"Ya Allah, Kau telah kurniakan kami anak-anak dan zuriat dalam keadaan sebaik-baiknya. Kami memohon kepadaMu...., perelokkanlah akhlak mereka, permudahkanlah perjalanan hidup mereka, lindungilah mereka dari fitnah dunia, kurniakanlah mereka jodoh dari kalangan orang yang baik-baik. Jadikanlah mereka anak-anak yang mengerjakan sholat dan lembut hatinya serta ampunkanlah mereka. Sesungguhnya kami tidak mempunyai kekuatan melainkan Engkau yang mempunyai kekuatan. Amin..."

Ads

Exchange Link di sini

Blog ini adalah berkenaan parenting dan cerita tentang AshA's FaMiLy, cerita untuk anak-anak kami...

Saya seorang ibu yang menyusukan anak dengan susu ibu. Saya sangat suka berkongsi tentang breastfeeding dan saya menyokong breastfeeding. Saya bersedia berkongsi dengan pembaca, anda tanya, saya cuba jawab....

Saya juga sangat berminat dengan pendidikan dan tarbiyah awal anak-anak. Apa yang saya dapat, saya kongsi di sini. Harap anda juga dapat berkongsi dengan saya.

Semua tulisan dan gambar2 di sini adalah hak milik AshA's FaMiLy, kecuali yang telah dinyatakan telah di ambil dari mana2 sumber.

Harap pembaca menghormati hak milik saya. Sila maklumkan pada saya jika ingin ambil apa2 dari sini ya! Jangan la copy & paste tanpa kredit pada saya....

Apa yang ditulis adalah berdasarkan pengalaman dan sedikit kajian dan perbincangan.

Sekiranya pembaca tidak selesa dgn tulisan ini, sila maklumkan secara privacy kpd saya dan anda boleh close blog ini sekiranya anda merasakan entry dalam blog ini tak berkaitan dan tak sesuai dgn anda... Janganlah sengaja nak mensensasikan blog comel saya ni...

Harap maklum dan Selamat Membaca!

Tuesday, March 15, 2011

Pregnancy & Weight

Beza sungguh berat badan masa pregnant Anas & adik ni... Masa Anas dulu, awal2 alah sangat teruk, berat badan susut sampai 10kg then after 4 months, bila dah ok, berat naik balik secara normal utk org pregnant. Then, masuk 36 weeks baru berat turun balik...

Kali ni, masa awal2 dulu alah jugak tp berat susut 5kg ja. After 3 months dah baik alahan, then berat naik byk jugak, selalu kena control kenaikan berat badan. Sekarang baru masuk 30 weeks, berat makin menurun la plak...

Hm, walaupun berat kali ni naik mendadak within 20-26 weeks tu, setakat 30 weeks ni masih tak leh lawan berat masa pregnant kat Anas dulu. Abah cakap perut Ummi masa pregnant Anas lagi besar daripada adik. Tapi pregnant adik letih sangat terasa...

*Tak sabarnya tunggu adik keluar...


Nukilan Ummi & Abah buat anak kesayangan, Anas
us-kecik

2 comments:

[-suziey-] said...

waaa lps bersalin nnti lagi slim la shira..xyah amik herbalife..ekkek:D

ani said...

Salam perkenalan buat Ummi sekeluarga....

Now it is easy to present special someone a great personalized photo gift.

Happy Breastfeeding!

Happy Breastfeeding!

My Breastfeeding Achievement Awards

Lilypie Breastfeeding tickers
Silver 6 weeks
Rose Quartz 3 months
Garnet 6 months
Amber 9 months
Gold 12 months
Emerald 18 months
Sapphire 2 years

Our Family

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Anas-Ummi-Abah

Anas-Ummi-Abah

Anak susuan AshA's Family

Anak susuan AshA's Family
Akifah Solehah bt Faidzul Mursyidi

Blog Archive