMiLy, cerita untuk anak-anak kami...

Saya seorang ibu yang menyusukan anak dengan susu ibu. Saya sangat suka berkongsi tentang breastfeeding dan saya menyokong breastfeeding. Saya bersedia berkongsi dengan pembaca, anda tanya, saya cuba jawab....

Saya juga sangat berminat dengan pendidikan dan tarbiyah awal anak-anak. Apa yang saya dapat, saya kongsi di sini. Harap anda juga dapat berkongsi dengan saya.

Semua tulisan dan gambar2 di sini adalah hak milik AshA's FaMiLy, kecuali yang telah dinyatakan telah di ambil dari mana2 sumber.

Harap pembaca menghormati hak milik saya. Sila maklumkan pada saya jika ingin ambil apa2 dari sini ya! Jangan la copy & paste tanpa kredit pada saya....

Apa yang ditulis adalah berdasarkan pengalaman dan sedikit kajian dan perbincangan.

Sekiranya pembaca tidak selesa dgn tulisan ini, sila maklumkan secara privacy kpd saya dan anda boleh close blog ini sekiranya anda merasakan entry dalam blog ini tak berkaitan dan tak sesuai dgn anda... Janganlah sengaja nak mensensasikan blog comel saya ni...

Harap maklum dan Selamat Membaca!

Sunday, August 9, 2009

Anas @ Kubang Rotan

Lepas balik kenduri, Anas gi Kubang Rotan plak, kampung Mak Tok Anas... Ni Ummi dah malas nak cite panjang2 coz dah habis lunch hour la... Nak taruk gambar je... Tapi sian Achik balik dr Johor tak dapat main ngan Anas lagi coz Ummi lama kat Kubang Rotan... Asalnya nak singgah kejap je... Sabar ek Achik, mlm ni sebelum Achik balik Johor, Ummi bawak Anas gi main ngan Achik... Semalam Anas nangis bukan sbb Anas takut ngan Achik tapi Anas heran la tengok muka Achik sama ngan muka Ummi... Anas nak Ummi, Anas lapar tp Anas tahu Achik bukan Ummi tp muka sama... Hehe...

Anas with Mak Njang An & Mak Ngah... Kat belakang tu sungai tau... Hujan lebat, air naik sikit...


Yang ni plak Anas dgn Tok Nyang nya... Sayang nya Anas kat Tok Nyang.... Tengok la pict kat atas tu... Yang bawah ni, Mak Njang An pun nak nyebok gak... Haha... Mak Njang An ni mmg suka inteprem... Hehe... Maintain cun ek Mak Njang An sayang...

Ummi & Abah sayang Anas

1 comment:

[-suziey-] said...

waaaa anas bersama mak njang..heheh..comel anas :)

Now it is easy to present special someone a great personalized photo gift.

Happy Breastfeeding!

Happy Breastfeeding!

My Breastfeeding Achievement Awards

Lilypie Breastfeeding tickers
Silver 6 weeks
Rose Quartz 3 months
Garnet 6 months
Amber 9 months
Gold 12 months
Emerald 18 months
Sapphire 2 years

Our Family

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Anas-Ummi-Abah

Anas-Ummi-Abah

Anak susuan AshA's Family

Anak susuan AshA's Family
Akifah Solehah bt Faidzul Mursyidi