"Ya Allah, Kau telah kurniakan kami anak-anak dan zuriat dalam keadaan sebaik-baiknya. Kami memohon kepadaMu...., perelokkanlah akhlak mereka, permudahkanlah perjalanan hidup mereka, lindungilah mereka dari fitnah dunia, kurniakanlah mereka jodoh dari kalangan orang yang baik-baik. Jadikanlah mereka anak-anak yang mengerjakan sholat dan lembut hatinya serta ampunkanlah mereka. Sesungguhnya kami tidak mempunyai kekuatan melainkan Engkau yang mempunyai kekuatan. Amin..."

Ads

Exchange Link di sini

Blog ini adalah berkenaan parenting dan cerita tentang AshA's FaMiLy, cerita untuk anak-anak kami...

Saya seorang ibu yang menyusukan anak dengan susu ibu. Saya sangat suka berkongsi tentang breastfeeding dan saya menyokong breastfeeding. Saya bersedia berkongsi dengan pembaca, anda tanya, saya cuba jawab....

Saya juga sangat berminat dengan pendidikan dan tarbiyah awal anak-anak. Apa yang saya dapat, saya kongsi di sini. Harap anda juga dapat berkongsi dengan saya.

Semua tulisan dan gambar2 di sini adalah hak milik AshA's FaMiLy, kecuali yang telah dinyatakan telah di ambil dari mana2 sumber.

Harap pembaca menghormati hak milik saya. Sila maklumkan pada saya jika ingin ambil apa2 dari sini ya! Jangan la copy & paste tanpa kredit pada saya....

Apa yang ditulis adalah berdasarkan pengalaman dan sedikit kajian dan perbincangan.

Sekiranya pembaca tidak selesa dgn tulisan ini, sila maklumkan secara privacy kpd saya dan anda boleh close blog ini sekiranya anda merasakan entry dalam blog ini tak berkaitan dan tak sesuai dgn anda... Janganlah sengaja nak mensensasikan blog comel saya ni...

Harap maklum dan Selamat Membaca!

Saturday, August 29, 2009

Blog addicted


Hai, ummi dh tkena pnyakit blogger tegar la nmpknya.. ;-) Ummi dah addicted ni.. Sibbaik blh post entry gna henpon ni..

Byk ummi nak cte sbnrnya tp entry ni skdr nk lpskn gian & nk update sket.. Ekceli AshA's Family kt Arau lg ni.. Abah janji nk blk pg or tgahari ni. Tp mlm ni Abah kn buka posa kt Kangaq plk.. So,mlm ni la br blk..

To kakyong,Shira dh janji kn, insya'Allah Shira cb smampu yg tdaya.. Hope kakyong maafkn..

To KakLong aka Ibu Ayra, esk ptg ada kt Bunga Raya tak? Hope dpt jmpa ptg esok..

Anas demam sbnrnya mlm khamis hr tu.. Dua malam jgk dia demam.. Nnti Ummi update dlm entry lain. Gambar yg Ummi taruk ni gmbr Anas dah hampir baik demam.. Thanks Allah, Anas was fully recovered..

Ummi & Abah sayang Anas!

3 comments:

fazlinil irma said...

anas demam nak membesar tu..

AshAnas said...

kak ema, ha'a la kan, die demam ms nak masuk 5 bulan...

Ibu Ayra said...

anas demam nak tumbuh gigi kot...

sama la kita, dah addict dgn blog nih... tapi kak long okla bleh blogging pakai henfon, kat rumah pun ada tenet... mcm kak long nih henfon pun antik, umah takde tenet...harap kat lab jer...

Now it is easy to present special someone a great personalized photo gift.

Happy Breastfeeding!

Happy Breastfeeding!

My Breastfeeding Achievement Awards

Lilypie Breastfeeding tickers
Silver 6 weeks
Rose Quartz 3 months
Garnet 6 months
Amber 9 months
Gold 12 months
Emerald 18 months
Sapphire 2 years

Our Family

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Anas-Ummi-Abah

Anas-Ummi-Abah

Anak susuan AshA's Family

Anak susuan AshA's Family
Akifah Solehah bt Faidzul Mursyidi