"Ya Allah, Kau telah kurniakan kami anak-anak dan zuriat dalam keadaan sebaik-baiknya. Kami memohon kepadaMu...., perelokkanlah akhlak mereka, permudahkanlah perjalanan hidup mereka, lindungilah mereka dari fitnah dunia, kurniakanlah mereka jodoh dari kalangan orang yang baik-baik. Jadikanlah mereka anak-anak yang mengerjakan sholat dan lembut hatinya serta ampunkanlah mereka. Sesungguhnya kami tidak mempunyai kekuatan melainkan Engkau yang mempunyai kekuatan. Amin..."

Ads

Exchange Link di sini

Blog ini adalah berkenaan parenting dan cerita tentang AshA's FaMiLy, cerita untuk anak-anak kami...

Saya seorang ibu yang menyusukan anak dengan susu ibu. Saya sangat suka berkongsi tentang breastfeeding dan saya menyokong breastfeeding. Saya bersedia berkongsi dengan pembaca, anda tanya, saya cuba jawab....

Saya juga sangat berminat dengan pendidikan dan tarbiyah awal anak-anak. Apa yang saya dapat, saya kongsi di sini. Harap anda juga dapat berkongsi dengan saya.

Semua tulisan dan gambar2 di sini adalah hak milik AshA's FaMiLy, kecuali yang telah dinyatakan telah di ambil dari mana2 sumber.

Harap pembaca menghormati hak milik saya. Sila maklumkan pada saya jika ingin ambil apa2 dari sini ya! Jangan la copy & paste tanpa kredit pada saya....

Apa yang ditulis adalah berdasarkan pengalaman dan sedikit kajian dan perbincangan.

Sekiranya pembaca tidak selesa dgn tulisan ini, sila maklumkan secara privacy kpd saya dan anda boleh close blog ini sekiranya anda merasakan entry dalam blog ini tak berkaitan dan tak sesuai dgn anda... Janganlah sengaja nak mensensasikan blog comel saya ni...

Harap maklum dan Selamat Membaca!

Wednesday, March 9, 2011

Traffic ke AshA's FaMiLy tinggi kerana Kurau Stone

Ada kawan2 Ummi yang tengok rancangan Jalan-Jalan Cari Makan Ahad lepas? Episod JJCM Ahad lepas kat Kurau Stone, tempat yang Ummi cite kami gi rehlah sekeluarga masa CNY baru-baru ni. JJCM sampai situ sblm kami lagi tp baru keluar kat TV3 Ahad lepas. Lepas je episod JJCM makan tu, tetibe traffic ke blog Ummi mencanak-canak naik tau! Sebab Ummi kan dah buat entry ttg rehlah kami kat Kurau Stone tu.

Ni ha, dalam masa seminggu je, 1,000++ baca entry ttg Kurau Stone tu. Keywords dalam seminggu ni pun, Kurau Stone la yang paling femes. Tenggelam habis yang lain, hehe...



Kebanyakannya nak cari maklumat tentang tempat tu such as aktiviti kat sana, harga penginapan, restoran dan yang terutamanya org nak tahu pasal memancing kat Kurau Stone tu. So, Ummi niat nak bantu pembaca untuk dapatkan info dan juga nak bantu kawan baik Abah tolong promosikan tempat dia, Ummi sediakan info tentang Kurau Stone kat entry sebelum ini [http://ashrafshaakira.blogspot.com/2011/03/info-tentang-kurau-stone-fishing.html]. Info ni Ummi dapat sendiri dari owner tempat ni, En. Fazreen Fais a.k.a bff Abah Anas. Semoga dapat membantu kalian semua. Boleh jugak baca review tentang rehlah kami [http://ashrafshaakira.blogspot.com/2011/02/kurau-stone-fishing-highland-stay.html]

Nukilan Ummi & Abah buat anak kesayangan, Anas
us-kecik

3 comments:

MamaYatie said...

wow!! mencanak trafik..dahsyat tu penangan kurau

Mama Zharfan said...

memang sgt informative pun ur entry tu :)

nak menang purse clarks ori? jom vote!

kakyong said...

tahniah Shira...

info berguna memang menjadik...

Now it is easy to present special someone a great personalized photo gift.

Happy Breastfeeding!

Happy Breastfeeding!

My Breastfeeding Achievement Awards

Lilypie Breastfeeding tickers
Silver 6 weeks
Rose Quartz 3 months
Garnet 6 months
Amber 9 months
Gold 12 months
Emerald 18 months
Sapphire 2 years

Our Family

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Anas-Ummi-Abah

Anas-Ummi-Abah

Anak susuan AshA's Family

Anak susuan AshA's Family
Akifah Solehah bt Faidzul Mursyidi

Blog Archive