"Ya Allah, Kau telah kurniakan kami anak-anak dan zuriat dalam keadaan sebaik-baiknya. Kami memohon kepadaMu...., perelokkanlah akhlak mereka, permudahkanlah perjalanan hidup mereka, lindungilah mereka dari fitnah dunia, kurniakanlah mereka jodoh dari kalangan orang yang baik-baik. Jadikanlah mereka anak-anak yang mengerjakan sholat dan lembut hatinya serta ampunkanlah mereka. Sesungguhnya kami tidak mempunyai kekuatan melainkan Engkau yang mempunyai kekuatan. Amin..."

Ads

Exchange Link di sini

Blog ini adalah berkenaan parenting dan cerita tentang AshA's FaMiLy, cerita untuk anak-anak kami...

Saya seorang ibu yang menyusukan anak dengan susu ibu. Saya sangat suka berkongsi tentang breastfeeding dan saya menyokong breastfeeding. Saya bersedia berkongsi dengan pembaca, anda tanya, saya cuba jawab....

Saya juga sangat berminat dengan pendidikan dan tarbiyah awal anak-anak. Apa yang saya dapat, saya kongsi di sini. Harap anda juga dapat berkongsi dengan saya.

Semua tulisan dan gambar2 di sini adalah hak milik AshA's FaMiLy, kecuali yang telah dinyatakan telah di ambil dari mana2 sumber.

Harap pembaca menghormati hak milik saya. Sila maklumkan pada saya jika ingin ambil apa2 dari sini ya! Jangan la copy & paste tanpa kredit pada saya....

Apa yang ditulis adalah berdasarkan pengalaman dan sedikit kajian dan perbincangan.

Sekiranya pembaca tidak selesa dgn tulisan ini, sila maklumkan secara privacy kpd saya dan anda boleh close blog ini sekiranya anda merasakan entry dalam blog ini tak berkaitan dan tak sesuai dgn anda... Janganlah sengaja nak mensensasikan blog comel saya ni...

Harap maklum dan Selamat Membaca!

Monday, March 14, 2011

Anas dan iklan Cadbury



Dah lama dah kan iklan Cadbury ni tak ditayangkan. Kebetulan masa iklan ni kat TV, kami dok ajar Anas ttg anggota badan dia. So, part kening tu, dok suruh dia tengok iklan ni je la. Everytime ade iklan ni je, mesti kening dia pun dok terangkat macam budak2 tu...

Alhamdulillah, dia kenal la kening dia. Walaupun tanpa iklan ni, bila ditanya mana kening, dia dok angkat kening la...

Kebetulan Abah masukkan lagu iklan ni dalam iPhone dia & set as ringtone. So, everytime Anas dengar lagu ni, automatik kening dia pun terangkat sama, haha...

Sempat la Ummi rakam video dia dok angkat2 kening tu... Jom tengok aksi dia dalam 2 video kat bawah ni...

video

video

p/s: sebenarnya agak busy, tak sempat nak cite banyak2... banyak nak update kat blog sebenarnya...

Nukilan Ummi & Abah buat anak kesayangan, Anas
us-kecik

4 comments:

[-suziey-] said...

eh aQeel pn suka buat camtu gk..main kening..hiks..tetiba je pandai buat camtu..

mama tisya said...

mmg cute bdk2 dlm iklan cadbury tu angkat kening...tisya pn suka..so anas slalu angkat kening la ye bila tgk iklan ni

Nadiah Sidek said...

amboi..bukan main lagi anas angkat2 kening ek. comel! ^_^

MamaYatie said...

haha..iklan tu mmg catchy..anaka2 pun suka esp mysara..kerut2 keningnya nak mengajuk..

Now it is easy to present special someone a great personalized photo gift.

Happy Breastfeeding!

Happy Breastfeeding!

My Breastfeeding Achievement Awards

Lilypie Breastfeeding tickers
Silver 6 weeks
Rose Quartz 3 months
Garnet 6 months
Amber 9 months
Gold 12 months
Emerald 18 months
Sapphire 2 years

Our Family

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Anas-Ummi-Abah

Anas-Ummi-Abah

Anak susuan AshA's Family

Anak susuan AshA's Family
Akifah Solehah bt Faidzul Mursyidi

Blog Archive