"Ya Allah, Kau telah kurniakan kami anak-anak dan zuriat dalam keadaan sebaik-baiknya. Kami memohon kepadaMu...., perelokkanlah akhlak mereka, permudahkanlah perjalanan hidup mereka, lindungilah mereka dari fitnah dunia, kurniakanlah mereka jodoh dari kalangan orang yang baik-baik. Jadikanlah mereka anak-anak yang mengerjakan sholat dan lembut hatinya serta ampunkanlah mereka. Sesungguhnya kami tidak mempunyai kekuatan melainkan Engkau yang mempunyai kekuatan. Amin..."

Ads

Exchange Link di sini

Blog ini adalah berkenaan parenting dan cerita tentang AshA's FaMiLy, cerita untuk anak-anak kami...

Saya seorang ibu yang menyusukan anak dengan susu ibu. Saya sangat suka berkongsi tentang breastfeeding dan saya menyokong breastfeeding. Saya bersedia berkongsi dengan pembaca, anda tanya, saya cuba jawab....

Saya juga sangat berminat dengan pendidikan dan tarbiyah awal anak-anak. Apa yang saya dapat, saya kongsi di sini. Harap anda juga dapat berkongsi dengan saya.

Semua tulisan dan gambar2 di sini adalah hak milik AshA's FaMiLy, kecuali yang telah dinyatakan telah di ambil dari mana2 sumber.

Harap pembaca menghormati hak milik saya. Sila maklumkan pada saya jika ingin ambil apa2 dari sini ya! Jangan la copy & paste tanpa kredit pada saya....

Apa yang ditulis adalah berdasarkan pengalaman dan sedikit kajian dan perbincangan.

Sekiranya pembaca tidak selesa dgn tulisan ini, sila maklumkan secara privacy kpd saya dan anda boleh close blog ini sekiranya anda merasakan entry dalam blog ini tak berkaitan dan tak sesuai dgn anda... Janganlah sengaja nak mensensasikan blog comel saya ni...

Harap maklum dan Selamat Membaca!

Wednesday, March 9, 2011

Capati for dinner




Semalam Ummi dah merajuk dengan Abah sebab Abah balik lambat tapi tak bagi tau. Sudahnya, apa yang nak dimasak simpan balik dlm fridge dan Ummi mogok lapar sampai Abah balik, huhu... Nasib baik Anas dah makan kat umah Nenda dia...

Malam ni Ummi 'balas dendam' la... Asalnya nak buat mushroom soup dengan french toast je... Tapi Abah ajak Tok Wan & Mak Tok makan kat umah, mcm tak sesuai la plak kan. Teringat dah beli tepung atta (tepung capati), so Ummi decide nak buat capati je.

Biarpun makan malam agak lambat (pukul 10.20pm) baru makan sebab Abah balik lambat, tapi puas dapat masak & hilang rasa merajuk semalam...

Macam biasa, resipi ada di sini...

**Sekarang ni kalau dah beria nak masak tetibe tak jadi, rasa cam nak nangis je....


Nukilan Ummi & Abah buat anak kesayangan, Anas
us-kecik

5 comments:

Nadiah Sidek said...

hehe..biasa la tu shira..pregnant mmg terlebih sensitif

yatie chomeyl said...

hebatnya shira, buleh buat capati sendiri. akak beli yg frozen je kui3x

MamaYatie said...

huhu..terornya buat sendiri..tak pandai ler..segerakan aje selalunya..:p

AshAnas said...

kak nadiah,
hehe, hanya kita yg tahu kan... diorg kdg2 tak faham...

kak yatie,
puas buat sendiri kak...

mamaYatie,
selalu beli je. tapi teringin sangat nak buat sendiri...

kakyong said...

shira,
makin hari makin sensitif makbuyung yer... ;)

sedap capati masak sendiri..

Now it is easy to present special someone a great personalized photo gift.

Happy Breastfeeding!

Happy Breastfeeding!

My Breastfeeding Achievement Awards

Lilypie Breastfeeding tickers
Silver 6 weeks
Rose Quartz 3 months
Garnet 6 months
Amber 9 months
Gold 12 months
Emerald 18 months
Sapphire 2 years

Our Family

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Anas-Ummi-Abah

Anas-Ummi-Abah

Anak susuan AshA's Family

Anak susuan AshA's Family
Akifah Solehah bt Faidzul Mursyidi

Blog Archive