"Ya Allah, Kau telah kurniakan kami anak-anak dan zuriat dalam keadaan sebaik-baiknya. Kami memohon kepadaMu...., perelokkanlah akhlak mereka, permudahkanlah perjalanan hidup mereka, lindungilah mereka dari fitnah dunia, kurniakanlah mereka jodoh dari kalangan orang yang baik-baik. Jadikanlah mereka anak-anak yang mengerjakan sholat dan lembut hatinya serta ampunkanlah mereka. Sesungguhnya kami tidak mempunyai kekuatan melainkan Engkau yang mempunyai kekuatan. Amin..."

Ads

Exchange Link di sini

Blog ini adalah berkenaan parenting dan cerita tentang AshA's FaMiLy, cerita untuk anak-anak kami...

Saya seorang ibu yang menyusukan anak dengan susu ibu. Saya sangat suka berkongsi tentang breastfeeding dan saya menyokong breastfeeding. Saya bersedia berkongsi dengan pembaca, anda tanya, saya cuba jawab....

Saya juga sangat berminat dengan pendidikan dan tarbiyah awal anak-anak. Apa yang saya dapat, saya kongsi di sini. Harap anda juga dapat berkongsi dengan saya.

Semua tulisan dan gambar2 di sini adalah hak milik AshA's FaMiLy, kecuali yang telah dinyatakan telah di ambil dari mana2 sumber.

Harap pembaca menghormati hak milik saya. Sila maklumkan pada saya jika ingin ambil apa2 dari sini ya! Jangan la copy & paste tanpa kredit pada saya....

Apa yang ditulis adalah berdasarkan pengalaman dan sedikit kajian dan perbincangan.

Sekiranya pembaca tidak selesa dgn tulisan ini, sila maklumkan secara privacy kpd saya dan anda boleh close blog ini sekiranya anda merasakan entry dalam blog ini tak berkaitan dan tak sesuai dgn anda... Janganlah sengaja nak mensensasikan blog comel saya ni...

Harap maklum dan Selamat Membaca!

Tuesday, March 22, 2011

Kenduri Kahwin @ Yan, Kedah

Along Anas sekarang ni sangat lasak, tak boleh duduk diam. Tak larat nak kepong dia. Dah tak larat nak kejar dia. Laju je macam lipas kudung... Ummi & Abah yang letih... Begitulah anak... Bersyukur Anas membesar cerdas sihat dan sempurna... Seronok tengok dia gembira. Seronok tengok perkembangan dia. Semakin cerdik dan pintar... Beberapa hari je lagi nak genap 2 tahun dah. Sekejap je masa berlalu... Ummi & Abah love you so much!

Gambar2 ni masa kenduri kahwin kawan Abah & Ummi, schoolmate kami, Assim kat Yan, Kedah. Dan Abah merasmikan kamera baru dia, Canon 60D. Canon 500D jual kat kawan Abah. Jual PS3 tu jugak, amik 60D.








P/S: Malas nak menaip sebenarnya... =p

Nukilan Ummi & Abah buat anak kesayangan, Anas
us-kecik

5 comments:

Erin Rashid said...

the bride is so familiar la
sape nama dia ek? kot kenal ker..

btw, jom join contest. tepek gambar anas yg cute tuh!

http://zieryn.blogspot.com/2011/03/contest-photo-anakku-ceria.html

Golden Rose said...

cantikla pic2 ni...

yatie chomeyl said...

wah anas, bukan main lg lari2 sana sini

MamaYatie said...

cantik la gambar2nya...

kakyong said...

sweet la gmbor anas lari2 .. rambut sampai jadi mcm cacak2... ;)

Now it is easy to present special someone a great personalized photo gift.

Happy Breastfeeding!

Happy Breastfeeding!

My Breastfeeding Achievement Awards

Lilypie Breastfeeding tickers
Silver 6 weeks
Rose Quartz 3 months
Garnet 6 months
Amber 9 months
Gold 12 months
Emerald 18 months
Sapphire 2 years

Our Family

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Anas-Ummi-Abah

Anas-Ummi-Abah

Anak susuan AshA's Family

Anak susuan AshA's Family
Akifah Solehah bt Faidzul Mursyidi

Blog Archive