"Ya Allah, Kau telah kurniakan kami anak-anak dan zuriat dalam keadaan sebaik-baiknya. Kami memohon kepadaMu...., perelokkanlah akhlak mereka, permudahkanlah perjalanan hidup mereka, lindungilah mereka dari fitnah dunia, kurniakanlah mereka jodoh dari kalangan orang yang baik-baik. Jadikanlah mereka anak-anak yang mengerjakan sholat dan lembut hatinya serta ampunkanlah mereka. Sesungguhnya kami tidak mempunyai kekuatan melainkan Engkau yang mempunyai kekuatan. Amin..."

Ads

Exchange Link di sini

Blog ini adalah berkenaan parenting dan cerita tentang AshA's FaMiLy, cerita untuk anak-anak kami...

Saya seorang ibu yang menyusukan anak dengan susu ibu. Saya sangat suka berkongsi tentang breastfeeding dan saya menyokong breastfeeding. Saya bersedia berkongsi dengan pembaca, anda tanya, saya cuba jawab....

Saya juga sangat berminat dengan pendidikan dan tarbiyah awal anak-anak. Apa yang saya dapat, saya kongsi di sini. Harap anda juga dapat berkongsi dengan saya.

Semua tulisan dan gambar2 di sini adalah hak milik AshA's FaMiLy, kecuali yang telah dinyatakan telah di ambil dari mana2 sumber.

Harap pembaca menghormati hak milik saya. Sila maklumkan pada saya jika ingin ambil apa2 dari sini ya! Jangan la copy & paste tanpa kredit pada saya....

Apa yang ditulis adalah berdasarkan pengalaman dan sedikit kajian dan perbincangan.

Sekiranya pembaca tidak selesa dgn tulisan ini, sila maklumkan secara privacy kpd saya dan anda boleh close blog ini sekiranya anda merasakan entry dalam blog ini tak berkaitan dan tak sesuai dgn anda... Janganlah sengaja nak mensensasikan blog comel saya ni...

Harap maklum dan Selamat Membaca!

Thursday, March 10, 2011

Anas tak suka chocolate?

Dari gambar ni nampak Anas sangat menggemari coklat kan?

Ni gambar dulu, Umur dia brapa bulan ek time ni? 1 tahun 3 bulan kot...


Sekarang Anas macam dah tak bape gemar coklat. Gi Langkawi baru2 ni ofkos la kami borong coklat jugak kan. Tapi tu la, bila bagi dia makan je, die macam tanak. Rasanya Anas ni tak suka benda2 manis kot. Kami tak pernah ajar die makan sweets... Bagus la kan die tak suka coklat, selamat, hehe...



Ummi pun masa awal2 preggy nampak coklat pun tak lalu. Sekarang boleh la makan. Tapi tak la coklat je 24/7 tu... Buat hilang rasa lapar je sebab sekarang waktu keje mmg takde selera nak makan. Malam2 bila ada Abah Anas baru mai selera nak makan... Manja betul! Nak berkepit ngan Abah Anas je...

Sekarang Abah Anas on diet, Ummi pun tumpang diet sekali... Diet Ummi, diet utk ibu hamil la... Makanan yang sihat, berkhasiat utk baby juga... Anas plak? Ikut je ape yang Ummi & Abah makan, hehe...


Nukilan Ummi & Abah buat anak kesayangan, Anas
us-kecik

3 comments:

MamaYatie said...

anak2 akak suka tp tak ajar sngt..tak nak dia org terbiasa..

shira,sesuai nor gambar ni tuk join contest..akak tag shira

http://dis-mysimpleworld.blogspot.com/2011/03/contest-si-manjaku-comot-tapi-comel-by.html

kakyong said...

bagus la camtu... tahniah utk Anas.. x de la gigi cepat rosak...


n3 terkini kakyong.com
Daftar & dapatkan gravatar anda
Andiya Adira si budak kuat nangis
Belle of Feb 2011 bagi blog § notre belle histoire §

UMMI FARIS HAIKAL said...

hb for u

Now it is easy to present special someone a great personalized photo gift.

Happy Breastfeeding!

Happy Breastfeeding!

My Breastfeeding Achievement Awards

Lilypie Breastfeeding tickers
Silver 6 weeks
Rose Quartz 3 months
Garnet 6 months
Amber 9 months
Gold 12 months
Emerald 18 months
Sapphire 2 years

Our Family

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Anas-Ummi-Abah

Anas-Ummi-Abah

Anak susuan AshA's Family

Anak susuan AshA's Family
Akifah Solehah bt Faidzul Mursyidi

Blog Archive