"Ya Allah, Kau telah kurniakan kami anak-anak dan zuriat dalam keadaan sebaik-baiknya. Kami memohon kepadaMu...., perelokkanlah akhlak mereka, permudahkanlah perjalanan hidup mereka, lindungilah mereka dari fitnah dunia, kurniakanlah mereka jodoh dari kalangan orang yang baik-baik. Jadikanlah mereka anak-anak yang mengerjakan sholat dan lembut hatinya serta ampunkanlah mereka. Sesungguhnya kami tidak mempunyai kekuatan melainkan Engkau yang mempunyai kekuatan. Amin..."

Ads

Exchange Link di sini

Blog ini adalah berkenaan parenting dan cerita tentang AshA's FaMiLy, cerita untuk anak-anak kami...

Saya seorang ibu yang menyusukan anak dengan susu ibu. Saya sangat suka berkongsi tentang breastfeeding dan saya menyokong breastfeeding. Saya bersedia berkongsi dengan pembaca, anda tanya, saya cuba jawab....

Saya juga sangat berminat dengan pendidikan dan tarbiyah awal anak-anak. Apa yang saya dapat, saya kongsi di sini. Harap anda juga dapat berkongsi dengan saya.

Semua tulisan dan gambar2 di sini adalah hak milik AshA's FaMiLy, kecuali yang telah dinyatakan telah di ambil dari mana2 sumber.

Harap pembaca menghormati hak milik saya. Sila maklumkan pada saya jika ingin ambil apa2 dari sini ya! Jangan la copy & paste tanpa kredit pada saya....

Apa yang ditulis adalah berdasarkan pengalaman dan sedikit kajian dan perbincangan.

Sekiranya pembaca tidak selesa dgn tulisan ini, sila maklumkan secara privacy kpd saya dan anda boleh close blog ini sekiranya anda merasakan entry dalam blog ini tak berkaitan dan tak sesuai dgn anda... Janganlah sengaja nak mensensasikan blog comel saya ni...

Harap maklum dan Selamat Membaca!

Tuesday, August 18, 2009

PROMOTE: Contest Jom Main Air Bersama...! di Catatan Ibu

~THIS IS STICKY MODE~

~scroll down untuk entry biasa~


Jangan salah faham tau bila baca title entry UmmiAnas nih... Shira nak tolong promote contest kakyong nih, memandangkan Shira one of the juri for this contest...
Kitorang ade form pemarkahan yang kakyong bagi tau... So, takde rasuh, takde bodek-membodek ye... Sume ikut kriteria...

Jom la ramai2 memeriahkan contest Jom Main Air Bersama...! ni kat Catatan Ibu by kakyong.

Ada syarat2 lain lagi tau... For more info, sila lah ke blog Catatan Ibu. Ni shira highlight the most important syarat for this contest...
  • Contest bermula 3 Ogos sehingga 23 Ogos...
  • Terbuka kepada followers @ rakan kakyong yang join kakyong pada atau sebelum 8 Ogos 2009 tau... Sape yang selepas tarikh tu, tak layak ye...
  • Mempunyai anak @ anak saudara @ adik yang berusia 1-4 tahun dan tak melebihi 48 bulan pada 1 Ogos 2009
  • Pemarkahan: 80% dari Juri, 15% dari Undian dan 5% markah ehsan dari kakyong
Hadiah2 menarik menanti korang tau! Ha, kalau nak tahu hadiah ape, kena la kunjungi Catatan Ibu sekarang...

Kalau korang takde gambar lagi main air dgn anak2, amik kamera, tangkap gambar sekarang... Main air ni bukan setakat mandi sungai je tau... Boleh jugak siram pokok bunga sesama ke, basuh keta ke... Kalau mandikan anak dlm bilik air pun boleh... Asalkan dlm gambar tu ada muka korang, muka anak & air... Kalau takde muka ibu tu, kurang sket la markahnya...

Disamping tu, korang kena share sikit petua-petui dan keselamatan masa anak main air nih... Boleh share dgn kitorang sekali....

*Sila baca 'anak' sebagai anak, adik atau anak sedara tau!
*Dan sila baca 'ibu' sebagai ibu, kakak atau ibu sedara...


Ummi & Abah sayang Anas

4 comments:

fazlinil irma said...

kalau ali karimi masuk ni sure menang..
gambar terbaru kak aisyah dgn auni main ombak memang sangat cantik..

AshAnas said...

ye ke... sayang diorang belum jadik follower kakyong...

syahadah said...

salam...adik bella 2 tahun setengah..salam kenal . :D

Lady Qay said...

saya dah update banner penaja..hehehe..lupa nak msuk...nyway, salam ukhuwah....

Now it is easy to present special someone a great personalized photo gift.

Happy Breastfeeding!

Happy Breastfeeding!

My Breastfeeding Achievement Awards

Lilypie Breastfeeding tickers
Silver 6 weeks
Rose Quartz 3 months
Garnet 6 months
Amber 9 months
Gold 12 months
Emerald 18 months
Sapphire 2 years

Our Family

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Anas-Ummi-Abah

Anas-Ummi-Abah

Anak susuan AshA's Family

Anak susuan AshA's Family
Akifah Solehah bt Faidzul Mursyidi