"Ya Allah, Kau telah kurniakan kami anak-anak dan zuriat dalam keadaan sebaik-baiknya. Kami memohon kepadaMu...., perelokkanlah akhlak mereka, permudahkanlah perjalanan hidup mereka, lindungilah mereka dari fitnah dunia, kurniakanlah mereka jodoh dari kalangan orang yang baik-baik. Jadikanlah mereka anak-anak yang mengerjakan sholat dan lembut hatinya serta ampunkanlah mereka. Sesungguhnya kami tidak mempunyai kekuatan melainkan Engkau yang mempunyai kekuatan. Amin..."

Ads

Exchange Link di sini

Blog ini adalah berkenaan parenting dan cerita tentang AshA's FaMiLy, cerita untuk anak-anak kami...

Saya seorang ibu yang menyusukan anak dengan susu ibu. Saya sangat suka berkongsi tentang breastfeeding dan saya menyokong breastfeeding. Saya bersedia berkongsi dengan pembaca, anda tanya, saya cuba jawab....

Saya juga sangat berminat dengan pendidikan dan tarbiyah awal anak-anak. Apa yang saya dapat, saya kongsi di sini. Harap anda juga dapat berkongsi dengan saya.

Semua tulisan dan gambar2 di sini adalah hak milik AshA's FaMiLy, kecuali yang telah dinyatakan telah di ambil dari mana2 sumber.

Harap pembaca menghormati hak milik saya. Sila maklumkan pada saya jika ingin ambil apa2 dari sini ya! Jangan la copy & paste tanpa kredit pada saya....

Apa yang ditulis adalah berdasarkan pengalaman dan sedikit kajian dan perbincangan.

Sekiranya pembaca tidak selesa dgn tulisan ini, sila maklumkan secara privacy kpd saya dan anda boleh close blog ini sekiranya anda merasakan entry dalam blog ini tak berkaitan dan tak sesuai dgn anda... Janganlah sengaja nak mensensasikan blog comel saya ni...

Harap maklum dan Selamat Membaca!

Monday, March 7, 2011

Sayang Adik!

Bila disuruh sayang adik, cepat2 Anas lari datang kat Ummi. Malam2 sebelum tido, dia akan mintak nak sayang adik dulu. Soleh la Along Anas ni, boleh jadi abang yang baik untuk adik...





Nukilan Ummi & Abah buat anak kesayangan, Anas
us-kecik

5 comments:

sissyira said...

salam

seronok tngok adik beradik saling sayang menyanyangi.. ..

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

so cute la anas dah ada ciri seorang abang walaupun masih tecik lagik...

Nad @ MamaZakwan said...

gud boy la anas ni...
moga trus sayangkan adik sampai adik dh besar ek ^_^

p/s : kite slalu belikan buku2 kat mph..sbb ade member card, slalu la dpt diskaun, hehe

Nadiah Sidek said...

sweet je tgk :)

AshAnas said...

sissyira,
harap diorang saling sayang menyayangi smpai ke akhir hayat kan...

anje,
balqis pun kena ade adik tu, hihi...

nad,
sini xde mph, mmg xbest... popular ade la tp sy suka mph lagi...

kak nadiah,
tu la, suke sangat!

Now it is easy to present special someone a great personalized photo gift.

Happy Breastfeeding!

Happy Breastfeeding!

My Breastfeeding Achievement Awards

Lilypie Breastfeeding tickers
Silver 6 weeks
Rose Quartz 3 months
Garnet 6 months
Amber 9 months
Gold 12 months
Emerald 18 months
Sapphire 2 years

Our Family

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Anas-Ummi-Abah

Anas-Ummi-Abah

Anak susuan AshA's Family

Anak susuan AshA's Family
Akifah Solehah bt Faidzul Mursyidi

Blog Archive