"Ya Allah, Kau telah kurniakan kami anak-anak dan zuriat dalam keadaan sebaik-baiknya. Kami memohon kepadaMu...., perelokkanlah akhlak mereka, permudahkanlah perjalanan hidup mereka, lindungilah mereka dari fitnah dunia, kurniakanlah mereka jodoh dari kalangan orang yang baik-baik. Jadikanlah mereka anak-anak yang mengerjakan sholat dan lembut hatinya serta ampunkanlah mereka. Sesungguhnya kami tidak mempunyai kekuatan melainkan Engkau yang mempunyai kekuatan. Amin..."

Ads

Exchange Link di sini

Blog ini adalah berkenaan parenting dan cerita tentang AshA's FaMiLy, cerita untuk anak-anak kami...

Saya seorang ibu yang menyusukan anak dengan susu ibu. Saya sangat suka berkongsi tentang breastfeeding dan saya menyokong breastfeeding. Saya bersedia berkongsi dengan pembaca, anda tanya, saya cuba jawab....

Saya juga sangat berminat dengan pendidikan dan tarbiyah awal anak-anak. Apa yang saya dapat, saya kongsi di sini. Harap anda juga dapat berkongsi dengan saya.

Semua tulisan dan gambar2 di sini adalah hak milik AshA's FaMiLy, kecuali yang telah dinyatakan telah di ambil dari mana2 sumber.

Harap pembaca menghormati hak milik saya. Sila maklumkan pada saya jika ingin ambil apa2 dari sini ya! Jangan la copy & paste tanpa kredit pada saya....

Apa yang ditulis adalah berdasarkan pengalaman dan sedikit kajian dan perbincangan.

Sekiranya pembaca tidak selesa dgn tulisan ini, sila maklumkan secara privacy kpd saya dan anda boleh close blog ini sekiranya anda merasakan entry dalam blog ini tak berkaitan dan tak sesuai dgn anda... Janganlah sengaja nak mensensasikan blog comel saya ni...

Harap maklum dan Selamat Membaca!

Wednesday, March 9, 2011

Info tentang Kurau Stone Fishing & Highland Stay


KURAU STONE FISHING & HIGHLAND STAY

Alamat :               893 Kampung Batu Bertindan,
Changkat Perah, 34500 Batu Kurau,
Taiping Perak.

Untuk sebarang pertanyaan :     En.Suhaizi (0135000478), En. Fazreen Fais (0195111918),                               
En.Yusof (0135825866), En. Nizam (0135000482)
Restoran (0134070001), dan Chalet (0135000637)
Facebook : kuraustone79@yahoo.com

Chalet Kurau Stone:
Terdapat 2 jenis chalet yg ditawarkan di Kurau Stone. Chalet untuk pasangan (bukit) dan juga chalet  untuk seisi keluarga (gunung / pinang).
                                Chalet (Gunung / Pinang )            : RM85.00 hingga RM95.00 / hari
                                Chalet (Bukit)                                    : RM65.00 hingga RM75.00 / hari
Untuk chalet (gunung / pinang)  tempat tidur disediakan untuk 3 org  dan boleh memuatkan seramai 4 org hingga 5 org satu bilik. Manakala untuk chalet (bukit) tempat tidur disediakan untuk 2 org shj dan boleh memuatkan seramai 3 org. Tambahan tilam dan bantal RM15.00.

ATV Kurau Stone:
Terdapat 5 buah ATV di sediakan untuk aktiviti pengunjung. RM12.00 dikenakan untuk 4 pusingan mengikut trek yg disediakan. Manakala untuk trek bukit sebanyak RM20.00 untuk satu pusingan.

Memancing Kurau Stone:
Terdapat berbagai jenis ikan disediakan untuk kaki pancing seperti ikan rohu, tongsan, keli, patin dan lain2 yg berada di 3 buah kolam yg berbeza. Bayaran RM23.00 untuk 4 jam memancing, RM34.00 untuk 6 jam memancing dan RM50.00 untuk 10 jam memancing.

Berbasikal Kurau Stone:
Terdapat 5 buah basikal disediakan untuk pengunjung bagi menikmati suasana kampung di Kurau Stone. Bayaran RM 10.00 untuk 2 jam.

Restoran Kurau Stone:
Terdapat restoran yg berkonsepkan santai (wakaf) di tebing bukit. Juga menyediakn masakan ala kampong, wastern, ala thai dan banyak lagi. Hiburan live band setiap hujung minggu.

Pengangkutan :
Pihak Kurau Stone menyediakan pengangkutan (van) untuk para pengunjung ke tempat rekreasi air terjun berdekatan seperti Speneh dan Air Itam, juga kepada pengunjung yang mahu ke Zoo Taiping, Taman Tasik Taiping dan sebagainya.




2 comments:

Sari said...

tenkiu asha for the info..tgok tmpt ni dlm jalan2 cari makan tv3..mcm best jer..ble bwk anak2 cuti sek. ni kan..
anyway dh klik hb utk asha..

AshAnas said...

sari,
thanks for the click... owner tempat ni kawan kami, sambil tolong dia promote, boleh gak bg info untuk yg mencari kan... niway, tempat ni mmg best!

Now it is easy to present special someone a great personalized photo gift.

Happy Breastfeeding!

Happy Breastfeeding!

My Breastfeeding Achievement Awards

Lilypie Breastfeeding tickers
Silver 6 weeks
Rose Quartz 3 months
Garnet 6 months
Amber 9 months
Gold 12 months
Emerald 18 months
Sapphire 2 years

Our Family

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Anas-Ummi-Abah

Anas-Ummi-Abah

Anak susuan AshA's Family

Anak susuan AshA's Family
Akifah Solehah bt Faidzul Mursyidi

Blog Archive